söndag 19 juni 2011

Lova

Innan jag berättar att jag överlevde, så ska jag berätta hur det var, precis innan jag trodde att jag skulle dö.

Det ska tydligen påminna om Stockholms skärgård, fasaden på Huddinge sjukhus. Det blå ska av förklarliga skäl vara vattnet, och den grå cementen ska vara klipporna där semesterfirarna snart kommer ligga med en mellanöl innanför västen och ett grillspett i sitt krås. Oavsett så är det en lögn, eller i vilket fall långsökt, att arkitekturen skickar en passning till ett av de vackraste svenska landskapen. Huddinge sjukhus ser för jävligt ut. Och det var här farfar dog.

Precis innan hon skulle gå med min mamma, böjde min syster sig fram och sa att jag behövde öppna kuvertet – det gröna med hennes typiska handstil – innan operationen. Innan. Så när de hade gått, tog jag en långsam promenad i det öde sjukhuset. Överallt var tomt. Ingenstans fanns människor. Jag tog ett sakta varv runt taxibilarna utanför, lyssnade på Rikards låt som han skickade, som lovade att allt skulle gå bra, innan jag gick in i entréhallen. På en vinglig soffa i röd skinnimitation, satte jag mig ned och sprättade, för att läsa vad min syster skrivit. För att läsa det som behövde läsas innan operationen. För allt närmade sig. Allt var på väg.

Jag hade börjat fundera på för vem jag skulle genomföra den här kampen. Om det var för min egen skull, eller om den skulle kämpas för andras förväntningar? Och någonstans när jag läste min systers brev, blev det tydligt för mig. Jag gjorde det som min syster bad mig om, jag både läste brevet och gjorde det som stod däri. Det hon bad mig om. Och nu vet jag, kanske mer än någonsin, att jag alltid vill vara i hennes liv. Finnas där. Både för henne och för alla andra som jag älskar och som finns nära.

Det sista jag gjorde innan jag lade mig för att sova den där tisdagen, var att duscha mer noggrant än vad jag någonsin gjort tidigare. Jag stod i duschen och såg mig själv i spegeln. Betraktade min nakna kropp, som för sista gången. Den kommer aldrig se ut så där igen. Och jag har inte vågat se efter hur jag ser ut idag. Efter en stund försvann min kropp bakom imman på spegeln. Det var dags att sova. Det var snart dags.

Morgonen därpå var minutiöst planerad. Sängen skulle rullas ut från avdelningen 07.20 och innan dess skulle jag ha skrivit under ett papper om var mina värdesaker tagit vägen, jag skulle ha på mig koftan åt fel håll och jag skulle ligga med rumpan bar i sängen. Jag var inte uppkäftig.

Vi rullades in som i en kortege, vi som skulle bli opererade under morgonen. En karneval av sjuka, skadade och i olika former behov av vård. Någon grät, någon sov. Någon var tyst. Till slut blev det min tur och jag rullades vidare från det märkliga väntrummet in i en av operationssalarna. Jag fick ett antal sprutor, det togs prover och jag blev uppkopplad i hur många maskiner som helst. Jag var en del av tekniken. Sen kurade jag ihop mig i fosterställning, naken, för att få min ryggmärgsbedövning. Därefter lades jag återigen på rygg och jag tror att min ben spändes fast på operationsbordet innan det gröna munstycket fördes mot min mun. Jag visste vad som väntade. Jag fattade en av främlingarnas händer, höll den hårt.
– Lova att ni gör ert bästa, sade jag med en röst som varit stadigare.
– Vi lovar, fick jag till svar.

Sen var vi tysta i någon sekund.
– Hej då, sade jag och försvann in i mörkret.

Det har nu gått fyra dygn sedan min operation. Att skriva det här har varit väldigt påfrestande. Min säng är blöt av svett, jag är yr och svag. Måste sova. Nästa gång ska jag berätta om vad som hände när jag vaknade, när ingenting blev som det var tänkt, om när jag och mamma höll om varandra i världens största rum, om mardrömmarna och om ett av mitt livs stoltaste ögonblick. Först ska jag sova. Men jag lever i alla fall. Det är en bra början.

