måndag 13 juni 2011

När och var är en annan historia

Jag vaknade av att jag blödde. Och jag vaknade snabbt. Något rann i mitt ansikte. Jag förde fingrarna mot näsan. Kände. Märkte. Förstod. Behandlingen sliter på mina slemhinnor. Gör dem tunna. Sköra. Jag har märkt det tidigare. Hur jag spottat blod när jag borstat tänderna. Hur det ömmat i näsan. Så nu låg jag där. Nyvaken. Naken. Med en näsa som skrek barslagsmål. Jag stapplade ur sängen. Då var jag återigen en pojke och hans pappa, båda två på en och samma gång. Sen började jag ta tag i det där löftet som de gav mig på sjukhuset.

Jag har träffat döden förut. Många gånger. Jag såg när pojkarna lyfte upp den drunknade mannen ur vattnet, jag såg kvinnan som låg död bredvid vägen. Jag har rört mig bland likbränningarna i Varanasi. Och jag har varit i situationer där min egen säkerhet varit långt ifrån varit självklar. Det har inte gjort mig något. För jag har inte varit rädd. Jag vill inte leva begränsat. Jag vill låta livet leva, med allt vad det innebär. Att ta risker har blivit naturligt, och det vill jag ha sagt utan att låta som The Marlboro Man. Men det här är något annat.

Egentligen skulle jag kunna ljuga. Göra det enkelt för mig. Rycka på axlarna. Småle. Gömma mig bakom ännu mer galghumor. Men det går inte. Och det började på allvar, efter att jag träffade kirurgen.

– Berätta om riskerna, så jag vet om jag ska fixa med flyttstädning eller inte, sade jag en stund in på vårt möte.
Kirurgen började prata med en röst som påminde om hennes kropp. Liten, försiktig, återhållsam. Lugn och stilla.
Hon stirrade på mig. Verkade nervös. Verkade inte tycka att det jag just sagt var särskilt kul. Mamma och pappa börjar däremot bli vana. Sedan började kirurgen att prata. Om statistik, om den mänskliga faktorn, om stora blodkärl, infektioner och blodförgiftning. Om organ som kanske inte vill fungera tillsammans. Om att de inte kan lova mig att jag kommer överleva det här. Att det löftet inte går att garantera. Det var det enda säkra jag bar med mig från mötet. Det enda säkra jag levt med sedan dess. Det har nu gått tio dagar.

Jag skulle alltså kunna göra det enkelt för mig. Jag skulle kunna låtsas att jag inte har städat lägenheten så att mamma och pappa slipper. Skulle kunna låtsas att jag inte har varit borta med grovsoporna, att jag inte burit ut sex hundra kilo Dagens Nyheter till pappersinsamlingen. Och jag skulle kunna låtsas att jag inte har tömt kylskåpet och rensat ur frysen. Jag skulle kunna låtsas att jag inte ångrade mig på vägen till kassan med den där fina skjortan, för att det kändes som att det var ett onödigt köp. Och jag skulle kunna behålla det som en hemlighet, att jag inte började med den där boken, för att jag vet att jag inte kommer hinna läsa klart den. Jag har alltid haft svårt för att lämna saker halvfärdiga. Jag skulle kunna låtsas att jag inte försökt hinna med att prata med alla som någon gång funnits nära. Skulle kunna låtsas att jag inte hoppats på att A ska ta hand om den bleka hästen, att jag inte arbetat mig igenom den där novelliknande romanen jag en gång skrev, för att veta om jag fortfarande kan stå för den. Och jag skulle kunna låtsas som att jag inte har gömt ett brev någonstans i lägenheten, där det står exakt hur jag vill att det ska vara sen, om det som väntar inte kommer gå bra. Jag skulle kunna låtsas att jag inte har vikt ner en av Mårtens teckningar i fickan på kavajen som jag i så fall ska ha på mig.

Men jag ska inte ljuga. För jag har gjort allt det där som jag just skrev. Jag förlikar mig med tanken att det här kanske var så långt jag kom. Att det som varit fram till nu var det liv som jag fick. Att det kanske tar slut på onsdag. Jag har räknat ner. Jag är redo. Tror jag. Det finns så mycket som jag önskar, så mycket som jag längtar efter. Så mycket som jag har kvar att göra. Men det enda som jag kan värpa fram nu när jag ser stormen komma rusandes mot mig, nu när det fortfarande är kusligt lugnt och stilla, är en ömtålig förhoppning - en mening, två ord:


Vi ses.

257 kommentarer:

  1. Lycka till fina, du finns i mina tankar 24/7!

    Kram Birthe

    Abbiamo visto!

    SvaraRadera
  2. Finaste k
    Allt
    Blir
    Bra
    Skulle vilja "prata" med dig innan onsdag även om jag står längst ner på priolistan

    SvaraRadera
  3. Bästa Kristian,
    Du bara ska tillbaks till din lägenhet och själv läsa det där brevet, le lite grann och minnas känslan du hade när du skrev och tänka "så fånigt"... För det kommer att gå bra!
    Kram Catrin

    SvaraRadera
  4. Styrkekram!
    /Christine

    SvaraRadera
  5. Kristian min vän!
    Jag tror att allt kommer att gå bra, jag känner det. Jag säger som ovanstående, jag tror att det blir du som läser brevet!
    Btw, tack för spelningen i Borlänge i lördags, du var beundransvärd! Kramar

    SvaraRadera
  6. Du berör så och med din förmåga att trollbinda med ord är jag övertygad om att du har en bok att skriva när du vunnit över det här. Kämpa och ge inte upp

    SvaraRadera
  7. Kristian, fina, kloka, omtänksamma, otroliga Kristian, vi kommer att ses många gånger och du kommer att trumma Sweet Jackie så många gånger till att du kommer att bli urless på den, men det kommer jag aldrig att bli, för det är en av de bästa låtar någon någonsin gjort och det är du som gjort den. Vi är lika många som vi var på Sveatorget i lördags som håller tummarna för dig, nej mångdubbelt fler och vi ser alla fram emot att få krama dig igen och att få se dig slänga trumpinnarna ut i publiken, som den segrare du är! Kramar

    SvaraRadera
  8. Kristian. Det var riktigt länge sen jag träffade dig nu, men jag har följt dina inlägg här för att se hur det går för dig. Jag hoppas allt ska gå bra på onsdag, och jag hoppas snart vi ska få följa följa dina inlägg igen. Du är grym på att skriva, och Har gåvan att verklingen kunna sätta ord på känslor och tankar. Du kommer vara i mångas tankar på onsdag!
    Stor kram Anna K

    SvaraRadera
  9. kommer vara med dig i tankarna lite extra mycket på onsdag, kristian. men fan vad du kommer klara det här.