152 kommentarer:

  1. Skönt att höra att du lever =)

    SvaraRadera
  2. Välkommen tillbaka :))))

    Anette

    SvaraRadera
  3. Underbart. Glad att du är tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt!!! Kämpa på:)

    SvaraRadera
  5. Underbart & läsa dina rader igen! Håller tummarna att att du snart mår bättre igen! Stor varm kram från Petra i Lund

    SvaraRadera
  6. Åh vad skönt att läsa, du skriver grymt bra förresten, ta hand om dig nu!

    SvaraRadera
  7. Tack för du skrev detta trots dina ansträngningar, så tätt inpå operationen. Ta nu ditt tillfrisknande i den takt som passar dig, tänk på att det tar tid och låt det få ta den tid det tar. Skynda inte på för fort...Det får du tillbaka senare. Så, ta det lugnt och filosofera över vad livet är till dess
    Stor varm kram
    Maggie

    SvaraRadera
  8. Hurra!

    Och tack för ditt inlägg.

    Nina

    SvaraRadera
  9. En sekund i taget... Lita på kroppen! Härligt att "höra" ifrån dig!!

    SvaraRadera
  10. Du gör värden till en bättre plats. Du gör skillnad. Sänder all styrka och kraft genom mina tankar till dig. Tack för att du tar dig tid att uppdatera./Paddan

    SvaraRadera
  11. Nu väntar livet!

    SvaraRadera
  12. Önskar dig STORT LYCKA TILL och att du omgivs av dina nära och kära. Jag träffar människor i min vardag i yrket, som genomgår olika prövningar i livet. Framgångsfaktorn för människor som kommer ur en livskris eller prövning, är som jag ser det motivation och vara uthärdig. Det blir bättre, om man tillåter sig alla känslor, upp- och nedgångar och tar emot all slags hjälp du kan få. Ensam utövar du striden, ingen annan kan någonsin riktigt förstå vad du går igenom men bjud in! Berätta! Låt dem försöka förstå. Den del av livet du delgett mig via bloggen säger mig att du är stark, ödmjuk inför dig själv, andra och livet och att du har TRON på att det blir bättre.
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  13. Great to hear from you!
    kram
    b

    SvaraRadera
  14. Tänker på dig, gråter för dig, hoppas för dig. Stor kram till dig Kristian. Vi finns här och väntar på att ta emot dig med öppna armar, men stressa inte tillbaka. Ta allt i din takt.

    SvaraRadera
  15. Sov du, och när du vaknar och är starkare kan du berätta vidare. För jag väntar här på din historia och du är så bra. Du är så bra och unik och har så mycket att ge. Vila först. Och berätta sen. Jag väntar.

    Kram

    /Åsa

    SvaraRadera
  16. Fortsätt att skriva....orka förmedla. Viktigt.....

    SvaraRadera
  17. Åh du lever! Jag skicksr kraft och kramar, väntar tills du har ork att vara här igen!

    SvaraRadera
  18. Skönt att höra. Lycka till och ta en dag i taget, sköt om dig!

    SvaraRadera
  19. fantastiskt!!!! idag är till och med regn ett bra väder, fortsätt kämpa <3

    SvaraRadera
  20. Härligt att läsa dagens inlägg! Vila nu och samla krafter.

    SvaraRadera
  21. Åh vad härligt Kristian!!!!
    Fortsätt.....
    /eva

    SvaraRadera
  22. Ibland är världen rättvis! Välkommen tillbaka. Beundrar din styrka.
    /Linda

    SvaraRadera
  23. Härligt ta det lugnt. Ta en dag i taget. Vi syns
    Bitte

    SvaraRadera
  24. Så glad jag blev att se att du skrivit! Imponerande välformulerat som vanligt. Håller tummarna för att du snart ska känna dig starkare. Fast stark är du redan!

    SvaraRadera
  25. Dina ord når ändå in. Jag har läst dem från början till nu. Den historia du har att berätta är så stark och ger, såklart, extra tyngd till dina ord och formuleringar. Jag är ledsen för att du måste gå igenom just den här berättelsen..., men jag kan inte låta bli att vara glad över ditt sätt att förmedla, dina innersta tankar och innerligaste känslor, i skrift. Tycker om dina bilder, ditt språk. Hoppas att du snart, snart, får skriva de berättelser, historier, livsöden och reportage, som DU verkligen vill. För DEM vill jag läsa. Även om jag fortsätter att läsa här inne också, om du vill och orkar berätta vidare.

    Du fick rätt: Vi ses!
    /helena

    SvaraRadera
  26. Älskade människa!

    Så hjärtligt underbart!

    /Paula

    SvaraRadera
  27. Så fin du är! <3 ta hand om dig

    SvaraRadera
  28. Så härligt att du är tillbaka. Har tänkt så mycket på dig. Vila nu. Jag väntar här på att få höra mer.
    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  29. Har tänkt så på dig dessa tuffa dagar och blev så glad att jag det kom tårar när jag läste ditt inlägg idag, du lever :-)
    Massor med lycka till nu i din tuffa läkningsprocess!
    Kram U

    SvaraRadera
  30. Vad härligt att läsa dina rader igen, jag har verkligen tänkt på hur det gått för dig. Många hälsningar/ Sara

    SvaraRadera
  31. Jag älskar att du skriver "nästa gång ska jag..."

    SvaraRadera
  32. Givetvis kom du tillbaka, jag trodde inget annat!

    SvaraRadera
  33. Vi känner inte varandra, men jag har tänkt mycket på dig under de senaste dagarna och hoppats att allt skulle gå bra.

    SvaraRadera
  34. Där är du ju! Jag har tittat in på bloggen varenda dag, fast jag visste att det var omöjligt att du redan kunnat skriva nåt. Bara för att. Och nu är du här! Nu är du tillbaka! Kära främling, som har nästlat sig in så nära mitt hjärta. Välkommen tillbaka! Du betyder så mycket för så många, din roll är stor och viktig.
    Vila nu, hämta dina krafter, känn att vi är många som försöker bära dig på våra armar. Så gott vi kan.
    Kram från Carina

    SvaraRadera
  35. Igår var jag på fest
    Det är sju veckor sedan min kropp förändrades
    Mitt fönster va öppet de firade 1:a maj

    Jag längtade
    att tiden skulle gå
    fort

    igår kunde jag spela min låt...
    det kommer du att göra
    bara tiden får gå
    fort

    min låt till dig
    Välkommen in, V Maggio

    SvaraRadera
  36. Vilken lycka att läsa ditt inlägg.... jag har väntat och längtat! =) //Draken

    SvaraRadera
  37. Heeeej!!! :-D :-D, Fina, fina du!

    SvaraRadera
  38. Jag har tittat flera gånger om dagen och väntat på det här inlägget Kristan - jag visste hela tiden att det skulle komma. Du är fantastisk! Massa massa kramar

    SvaraRadera
  39. Skönt att läsa att mina aningar om att allt skulle gå bra stämde.... Du kommer vara mörbultad ett tag men du har väl varit upp och rört på dig hoppas jag....

    SvaraRadera
  40. Så skönt att höra av dig igen. Väntan har varit lång. Fina, fina du!

    SvaraRadera
  41. Å så skönt att läsa de raderna, att du är där. Vila. Så kan vi andra vänta på dina oerhört vackert skrivna inlägg.
    Många styrkekramar
    Katarina

    SvaraRadera
  42. Ahhh, fantastiskt...!

    SvaraRadera
  43. Jag har aldrig träffat dig men din text fick mig att gråta.
    Du har en kämparglöd som jag avundas.
    Fortsätt kämpa, för livet.

    SvaraRadera
  44. Härligt att höra ifrån dig. Var rädd om dig och vila mycket. Styrkekramar från Maria B

    SvaraRadera
  45. Det är en mycket bra början Kristian! Skönt att äntligen höra från dig. Har tänkt mycket på dig. Tack för att du skriver. :)
    Många kramar till dig! Kämpa på!

    SvaraRadera
  46. Tack!
    Tack till alla som får dig att orka, vilja, kämpa.

    /Cat

    SvaraRadera
  47. Som jag har väntat! Nu är det uppåt och framåt som gäller! Små små steg. Du är stark. Kram

    SvaraRadera
  48. "You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have". Du är fantastisk. Fortsätt kämpa.
    Många kramar

    SvaraRadera
  49. Åh vad skönt att se en uppdatering av din blogg. Det är många som tänker på dej och finns med dej. Tänk på det och ta den tid du behöver på dej för att må bra igen. För det tror jag att du kommer att göra.