    SvaraRadera
  10. Jag tror på dig!
    /Eleonor Redhe Nord

    SvaraRadera
  11. Du känner om du är trygg
    då kan du lita på den
    den som du nu ger ditt hjärta
    som får makten att laga dig

    varmaste tankar

    SvaraRadera
  12. Samma morgon när jag skulle in på min canceroperation fick jag ett sms där det stod "vi är med dig genom allt även om vi inte är på plats, kärlek". Jag skulle vilja säga detsamma till dig, dina vackra & smärtsamma ord berör och jag bär dem med mig, de vill liksom inte lämna mig...
    Vi är nog många som på något sätt är med dig på onsdag. Vi känner inte varandra, men jag sänder dig ändå, kärlek...
    /Sinni

    SvaraRadera
  13. Finaste goa Kristian, tusen miljoner kramar till dej! <3

    SvaraRadera
  14. Lycka till! Du skriver fantastiskt bra och verkar vara en underbar människa. Jag ska tänka på dig på onsdag, hålla alla tummar och tår och be en bön att du klarar detta, att det kommer att gå bra! Jag lade själv mitt och mitt då ofödda barns liv i ett par kirurgers händer för ett tag sen så jag vet på ett ungefär vad du går igenom. Det är en overklig känsla. Svår att greppa och relatera till men du verkar så klok. Du har verkligen förberett dig på alla sätt som går. På onsdag morgon kommer du att vara alldeles lugn och sen kommer du vakna och må piss men du kommer vara så lycklig! /Sarah

    SvaraRadera
  15. Vi kommer att ses. Jag är säker på det, Kristian.

    SvaraRadera
  16. Vi är många som kommer att tänka på dej på onsdag. Som tänker på dej hela tiden. Du är inte ensam den dagen. Du verkar vara en otroligt bra person! Inspirerande.
    /Borlängebo

    SvaraRadera
  17. Precis som Sarah säjer: På onsdag morgon kommer du att vara alldeles lugn. Skickar över energi och varma tankar till dig...Nu
    Och...Vi ses...Här på denna blogg
    Stor Kram
    Maggis

    SvaraRadera
  18. fortsätt vara stark! du kommer grejja detta!
    ska tänka på dej o skicka massa positiva tankar till dej på onsdag!
    kramar klara j.

    SvaraRadera
  19. Vi ses!
    På onsdag ska jag rikta alla mina positiva tankar till dig. Du är inte klar här.
    Det kommer gå bra.
    Varm kram
    Anna

    SvaraRadera
  20. Kram och värme..
    En annan Birthe

    SvaraRadera
  21. jag önskar dig lycka till och håller tummarna på onsdag.

    SvaraRadera
  22. Mera värme och mer beundran från Täby. Tror på dig!

    Anna

    SvaraRadera
  23. Jag vill tacka dig för den otroligt fina spelningen i lördags. Tusen, tusen, tusen, tusen, tusen tack. Det var verkligen helt fantastisk, på alla sätt och vis. Jag hoppas du tog åt dig av all den kärlek som publiken gav dig och tar med dig den på operationen.
    Jag håller alla mina tummar, tår, ja allt jag har, och jag hoppas och vet att det kommer att gå bra, för att du är en segrare, precis som Kerstin sa.

    Ta väl hand om dig nu Kristian, och lycka till!
    Vi ses snart igen.

    SvaraRadera
  24. Kristian, du är underbar! Du skriver så vackert om något så hemskt att tårarna rinner i mina ögon. När du spelar trummor spelar du så bra att jag inte kan stå still. Du betyder otroligt mycket för mig och väldigt många andra!
    Jag ger dig all min kraft, styrka, energi och kärlek. Jag sänder positiva tankar till dig!
    Tack för i lördags det var magiskt!
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  25. När du är klar med det här, hoppas jag verkligen att du skriver en bok. Du skriver fantastiskt. På alla sätt. Tror på dig. Tänker extra på dig på onsdag.

    SvaraRadera
  26. Det är klart att vi "ses" för du kommer att överleva det här. Det kommer att bli jobbigt efteråt dock, jag vet, för jag har själv gått igenom stora bukoperationer. Be om all smärtlindring du kan få, läkemedel mot illamående och annat som kan ge dig bekvämlighet och lindring. Du kommer att uppleva att du "dyker" ett tag men för varje dag kommer du att bli lite starkare.
    Tack för att du har kommit in i mitt, och andra människors liv. Du berör väldigt mycket och det är ett priligium att få vara med dig och komma nära den vackra själ du vecklar ut på den här sidan.
    All kärlek till dig från Karin <3

    SvaraRadera
  27. Sänder många positiva tankar och en bön om att allt ska gå bra. Pojken i dig har en stor sprängkraft och du ska klara detta med positiva tankar och en stark vilja.
    Är med dig i mina tankar på onsdag.
    Kram från en tant

    SvaraRadera
  28. Dina ord har än en gång berört mig djupt! Tummen hålls för dig på onsdag! Du fixar det!
    Många kramar

    SvaraRadera
  29. kristian, jag har läst din blogg och tänker på dig ofta. det var många år sedan vi sågs, men jag är övertygad om att vi ses igen.
    alltid när jag hör låten yellow submarine tänker jag på dig. hoppas du har skivan kvar ;-) på onsdag ska jag spela skivan (som jag köpt igen) och tänka på dig.
    lycka till!
    många kramar
    annica a

    SvaraRadera
  30. Fin, tänker på dig, ber och hoppas att allt ska bli bra snart.

    stor kram.
    /Sandra

    SvaraRadera
  31. Det kommer att gå bra, det här klarar du - och du är ung och stark i kroppen för övrigt. Och när du vaknar har du blivit av med det som inte ska finnas i dig.
    Jag ska hålla tummar och tår och tänka på dig hela onsdagen och efter din återhämtningstid ses vi här på bloggen igen.
    Stor kram,
    alice

    SvaraRadera
  32. Kristian!