    SvaraRadera
  50. Du är i trygga händer! Ingen tar dig ifr livet:)
    Det börjar NU!!!!!

    SvaraRadera
  51. Jag har öppnat din blogg flera gånger för att få ett svar om hur det har gått för dig. När jag nu fick ett livstecken föll jag i gråt av lycka. Jag känner dig inte men jag älskar att läsa dina texter och det innehåll som du bjuder på. Du hjälper mig att försöka förstå det som du och många med dig går igenom och det ger mig kunskap om livet.

    Tack Kristian och krya på dig i lugn och ro!
    Stina

    SvaraRadera
  52. Du har gjort min dag med detta inlägg! Kämpa på! Styrkekramar från Helena

    SvaraRadera
  53. Äntligen! Jag visste att du skulle klara det. Tänker på dej ofta. Fortsätt att skriva på ditt helt fantastiska sätt. Tack för att vi får dela dina tankar.
    Styrkekramar

    SvaraRadera
  54. Vad härligt att höra ifrån dej! har tänk så hur det har gått!!!!! Samla krafter och skriv sen o berätta , vi är många som längtar! Kämpa på kramar åsa

    SvaraRadera
  55. Skönt att höra! Jag finner inga ord... bara någon slags lättnad. Skönt att du är tillbaka! /Anna

    SvaraRadera
  56. fina fina människa . från din sjuhussäng delar du med dig av din livs kamp. Jag har aldrig blivit så berörd av en text så klar och ärlig som din. Tack för allt du ger oss läsare, du är modig och jag hejar på dig.

    SvaraRadera
  57. Var rädd om dej....

    SvaraRadera
  58. Härligt, Kristian! Vila nu och ta allt i din egen takt. Det tar lång tid att landa och repa sig efter en stor operation.
    Tills du skriver nästa gång...
    kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  59. Från västkusten kommer här en massa salt blått hav, härliga gröna rapsängar, kor i mängder, solsken och en massa kärlek till dig som snart ska stå benen och njuta igen! Tror på dig och är med dig i cyberrymden.
    /Susanne - ännu en du inte känner/

    SvaraRadera
  60. Fina du! En dag i taget. Det blir bra till slut! Varm kram

    SvaraRadera
  61. Underbart, spännande, det är som att följa världens mest spännande följetong, men som amerikanska filmer kommer den att ha ett lyckligt slut det är jag säker på. Tack för att du skriver, det ger oss tröst så att vi kan skänka dig kraft tillbaka. Kramar

    SvaraRadera
  62. Lycka! Härligt att höra av dig! Kramar till dig från Anette

    SvaraRadera
  63. jag känner inte dig personligt, men jag kollade flera gånger varje dag om du skrivit något och min hjärta verkar vara lite lättare nu, där du har skrivit att du fortfarande finns. tack för det! och lycka till med allt som fortfarande kommer!

    SvaraRadera
  64. Med kärlek och vilja kommer man långt! Håll stress på avstånd!
    Kram:)

    SvaraRadera
  65. Du fina människa,jag önskar dig all styrka och välgång på din väg tillbaka....

    SvaraRadera
  66. jag hejar på dig!!! är så glad att du klarade det första steget på vägen. du är stark!

    SvaraRadera
  67. Skönt att höra ett livstecken ifrån dig, nu börjar vandringen mot ett gott liv.

    SvaraRadera
  68. Du har onekligen en speciell syster...men så är ni ju syskon!
    Tack du underbara kämpe som orkade skriva detta inlägg.

    SvaraRadera
  69. Jag är så glad för din skull och för din familj. Nu när alla vi här ute vet att du lever kan du ägna dig åt att läka. Ta hand om dig. Vi finns kvar när du orkar berätta mer.
    Varma kramar Susann
    Bad Homburg, Tyskland

    SvaraRadera
  70. Tack för att du finns kvar här, vill läsa mycket av dig i framtiden, du har en speciell känsla i ditt språk.
    Vet hur det känns efter en operation, kämpa på.
    Du har mycket att ge i framtiden.
    Kram från en tant.

    SvaraRadera
  71. Så starkt! Har läst hela bloggen och ryser. Du kommer att klara detta, du och läkarna - tro det! Så fantastiskt av dig att skriva om din svåra sjukdom på detta sätt. Du är menad att LEVA! Jag känner ju inte dig men jag kan känna att du är en kämpe. Tack för att du orkar skriva, det behövs!

    SvaraRadera
  72. Kristian! Skönt att det första steget har gått bra! Kämpa på nu, och ta ett steg i taget! Ta det i DIN takt, och känn inte nåt krav på att måste skriva här för att tillfredsställa oss läsare. Huvudsaken är ju att DU ska orka med. Att DU ska må bra!

    Fortsatta styrkekramar från en av de som inte känner dig, men som bryr sig om dig!

    M i Borlänge

    SvaraRadera
  73. Jag har tänkt på dig, mycket! konstigt de där att man bryr sig om någon som man inte känner eller har träffat men känner en enorm glädje med när jag läst detta. Jag berörts och gråtit till dina tidigare texter. nu hoppas jag att du efter de du nu gott igenom mår bra eller så bra man kan...

    lycka till och styrkekramar!!!

    SvaraRadera
  74. Hittade dig genom sister Moonshine, och det var värt besöket. Så välskrivet, så vackert. Och så fängslande. Både vill och inte vill återkomma, varför vill jag läsa om andras elände? Jo, jag återkommer, jag vill läsa vackra texter, och jag vill framför allt lära känna dig. Och jag vill följa dina steg mot ett friskt och underbart liv. För det är dit du ska, eller hur?

    SvaraRadera
  75. Lyckotårar att du vaknade igen!
    /Borlängebo

    SvaraRadera
  76. Så lättad och glad! Allt blir bra nu, Kristian, det är jag säker på! Härligt!

    SvaraRadera
  77. Så härligt att läsa dessa rader! Välkommen till resten av ditt liv som jag hoppas ska bli långt och rikt på både vänner och upplevelser! Kram!

    SvaraRadera
  78. En minut i taget...låt det ta den tid det tar att komma igen. Kroppen måste lära om nästan allting, som en nyfödd. Nu börjar resten av ditt liv. Det är kämpigt i början och inget blir någonsin det samma, men du är här med dem du älskar och dem som älskar dig. Det är det enda som betyder något. :)

    SvaraRadera
  79. Härligt med en uppdatering! Har kollat in här varje dag... =)
    Vila och le åt livet nu!

    /Dalkullan

    SvaraRadera
  80. Du skriver med sån härlig känsla så trots att jag inte känner dig blir jag så berörd. Härligt att höra ifrån dig. Kramar Lotta

    SvaraRadera
  81. Kära Kristian!
    Även jag har kollat din blogg varje dag och hoppats på ett livstecken. Hjärtat hoppade till när jag såg att nu hade det skett. Du är tillbaka!! Det känns fantastiskt. Jag har tänkt mycket på dig och tänkt massvis med positiva tankar. Underbart att du är här igen.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  82. Jag har tittat in här varje dag och plötsligt ser jag att du varit här och hoppade till på stolen av överaskningen. Vad glad jag blev!
    Och du skriver lika målande som vanligt så man nästan känner att man är där på sjukhuset och det fast det måste ha kostat på för dig att skriva.
    Lycka till med att komma i form efter operationen, litet bättre för varje dag.
    Kram,
    alice

    SvaraRadera
  83. Helt otroligt att du orkar skriva så bra bara några dagar efter operationen! Härligt att höra att du orkar det! Ser fram emot att läsa mer om din resa tillbaka
    Kram,
    Anette

    SvaraRadera
  84. BRA KÄMPAT! Stor kram!
    -C

    SvaraRadera
  85. Härligt. Vila dej nu och hämta kraft igen. Sänder 1000tals styrkekramar till dej.

    Cathrine

    SvaraRadera
  86. Jag säger det igen. En vacker dag kommer allt det här vara över. Och världen behöver dig fina lilla Kristian.

    SvaraRadera
  87. Så roligt att du är tillbaks :)

    Kram Hanna

    SvaraRadera
  88. Du är fantastisk !!