    Jag har följt dig sen dom kalla pannkakorna... Jag önskar dig lycka till på onsdag och framöver. Tänker på dig.

    Kram
    /Annelie

    SvaraRadera
  33. All mitt hjärtas kraft och varje tanke till dig

    SvaraRadera
  34. Johanna Karlsson13 juni 2011 kl. 21:49

    Vill önska dig lycka till Kristian, du är stark o det kommer gå så bra! Tack för en bra spelning i lördags :) Många kramar!

    SvaraRadera
  35. Du har så många som älskar dig kristian, glöm aldrig det! Det kommer gå bra! Kram

    SvaraRadera
  36. En gång träffade jag dig i matsalen i skolan, du var tillsammans med min kompis. Du var glad och bandet hade precis börjat gå sådär bra så ni var kända i Borlänge. Det var lite stort för mig att träffa dig.
    I lördags när jag såg dig kliva ut på scenen här hemma, du som kommit hem ett slag precis som jag, så fylldes mina ögon av stolthet. Du var så stark och modig och trummade som aldrig förr. Jag blundade och drömde om alla hjärtan som flög som bågar från oss till dig, för att stärka dig. Jag tror och hoppas på dig.
    Kramar och kärlek.

    SvaraRadera
  37. Tänker på dig och skickar styrkekramar.
    Det kommer att gå bra!
    Kramar från Maria B

    SvaraRadera
  38. Här är en till som tänker och vill ge kraft
    Det kommer att gå bra.. det känner jag
    All styrka och värme till DIG!!
    Ann-Catrin

    SvaraRadera
  39. Ber om all styrka nu...känner så med dej. Kära Gud hjälp K. styrkertankar från österbotten

    SvaraRadera
  40. Hej Kristian!
    Hittade hit via Vimmelmamman för ett tag sen och har tänkt skriva nånting länge, länge men allt låter så futtigt. Nu måste jag i alla fall skicka en styrkekram med på vägen och säga att jag håller tummarna för att allt går bra. Har suttit med gråten i halsen efter ditt inlägg, det är verkligen överjäklig situation du står inför och hamnat i.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  41. Tack för trevlig samvaro i lördags! Du är en jättefin farbror till Mårten och du kommer snart att leka med honom igen. Tänker på dig! Vi ses! Kramar från B-M, Nils & Wilmer

    SvaraRadera
  42. Åh så jag ska tänka på dig på onsdag, du för mig en okänd kille men som sen dag 1 funnits i mina tankar, kikar in här flera gånger varje dag för att se om du skrivit något nytt.
    Att genomföra det du i dag beskrev måste vara något av det abslolut tuffaste att göra...blir tårögd och darrig av bara tanken.
    Men för din alldeles egna skull hoppas jag så att vi "ses" här igen. Kramar U

    SvaraRadera
  43. Hej Kristian.

    Det här skriver jag inte för att det ska låta fint utan för att det är sant.

    Jag har tänk att när jag möter dig på en gata ska jag säga till dig att du skriver så fint att jag måste säga det till dig.


    Jag tar alltid nolltvå för att läsa det du har skrivit, det är som att åka ut på en tur och komma tillbaka när texten är färdig och då ler jag.

    Jag har alltså verkligen tänkt att jag ska säga det till dig när jag möter dig på en gata, tagit det förgivet att jag nån gång kommer möta dig.

    Det är därför jag skriver det här nu, men jag kommer säga det till dig också när jag möter dig på en gata.

    /En du skrev ett brev till när du var på lång husvagnssemester i Norrland för cirka fjorton år sedan. Tack!

    SvaraRadera
  44. P.s Inte fjorton år sedan. Tolv eller elva.

    SvaraRadera
  45. Vilken stab av kärlek som tänker och skickar goda tankar till dig, fantastiskt! På onsdag fyller jag år igen, så visst kan man lura döden vid kanten, ska tänka extra mycket på dig då !
    Tusen kämparkramar, det går bra!!!

    SvaraRadera
  46. Lycka till nu på onsdag, Jag kommer att vänta på ditt nästa inlägg om hur det gått för dig. Men jag förstår att det kommer ta ett tag innan du kommer att kunna skriva här igen.
    skickar all styrka i världen till dig.

    SvaraRadera
  47. Själv klart ses vi - ser fram emot ditt nästa inlägg där du berättar för oss att allt gick bra. Det finns inget annat, du är alldeles för dyrbar för det.

    SvaraRadera
  48. Lycka till! Jag kommer skicka alla positiva och helande tankar jag kan åt ditt håll så att allt går bra, och hoppas på att få se ännu ett av dina otroligt skrivna inlägg när allt är över.
    Du är en inspiration.

    Många kramar
    Antonia

    SvaraRadera
  49. Så klart ses vi. Väntar här!