    SvaraRadera
  89. Härligt att hitta ett nytt inlägg från dig idag! (har kikat in varje dag) Imponerad över att du orkat skriva så långt, förstår att det tog på krafterna. Jag lyckades formulera ett mail med "hej, jag lever" en knapp vecka efter den största av mina operationer. Det tar tid att komma igen, låt det göra det.

    SvaraRadera
  90. Även jag fick en "smäll" av Livet för ett par månader sen.....precis som du fick jag fortsätta att leva...hur länge, det vet vi ju inte.MEN har iaf lovat mig själv, att inte slarva bort en endaste dag...inte en sekund....här ska levas, njutas och älskas!!!
    Det enda vi vet säkert, är att vi alla ska dö en dag och tills dess måste vi leva fullt ut.
    Mitt motto är numera: "jag lever inte på nåder eller på övertid, jag lever på riktigt, bara jag själv vill!" han som sade det heter Johnny Thuvesson, en man som drabbades både av hjärtinfarkt och cancer samtidigt. Han levde i 13 år efterår, bara på ren vilja!
    Kämpa på grabben...det här klarar du...kram!

    SvaraRadera
  91. Ett hjärtslag i taget.. vi är många som andas med dig, tänker på dig, viskar "heja, heja"..

    Kram Annukka

    SvaraRadera
  92. Vad skönt att höra ifrån dig. Och lika vackert som vanligt är ditt språk.
    Ta hand om dig och vila vila vila.

    Kram från Forssatanten

    SvaraRadera
  93. Du är kvar! Så bra! Kommer att följa dina fortsatta ord, men dela inte med dig av dem tidigare än du orkar! //M

    SvaraRadera
  94. Vad glad jag blev över ditt senaste inlägg har kikat och undrat lite hur det gått för dig. Förstår att det väntar tuffa dagar för dig men det fixar du. Du behövs i vår värld!
    Kram!

    SvaraRadera
  95. Du är här! Vad glad jag blir.

    SvaraRadera
  96. Vad underbart att få se några rader från dig igen! Jag tänker på dig.
    /Kajsa på BT

    SvaraRadera
  97. Stor kram från en Lotta i Göteborg som tycker du är beundransvärd!

    SvaraRadera
  98. Maria Tomasdottir20 juni 2011 kl. 10:29

    Vi ses! Vi ser dig! Du är här! Grattis till att det första slaget är vunnet. Nu väntar bara resten av kriget. Det låter som att du har en fantastisk familj bekom dig, framför dig och bredvid dig, det är otroligt viktigt och värdefullt. Kämpa på!

    SvaraRadera
  99. Tack för att du hör av dig till oss i cyberspace. Många av oss som du aldrig träffat. Men du bryr dig ändå om oss, och vi kommer att finnas här för att stötta dig och bry oss som bara vi kan. Du har en tuff väg framför dig. Den kommer att bjuda på ett par uppförsbackar - men det är en strålande utsikt när du kommit upp! Stor varm kram till dig och åter tack, för att du hörde av dig. Nu är jag lugn :)

    SvaraRadera
  100. Skönt att se dig här igen! Massa kramar till dig.

    SvaraRadera
  101. Mitt hjärta ger dig styrka!

    SvaraRadera
  102. Jaaaaaa! Jag har tänkt och tänkt och tänkt på dig sedan förra måndagen. Så mycket tänkande! Skönt att ha dig tillbaka.

    SvaraRadera
  103. Hittade din blogg av en ren tillfällighet, den trollband mig direkt, du skriver så fint så tårarna rinner på mina kinder varje gång. Ibland rinner mina tårar av sorg och maktlöshet för att du har drabbats så hårt och ibland rinner dom av glädje som igår tex när jag såg ditt inlägg. Har berättet för min man och mina barn (min son är 2 år yngre än dig) om dig, jag har läst din blogg högt för dom och nu när vi pratar med varandra så undrar dom varje gång hur du mår :). Du har en plats i mitt hjärta fast du inte känner mig. Kram och ta det lungt du har livet framför dig./Yvonne

    SvaraRadera
  104. Pust.... Härligt att du orkade skriva ett inlägg, har väntat, uppdaterat och uppdaterat... Kämpa på - Stor kram!

    SvaraRadera
  105. You are such a strong person, willing to live. That's why you live. And now: Sleep well.

    SvaraRadera
  106. Åh så härligt att se ett inlägg! Skrivet lika fint som vanligt. Kämpa på!
    /Sofia

    SvaraRadera
  107. Hej, vi finns här för dig så oftar som du orkar. Kram

    SvaraRadera
  108. Härligt Kristian! Gött att se att du lever. Har vakat vid din blogg och väntat på ett livstecken. Ni var bra på Sveatorget, du och grabbarna! Bra jobbat.

    SvaraRadera
  109. Välkommen tillbaka Kristian, du är så efterlängtad. Visste att det skulle gå bra.
    Och håller med dig, Huddinge KS ser för j-igt ut. För att inte tala om hur lost man blir i korridorerna därinne.
    Så glad att du har blivit väl omhändertagen och att du lyckades skriva det där, det visar att du har kämparglöden kvar.
    Massor med kärlek från Karin <3

    SvaraRadera
  110. Fortsätt med det du kan så bra dvs att leva och att skriva!
    Ta hand om dig

    SvaraRadera
  111. Ta hand om dig. Ett litet steg i taget så är du snart på benen igen. :)

    SvaraRadera
  112. Oh fy fan vad härligt att klicka sig in hit och se att du skrivit en rad- att du orkat- att det gick bra- jag hoppas allt gått så bra som det skulle göra. All styrka till dig!
    Kram från Elisabeth

    SvaraRadera
  113. jag har väl sällan känt mig så lättad och glad över ett blogginlägg. jag ser fram emot nästa, när du förhoppningsvis känner dig lite starkare. du kommer att kicka cancerns ass, och du vet varför.

    SvaraRadera
  114. Livet kan inte vänta! Du är med!

    SvaraRadera
  115. HURRA!!!! resan mot framtiden, kommer säkert bli tuff. Du skriver helt fantastiskt.

    SvaraRadera
  116. Så overkligt skönt att höra. Har haft en sten i bröstet sen den 13:de. Inget emot vad du haft, dock.

    SvaraRadera
  117. Underbart att du skriver igen, skickar ett ton med kärlek & styrkekramar! Tack fina du för allt du ger av dig själv, Vi beundras och berörs av din ärliga gripande historia. Fina fina du fortätt att skriva, du har en fantastisk gåva♥
    Från Trollhättetjejen!

    SvaraRadera
  118. Så tacksam jag är att få läsa ett nytt inlägg!
    Underbart Kristian!

    Kämpa på i det du är i nu och som föregående inlägg säger:
    Ta din tid!

    Stor kram: Martin

    SvaraRadera
  119. Livet, ditt liv, är en bra början! Tack för att du orkar dela med dig.

    SvaraRadera
  120. Tack för jag får läsa din blogg, att jag får följa dig och din vardag i din tuffa kamp! Du kommer att fixa det här!

    Kramar

    SvaraRadera
  121. Välkommen tillbaka! jag log när jag läste om de röda galonsofforna. jag vet precis hur de ser ut... och Huddinge är helt underbart fult. det är så fult så att man blir full i skratt.

    SvaraRadera
  122. bra att du kämpar jag ger dig styrka och massor av kärlek.Jag ser framemot när du spelar igen.
    stor stor kärlek till dig.

    maggan

    SvaraRadera
  123. Heja Dig, Kristian!!!! <3

    SvaraRadera
  124. Fy fan va skönt att höra att du klarade operationen!
    Jag råkar veta att Din syster, precis som Du, är en fantastiskt fin människa.

    SvaraRadera
  125. Du vann first round first minute och nästa platta borde heta the Winner och ha dig på omslaget. Hoppas du mår bra och är på väg att återfå lite krafter, mycket återstår av sommaren ännu och den och din familj och alla dina vänner bara väntar på dig. kram

    SvaraRadera
  126. Lilla du, jag undrar så hur du mår och hoppas att din tystnad inte betyder att det är alltför jobbigt. Det är ju en jättestor operation du varit med om och jag gissar att det inte är helt lätt att få kroppen att fungera igen. Din ord att ingen blev som det var tänkt oroar mig. Måtte de ha fått bort allt cancerelände. Tänker på dig ofta och mkt fastän vi inte känner varandra. Tack för att du delar med dig av din historia. Kramar, L

    SvaraRadera
  127. Mia Johansson i Storå22 juni 2011 kl. 13:13

    Styrkekramar o ta en dag i taget!