    SvaraRadera
  50. Till Dig du fina fina Kristian!!
    All kärlek och styrka sänder jag till dig. Håller mina tankar runt dig nu och i morrn och på onsdag och alla dagar tills du är igenom denna skärseld. Du är inte ensam Kristian. Hoppas du känner det och att alla varma tankar når dig och är till lite hjälp i din kamp och utsatthet. Jag vill tacka dig för dina ord. De vackraste ord och meningar. Man vill bara ha mer...
    Du har verkligen berört mitt innersta genom dina ord. Hittade hit genom Fias blogg för en vecka sen och precis som Fias öde och historia så berör du verkligen.
    All kraft åt Dig nu från oss alla. Du ska se att allt går bra.
    Varma kramar från en Bea i Karlstad

    SvaraRadera
  51. Vi ses, Kristian. Det lovar jag!

    SvaraRadera
  52. Tack Kristian för att du sätter sådana avtryck i våra liv, oavsett hur nära eller mindre nära vi känner dig. Jag tog tåget upp till Dalarna och lyssnade på er konsert. På tåget tillbaka till Stockholm läste jag din artikel i Nolltvå. Nu önskar jag att allt ska gå bra för dig. / JJ

    SvaraRadera
  53. Skickar värmande hälsningar från Mora! Lycka till och ta väl hand om dig <3 /M

    SvaraRadera
  54. fast du måste ändå fortsätta kämpa! bestämma över kroppen och säga att NEJ jag ger inte upp, jag tänker kämpa kämpa kämpa. lova det. även om du "förbereder". osv. LOVA.

    SvaraRadera
  55. Cancern ska ut, nytt liv ska in. Du får mer tid, du har mer att säga. Du kommer ut på andra sidan, friskare, starkare. Inte först, men sen. Tänker på dig på onsdag - precis som alla andra som du har berört hittills i ditt liv. Du är stark, som åskan! Vi ses!

    SvaraRadera
  56. Du skriver så det berör långt in i hjärtat!!!
    Du kommer klara det här!

    SvaraRadera
  57. Kristian!

    Jag tänker på dig.
    Jag tror på dig!

    Kärlek. Oändligt!

    Martin Redhe Nord

    SvaraRadera
  58. Det här. På onsdag. GÅR BRA! Finns INGET annat alternativ. Ser dig. I bloggen. På scenen. IGEN! Kanske inte snart! Men IGEN!

    Styrkekram!

    /Okänd M

    SvaraRadera
  59. Jag tänker på dig. Lycka till, det kommer att gå bra. Heja dig helt enkelt. KRAM!

    SvaraRadera
  60. Tänker på dig! Konstigt att en människa man aldrig träffat på riktigt helt plötsligt finns med i ens tankar ofta.... Jag tror på dig! Du och din kropp kommer vinna!

    kram!

    SvaraRadera
  61. Kristian. Jag fortsätter att be för dej. Tänker så mycket på dej och din familj. Blir så berörd av dina ord. Du har verkligen en gåva att skriva och beskriva tankar och känslor. Lycka till på onsdag. Varm kram från Birgitta B

    SvaraRadera
  62. Du berör, givetvis kommer vi att kunna läsa nya rader från dig!

    SvaraRadera
  63. Ska tänka på dig extra mycket i morgon Kristian.
    Var stark!
    Lycka till. Kram Tina L

    SvaraRadera
  64. Jag har svårt att tro att du inte finns här av ett skäl. Du skriver så ... magiskt ... att du bara måste ha en framtid. Inte bara för oss som läser det du skriver. Också för dig själv.

    Ljus och kärlek

    /Åsa

    SvaraRadera
  65. Tänker på dig - du för mig okända människa, Du Medmänniska.
    Dina ord berör, sliter, river, stärker
    Önskar dig all lycka och framgång i det som ligger framför dig

    SvaraRadera
  66. Mina tankar går till dig!
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  67. Jag tänkte skriva att "jag har inga ord...." men det stämmer inte alls. Jag vet bara inte hur jag ska få ur mig allt jag tänker.

    Jag önskar så starkt att man med ett trollslag kunde låta dig slippa det du går igenom. Klyschan om att man kommer starkare ut på andra sidan en jobbig tid känns löjlig just idag.

    Jag som helt okänd för dig har dig i mina tankar genom hela dagen. Ännu mer i morgon.
    Du har mer än många andra att ge. Dina ord, dina texter är magiska.

    1000 kramar

    SvaraRadera
  68. Tänker på dig och skickar styrka och kärlek inför i morgon. <3
    Kram från en granne en bit bort på Åsen

    SvaraRadera
  69. Känner inte dig men som många skriver så finns du ändå i mina tankar. Du är så begåvad Kristian, har följt din blogg och kommer att även fortsättningsvis följa den.
    Vi ses!
    Stor Kram!
    Camilla

    SvaraRadera
  70. Skit så bra du skriver!Man blir helt tagen, läser gärna en eller flera böcker från dig!
    Du fixar detta, precis som många skriver är det du som kommer hem till din fina lägenhet igen!
    Håller verkligen tummarna för dig på onsdag, du kommer finns i mina tankar! Sköt om dig =)
    Många Kramar Petra från Lund!

    SvaraRadera
  71. Tårarna bara väller fram för att du berör så mycket med dina ord. Du är så mänsklig, så nära oss alla när du skriver om det tuffa i ditt liv.Och jag är säker. Vi ses! Och jag håller alla tummar jag har på onsdag. Jag ska tänka på dig hela dagen. Många långa kramar!
    Annika - enaningomyoga.blogspot.com

    SvaraRadera
  72. Hej Kristian.
    Vill börja med att berätta hur berörd jag är av ditt sätt att skriva, berätta och sätta ord på känslor och tankar. Du får en att känna sig delaktig i din kamp. Ditt livs kamp. Denna kamp är det en självklarhet att du ska vinna. Besegra den med allt du har. Så är det bara. Jag vill bara sända mina tankar, kärlek och massa energi till dig inför morgondagen. Du har många bakom dig! Hitta din inre styrka när den kroppsliga sviktar. DU ÄR STARK!

    SvaraRadera
  73. Hej Kristian...Hittade till din blogg via Vimmelmamman och jag blir så rörd när jag läser vad du skriver. Tyvärr så missade jag ditt framträdande på Sveatorget i Lördags. Håller tummarna för dig på Onsdag. Hälsningar från Tjälinge Åsa Pros...Borlänge

    SvaraRadera
  74. Jag kommer tänka på dig hela morgondagen. Och det är vi många som gör.Hoppas det ger dig styrka och att du snart är tillbaka.

    Älskar dina ord! (även om det är för sorgligt det du skriver om)

    SvaraRadera
  75. Plötsligt känns min operation i går fjuttig...tog ut en lymfkörtel som kanske är elakartad igen..men vad det än är så ska jag fortsätta leva mitt liv med massor av kärlek och fylla det med saker jag tycker om att göra. Det ska du också! Så allt går bra på onsdag!! Tack för att du delar dina vackra ord med oss, fortsätt med det. Kram från Jennie.

    SvaraRadera
  76. Vi älskar dig så mycket Kristian. Du fixar det här. Håll ut. All kärlek och lycka till dig.

    SvaraRadera
  77. Vi ses, Kristian. Även om vi aldrig kommer ses i fysisk form eftersom jag ju inte känner dig, så ses vi ändå igen i denna fantastiska blogg. Jag och såååå många fler är med dig i morgon, onsdag. Om du känner efter kan du känna allas vår kärlek. Vi ses! Kram från Carina

    SvaraRadera
  78. Allt kommer att gå bra!! Alla andra tankar ska BORT, BORT, BORT!!! Det gick bra för mig och det kommer det att göra för dig också!! Lita på din kropp!!
    Kram

    SvaraRadera
  79. Det kommer gå bra Kristian!

    varma tankar till dig.
    David

    SvaraRadera
  80. Här kommer styrkekramar till dig från Norrköping !
    KRAM från Yasmine

    SvaraRadera
  81. Tänker på dig. Som jag sa tidigare, you can do this! Du är inte färdig än. ♥

    SvaraRadera
  82. LYCKA TILL!!!! <3

    SvaraRadera
  83. Lycka till imorgon! Det kommer gå bra. Vi ses här på bloggen!

    SvaraRadera
  84. Jag känner dig inte och kan förmodligen inte ens föreställa mig hur du mår just nu. Trots det vill jag ändå berätta att även jag kommer att ha dig i mina tankar och böner på onsdag.

    Även om vi förmodligen aldrig kommer att ses "på riktigt" så gör vi det på ett sätt via din blogg, och du...

    ...Vi ses!

    SvaraRadera
  85. Hamnat på din blogg via Vimmelmamman...
    Bor i en liten by,känner dig inte men har fastnat för ditt sätt att skriva.Jag kommer tänka på dig och be till en högre makt...All styrka..See You

    SvaraRadera
  86. Kristian - jag tänker på dig idag, och önskar, ber, kräver att vi ses igen i din blogg!

    SvaraRadera
  87. Det är inte lätt att leva, men livet är värt att kämpa för
    för varje timme
    för varje minut
    och varje sekund
    för varje andetag
    alltid

    kram från mig som har gjort en liknade resa
    /T

    SvaraRadera
  88. Anna Gustavsson14 juni 2011 kl. 13:14

    Såå berörd av det du skriver och jag känner så starkt för din personlighet, ditt sätt att skriva, din livssituation och din styrka! Tårar tränger fram när man läser dina väl formulerade meningar och jag tänker att om jag någon gång i livet hamnar i din situation så skall jag tänka som du, vilja använda dina dina ord och vara så stark som du tycks vara. Ser fram emot att få läsa om tiden som föjer efter din operation, ditt tillfriskande, din lättnad! För jag hoppas och tror att just dom inläggen snart publiceras här! Lycka till och stor kram ....

    SvaraRadera
  89. Kram kram kram. Allt kommer att gå bra. Ska tänka på dig hela onsdagen. Cajsa

    SvaraRadera
  90. Håller med om allt som Anna Gustavsson så fint skriver två snäpp ovan. Kram, Mian

    SvaraRadera
  91. I wish you all the best!
    We think of you.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  92. Ber för dig. Och tror på dig.

    Kärlek och styrka till dig fina du.

    /Paula

    SvaraRadera
  93. Kära du, tänker på dig och tror och hoppas av hela mitt hjärta att det kommer gå bra för dig!

    Kram

    SvaraRadera
  94. Styrketankar till dig på onsdag!Och dagarna därefter!

    SvaraRadera
  95. Styrke kramar i massor till dig!

    SvaraRadera
  96. Jag tänker på Dig!

    Vi ses!

    SvaraRadera
  97. Jag tänker på dig och hoppas av hela mitt hjärta att operationen går bra! Många styrkekramar till dig! Kämpa på! JAG VET ATT DU KOMMER ATT KLARA DET HÄR! Du är en fighter! VI SES!! :)

    Du är min hjälte för du vågar vara rak. Du är min hjälte för du är precis så svag som jag.

    SvaraRadera
  98. Lycka till i morgon och det SKA gå bra, något annat finns inte!

    SvaraRadera
  99. All styrka och kärlek till dig!
    Vi ses!

    SvaraRadera
  100. Håller alla tummarna för att du snart är hemma igen, du klarar det!
    Tänker på dig med varma stärkande tankar och kramar, Sippan

    SvaraRadera
  101. Skickar ett stort lycka till och jag kommer tänka på dig mitt i barnens skolavslutning och hoppas att allt går väl. Men vet DU...det SKA gå bra..du SKA leva ditt fortsatta liv precis som du önskar! Kram från mig som håller alla tummar och tår!

    SvaraRadera
  102. Du skriver så otroligt fængslande och jag hoppas att de finns mer att læsa næsta gång jag tittar in... Ønskar dig massor av lycka till och att du får læka ihop ordentligt! Styrkekramar o kærlek till dig!

    SvaraRadera
  103. Vi känner inte varandra, men trots det kommer mycket av morgondagens tankar vara med dig. Kram!