    SvaraRadera
  128. Åh, så underbart att läsa dina rader. Sitter med tårfyllda ögon och en stor önskan om att du sakta men säkert ska bli frisk, stark, pigg och riktigt lycklig igen.

    Kramar
    /Malin

    SvaraRadera
  129. Every new beginning comes from some other beginnings end... Åh, vad jag tänker på dig, du som kämpar så hårt och skriver så att tårar rinner och hjärtat svämmar över.
    KRAM från ännu En Okänd Vän

    SvaraRadera
  130. Så glad att du skriver. Tack.

    SvaraRadera
  131. Heja dig!!!
    Jag blir så glad att kunna läsa din text, du berör verkligen. Jag håller tummarna för dig och detta kommer att bli bra.

    Ta små steg i taget, vila och försök att kurera dig.

    Jag tänker på dig och vill skicka en bamsestor kram till dig.
    Ta hand om dig.

    Kram från Anna-Lotta

    SvaraRadera
  132. Vilken lättnad att du är tillbaka igen! Förstår att du har mycket att kämpa med och hoppas att allt ska gå åt rätt håll, steg för steg! / JJ

    SvaraRadera
  133. Känner dig inte, men känner med dig. Tack för att du delar med dig och för ditt vackra sätt att uttrycka dig. Önskar dig allt gott!
    Kram Gabriella

    SvaraRadera
  134. du gör skillnad och du gör det förbannat bra. jag är alldeles stum. så fint du skriver. Tack för att du delar ditt här och nu med oss. Tack. och kram, fast försiktigt som fan runt ärret.

    SvaraRadera
  135. Grattis till livet :) Fantastiskt!!!

    SvaraRadera
  136. Hej
    Började läsa din blogg inatt när jag inte kunde sova och vill bara säga att du är fantastisk,asgrym,rockar fett och så modig,hoppas någonstans att det jag skriver till dig ger dig lite styrka till att fortsätta kampen!
    Kramar och hoppas på att du mår bättre snart
    Abbe

    SvaraRadera
  137. Oh, så härligt. Snacka om modig blogg, så jävla bra skrivet..
    Tårarna har rullat fast jag är tuff som sjutton annars och visar en fasad, veklingen och den rädda har visat sig, du är så grym.
    Jag håller varenda tumme och tå för dig och hoppas framöver få läsa mer av din vardag

    SvaraRadera
  138. Saknar dina inlägg. Förstår att du har det jobbigt, men hoppas allt är så bra det kan under omständigheterna. Styrkekramar

    SvaraRadera
  139. Kära nån.
    Och så oerhört vackert du skriver. Elin

    SvaraRadera
  140. Vad härligt att det gick bra. För övrigt skriver du så vackert....första meningen är sagolik och omtumlande bara den..i sin enkelhet.

    SvaraRadera
  141. Har följt dig här. Inte skrivit något. Du är för bra.
    Men nu är det dax! Dax att överleva. Och leva!
    /L.

    SvaraRadera
  142. Har läst dina rader men inte skrivit något. Ta hand om dig! Ge inte upp!

    SvaraRadera
  143. Innan jag berättar att jag är glad att du överlevde operationen så vill jag berätta hur det var att komma hit, till 19 juni 2011. Jag har läst nonstop, denna sömnlösa natt, från mars och hit. Klumpen i halsen värker men jag tar tag i andningen och får ordning på mig själv.
    Det är inte saken i sig, sjukdomen som berör mest även om den ju gör det. Berör. Cancer är så laddat.
    Det som rör mest är du, dina ord om liv.
    Det har redan många sagt. Du har en fantastisk formuleringsförmåga. Få förunnat.

    Jag önskar två saker: Bli bra. Skriv.

    Skriv nu, skriv sen.

    Nu ska jag läsa vidare.

    SvaraRadera
  144. Och jag är glad ja, att du klarade operationen.
    (det skulle ju stått med)

    SvaraRadera