    SvaraRadera
  104. Styrkekramar från Finland!<3

    SvaraRadera
  105. Jag känner att operationen kommer gå bra. Kan inte säga att jag vet vad du går igenom men önskar så att du kunde få se att det ordnar sig. Styrkekramar

    SvaraRadera
  106. Önskar dig en stor dos mod, och kämparanda. Eller ännu mera menar jag förstås! Jag tror på dig, även om jag är en främling för dig.
    DU FIXAR DETTA, om än det är tufft och olidligt jobbigt. Du går bara en stor fet omväg i snårig skog, ist för landsvägen som dina friska vänner tar. Det bevisar att det är du som är kungen, du som är bäst, det är du som har modet!

    Stora styrkekramar! anna 17

    SvaraRadera
  107. Tack för en fantastiskt bra skriven blogg. Jag har följt dig från första dagen.
    Min tankar finns hos dig i morgon.
    Kram

    SvaraRadera
  108. Kärlek. Vi står bakom dig - även vi som inte syns.

    SvaraRadera
  109. May the force be with you.

    SvaraRadera
  110. Lycka till på onsdag! Det kommer gå bra. Håller tummar och tår för dig!

    SvaraRadera
  111. Mina tankar finns hos dig om allt skall gå bra imorgon. Styrkekramar från en som ömmar för dig.
    Jeanette

    SvaraRadera
  112. skänker varenda tanke till dig imorgon! du kommer fixa det och sen ses vi såklart här! /Mats T
    P.S spelningen i lördags var fantastisk. även om det tar lite tid så kommer du få samma energi igen det är jag säker på

    SvaraRadera
  113. Jag önskar dig all lycka, det här kommer gå bra!

    SvaraRadera
  114. Ønsker deg lykke til i morgen! Skal sende gode tanker og vibber! Klemmer fra Norge=)

    SvaraRadera
  115. Varmaste kramen, du finns i mina tankar varje dag. Fina Kristian, håller tummarna för dig imorgon.All min kärlek,
    Jenny

    SvaraRadera
  116. Lycka till och en styrkekram

    SvaraRadera
  117. Jag tar med dig varje kväll i min kvällsbön! I kväll blir den xta lång.
    Det blir många ovissa dgr nu framöver, när du inte kan blogga. Men snart så, är du på ggn.
    Stor varm empatikram
    //Ofelia

    SvaraRadera
  118. Stort LYCKA TILL....håller alla mina tummar och jag ser fram emot en fortsatt läsning av din fina blogg...

    //Från en bloggläsare som bara läst...men aldrig skrivit nåt...//AnnHelen Umeå

    SvaraRadera
  119. Fina du!

    All lycka imorgon.
    Kram och kärlek till dig

    SvaraRadera
  120. Jag ger dig alla mina tankar och kramar!

    SvaraRadera
  121. Alla mina tankar och styrkekramar !
    Det här SKA gå bra, Kristian. Något annat finns inte på världskartan !

    Kram M

    SvaraRadera
  122. Allt kommer att gå bra! Det känner jag på mig! Jag är säker på att kunna se fram mot fortsatt läsning av din välformulerade, tänkvärda blogg. Men imorgon ska jag sända många stärkande tankar till dig och be honom där uppe assistera kirurgerna som tar bort cancern ur din kropp.
    Kram och styrka till dig, Kristian!

    SvaraRadera
  123. Jag snubblade över din blogg igår. Nu har jag läst från start. Jag har gråtit, jag har lett, jag har känt med varenda cell jag har. Du överlever, du måste överleva, jag vill läsa mer. Lycka till!

    SvaraRadera
  124. Tänker på Dig!
    Och väntar att Du snart har skrivit något på din blogg igen...StyrkeKramar

    SvaraRadera
  125. Hej Kristian:)
    Jag har läst din blogg och fascinerats över hur otroligt "spännande" du skriver, man vill bara läsa mer! Lycka nu till imorgon, skickar massor med STYRKEKRAMAR till dig:)

    SvaraRadera
  126. Vi ses! Lycka till. Tänk på nånting vackert. Och tänk på vad du vill göra nästa sommar. Hur du vill ha din julafton. Hur du ska fira stort nästa födelsedag.

    Vi ses!

    SvaraRadera
  127. FINA FINA KRISTIAN!
    Vi känner inte varann...åtminstone inte i det vardagliga livet. Livet där ute. Det är en stor förlust! För mig...
    Utan att känna dig närmare känner jag starkt att du är en sådan man som alla kvinnor vill ha som far till sina barn!! en sån man alla män vill vara... Nära sina känslor, i kontakt med sig själv, klok och insiktsfull, nära sig själv
    Din familj och dina vänner kan skatta sig lyckliga som har dig i sitt liv. Du har massor att ge, massor att få framöver, du fixar detta!
    Massa kärlek och hopp/P.

    SvaraRadera
  128. Allt du skriver går direkt in i hjärtat. Du har en otrolig förmåga att sätta ord på känslor o tankar så man både gråter o ler ibland. Jag hoppas, hoppas att du kommer igenom morgondagen. Om tankens kraft kan påverka så är det en självklarhet. Vi är så oändligt många som önskar dej det allra bästa VINN!! vi vill se/ höra dej igen. Lycka till!

    SvaraRadera
  129. Vi känner inte varandra, men vi är från Dalarna båda två =) Läser din blogg och ville önska dig ett LYCKA TILL!!
    Har släkt och en vän som har haft den sortens Cancer som du har, alla lever och mår bra i dag! Håller alla tummar och tår att det blir samma lika för dig!
    Stor kram!
    /Nina S

    SvaraRadera
  130. STORT Lycka till! Håller tummar och tår för en lyckad utgång av operationen.
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  131. All kärlek till Dig fina killen, Önskar Dig det allra bästa!!!!

    SvaraRadera
  132. känner dig inte, vet inte vem du är, hamnade på din blogg av en slump- blev berörd..
    jag hoppas att allt går bra imorgon, kram!

    SvaraRadera
  133. Birgittha Johansson14 juni 2011 kl. 20:12

    Lycka till! det kommer att gå bra!!

    Kramar i massor från Birgittha i Småland

    SvaraRadera
  134. Tänker på dig, det kommer att gå bra imorgon!
    Mvh
    En bloggläsare som beundrar dig

    SvaraRadera
  135. Tror aldrig någonsin jag berörts av en blogg så starkt som din.
    Dina rader träffar hjärtat likt det vassaste spjut.
    Ser fram emot att få följa dina texter många år framåt.
    Vi är många som är med dig i tankarna,jag är en utav dem.
    Pia

    SvaraRadera
  136. Min mamma ringde mig för ett tag sen, berörd i själen i hjärtat och sa jag skulle läsa din blogg Kristian. Och jag är lika berörd jag, djupt. Du skriver du tror du är redo och jag önskar du kan tänka dig redo för att vakna upp i morgon och känna att du trots all smärta vill läsa ditt eget brev till dig själv.... Som alla som läser dina ord som förmedlar till oss vilken speciell människa du är kommer jag tänka på dig i morgon. Ge upp cancern, ge livet ny möjlighet. Gunilla

    SvaraRadera
  137. Tänker på dig imorgon! Det kommer att gå bra du underbara kämpande unge man...längtar att få läsa fortsättningen på blogg! Styrkekramar i massor :)

    SvaraRadera
  138. Jag vill tacka dig för allt du givit mig och alla andra människor i den här världen, vi alla älskar dig, glöm aldrig det! Det kommer gå bra, du är stark! Kram

    SvaraRadera
  139. Sänder massor av styrkekramar inför morgondagen! Det kommer att gå jättebra!
    Varma hälsningar K

    SvaraRadera
  140. Gripande och lika vackert som alltid. Jag tänker på dig, och hoppas, tror och vill att det kommer gå bra imorgon och tiden framöver.
    Kämpa allt vad du kan.
    Vi ses!
    Kram från en av alla dina läsare.

    SvaraRadera
  141. Du fixar det här! Jag håller på dig!
    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  142. All kärlek till dig Kristian! Tänker på dig, du fixar det här!!

    SvaraRadera
  143. JA KRISTIAN, VI SES!
    Tänker på dig imorgon!
    Kram/eva

    SvaraRadera
  144. Jag sänder dig en tanke på vägen inför morgondagens prövning. Jag väljer att hoppas och tro på att du återvänder hit när du orkar och kan, för att fortsätta dela med dig av din berättelse och för att gå vidare och göra allt du vill göra!

    *styrkekramar till dig*

    Från en anhörig till cancersjuk

    SvaraRadera
  145. Lycka till!!

    Kram med massor av
    Styrka Värme Hopp & Mod

    Jenny

    SvaraRadera
  146. Lycka till i morgon! Vi ses!

    Cecilia

    SvaraRadera
  147. Stort och varmt LYCKA TILL från mej!

    Tack för Din underbara blogg-att Du delar med Dej


    /Louise

    SvaraRadera
  148. Ska tänka på dig imorgon och sänder de godaste tankar och förhoppningar om att det ska gå så bra så bra.

    SvaraRadera
  149. Styrkekramar och lycka till, det här fixar du!
    Anette

    SvaraRadera
  150. Mina tankar är hos dig i morgon.
    Ingrid

    SvaraRadera
  151. En stor kram och massor av kraft till dig!
    Tack för att du berättar.
    Solveig

    SvaraRadera
  152. Ett varmt lycka till, från en främling / Rosanna

    SvaraRadera
  153. En stoooor lycka till & energikram..
    jag ska tänka på dig

    SvaraRadera
  154. Du har så mycket att säga - och vi är så många som vill lyssna! Världen har inte råd att vara utan en man som du! Värme och omtanke från en medmänniska med Herr cancer hasande i hälarna på en närstående.

    SvaraRadera
  155. Imorgon är en dag när flera tusen personer kommer att skicka tankar och värme till dig Kristian. Jag hoppas att du kan känna och ta till dig den energin och förstå hur mycket du betyder för många.
    Det kommer att gå bra och du kommer att bli bra.
    KRAM A.K.

    SvaraRadera
  156. Varmt lycka till imorgon!

    SvaraRadera
  157. Det här kommer du att fixa.Jag, Daniel Bergmans mamma tänker på dig,och ger dig tusen kramar.

    SvaraRadera
  158. Det här fixar du, tänker på dig i morgon.

    SvaraRadera
  159. Tänker på dig!

    Kram från en bloggläsare

    SvaraRadera
  160. Ser fram emot nästa blogginlägg från dig Kristian! Du berör och kommer fortsätta beröra efter du piggnat till efter morgondagens operation! Alexandra

    SvaraRadera
  161. Snavade av en händelse in i din blogg/liv ...
    skickar dig massor av kramar och styrka.
    När du har skrivit din bok så köper jag den,
    oavsett vad den handlar om för du kan verkligen smeka och raspa fram ord.
    Kram
    - C

    SvaraRadera
  162. Har följt dig här sedan du började blogga och kan bara hålla med alla inlägg här ovan.

    Kommer tänka på dig imorgon och hålla tummarna hårt, hårt.

    Kram & kom tillbaka hit fort.

    / Åsa

    SvaraRadera
  163. Lycka till! Det kommer gå bra! Stor Kram/ Sussie

    SvaraRadera
  164. Jag har så länge velat skriva några fina och väl utvalda ord. Men fingrarna fastnar och det blir stopp i tankesystemet. Jag skulle vilja bära på ord som är mjuka, lindrande och gärna botande. Jag skulle vilja bära på ord som skulle kunna göra allt lite lättare och mindre orättvist. Men det är såhär, livet tar sådana fruktansvärda vändningar ibland och det kan många gånger vara så fasligt och fruktansvärt orättvist.

    Jag har läst vartenda inlägg du skrivit, och jag berörs så otroligt mycket av dina starkt berättande ord. Vi är så många här ute som tänker på dig och önskar dig all lycka. Vi är så många som berörs av dina texter och din historia.

    I lördags var jag en av de många som var på Sveatorget. Det var en fantastisk spelning, och det fanns ingen tvekan i världen om att jag skulle gå dit och se er. Se dig. Vid dina trummor. Du var fantastisk. Ni var fantastiska.

    Jag tittade upp mot himmelen. Den var vackert ljusblå med några enstaka moln, och jag såg de vackra gröna bladen på träden. När jag tittade upp och såg den fina himmelen så var du den enda som fanns i mina tankar. Mina önskningar och mina tankar går till dig.

    Jag blir så ledsen för din skull, och dina näras skull. Det finns inget jag önskar dig mer än att allt ska gå bra. Jag önskar dig livet, jag önskar dig dina drömmar, jag önskar att dina ord blir verklighet: Vi ses.

    SvaraRadera
  165. En kram från mig och jag ska tänka på dig! Draken

    SvaraRadera
  166. Din ömtåliga förhoppning kommer att slå in.
    Du är en fantastisk människa som skriver helt och fullkomligt briljant. Du opereras och du kommer tillbaka.
    Så jag använder dina två ord;
    vi ses.
    Du fixar det här.
    Kram och innerlig omtanke från Elisabeth

    SvaraRadera
  167. ALL LYCKA TILL! Det kommer att bli bra!Kram/Birgitta

    SvaraRadera
  168. Hej

    Tänker på dig nu tills jag läser dig nästa gång. Du fixar detta! Tack för dina vackra ord.

    Helene- bloggläsare

    SvaraRadera
  169. Tänker på dig och ska skicka all min positiva energi till dig för att du ska klara dig igenom det här!
    /Sara

    SvaraRadera
  170. Hej K!
    Förstår att du har långa timmar framför dig. En natt med många tankar. Kan inte i min vilda fantasi förstå men har empati för vad du känner. Du skriver fantastiskt, jag ser framemot en bok skriven av dig. Du har mycket kvar av livet att uppleva... Sänder dig massor sv cyberstyrkekramar. Stort lycka till, många tankar till dig i morgon då jag arbetat på en annan avd på sjukhuset.
    Tanke, styrka, hopp... Kram

    SvaraRadera
  171. Tänker på dig! Styrkekramar från Åland.

    SvaraRadera
  172. Hej Kristian!
    Vill som alla andra önska dig ett stort lycka till imorgon. Skickar med en förhoppning om snabbt tillfrisknande, så du får njuta en skvätt av sommaren med!

    Varma kramar! /Annica i Småland

    SvaraRadera
  173. Den där jävla behandligen som både skadar och lagar kroppen. Låt den jobba och fixa dig. Kram.

    /Åsa

    SvaraRadera
  174. Sweet Sweet Kristian, vi tänker på dig <3 Du kommer att klara detta. Bamsekramar Mi Johan Jenny <3

    SvaraRadera
  175. Mina tankar ar med dig xxx

    SvaraRadera
  176. Lycka till låter så futtigt. Men ändå, lycka till som fan!!! Ska tänka på dig imorgon och hoppas på att allt går så bra det kan. Kram P.

    SvaraRadera
  177. Lycka till imorgon!! Önskar ett snabbt tillfrisknande och jag hoppas få se dig bakom trummorna spelandes på Peace & Love nästa år!!!

    /Henrik

    SvaraRadera
  178. Lycka till!
    Kärlek till dig och alla människor som står dig nära.

    Vi känner inte varandra personligen men det är att allting skall gå bra för dig som jag hoppas på mest just nu!

    En stor kram fylld av kärlek från mig till dig!

    /Gabriel

    SvaraRadera
  179. Du kommer att vinna det här loppet!

    SvaraRadera
  180. Sänder all styrka till Dig Kristian!
    /Lovisa Redhe Nord

    SvaraRadera
  181. Jag finner för många ord för att kunna sortera ut de rätta. Vi är otroligt lika, på många sätt , du och jag. Skrämmande lika faktiskt. Du vet såklart inte om det, men jag gör. Vi tänker lika. Och skulle jag kunna formulera mig bättre skulle det låta som du. Precis som du.
    Den nakna sanningen.
    Jag kommer att tänka på dig hela dagen i morgon och det kommer gå bra. Du kommer att återvända till din lägenhet. Din väl städade lägenhet men utrensad kyl för att hitta ett brev som förut handlade om dig.
    All kärlek till dig. Vänligen Alexandra

    SvaraRadera
  182. Käre Kristian! Om några timmar börjar min stora tumhållning för dig. Läkarna är oerhört skickliga numera, det kommer att gå bra.
    All styrka till dig. Och tills du orkar skriva igen: Vi ses!
    Kramar
    Birgitta

    SvaraRadera
  183. Tänker på dej och skickar mina varmaste tankar till dej o din familj...det kommer att gå bra <3

    SvaraRadera
  184. Önskar dig allt, allt gott.

    Ja, vi ses!

    SvaraRadera
  185. Alla dessa år som dina trummor gett mig styrka, hjälp och energi. Nu är det min tur att försöka ge minst lika mycket tillbaka.

    Lycka till och massa kärlek!
    Du är bäst. Tack för i Lördags. Vi ses.

    SvaraRadera
  186. tack för alla fina texter som rört mig och fått mig att tänka till.
    lycka till!

    SvaraRadera
  187. Hei Kristian
    Vil takke deg for at du deler med deg til oss alle i bloggen, du har virkelig en "gave" når det gjelder å skrive. Jeg kjenner ikke deg, men du har berört meg og mange andre, idag onsdag sender jeg deg mange mange tanker og "styrkekramar", vi er mange som gjör det:))

    Tanker og kram/klem fra Marlen

    SvaraRadera
  188. Lycka till idag.. Min styrka till dig! kram M

    SvaraRadera