tisdag 16 april 2013

Mr. Bojangles tvärtom


Han såg ut som en slutkörd pundare och vägde alldeles för lite. Han var hemlös, levde på sopor och hade svårt att röra sig. När han blev omhändertagen rakade de av honom hans hår och han fick sova inne på ett kontor – han var för rädd för att göra något annat. Varje gång han passerar någon med käpp backar han darrandes undan. Och när mörkret faller går han så tätt bakom mina ben som det bara går.
   I sömnen snarkar han djupt. Magen rör sig upp och ner, ibland sprattlar benen som om han i drömmen är på väg någonstans. Och när han vaknar inser han mer och mer att han äntligen är hemma, för första gången på alldeles för länge.

Efter att högljutt och skränigt ha deklarerat sin kärlek till en kvinna från ett bord i den amerikanska södern arresterades låtskrivaren Jerry Jeff Walker. Upplevelsen bakom lås och bom påstås vara grunden till hans mest kända verk: Mr. Bojangles, först inspelad 1968. Fem minuter och 22 sekunder in i originalversionen kliver teknikern in i ljudbilden.
   That is a beautiful song. You wrote that? undrar han.
   Snabbt, men försiktigt, svarar en i min föreställning smått generad Walker:
   Yeah.

Mr. Bojangles är en av mina favoritromaner, trots att den är en poplåt på strax över fem minuter. Det är en berättelse om hur livet gnuggas ner i rännstenen, om rot- och rastlöshet, om död och saknad, men det är också en berättelse om kärlek när den är som vackrast. Som mest verklig.
   Personen Mr. Bojangles, ”in worn out shoes, silver hair, a ragged shirt and baggy pants”, skakar återigen galler efter en natt med för mycket alkohol. I cellen pratar han med Walker. Han berättar om sina år på vägen, hur han försöker tjäna sitt levebröd genom att dansa för växelpengar på barer och marknader. Och han berättar hur han, trots att det har gått 20 år, fortfarande saknar sin bundsförvant.
   Sin hund.

Så han såg alltså ut som en slutkörd pundare och vägde alldeles för lite. Han var hemlös, levde på sopor och hade svårt att röra sig. Efter många om och men spårades hans ägare, men de ville inte ha honom. De ville inte ens berätta vad han hette.
   Nu bor han hos mig, och jag har döpt honom till Pysen. Han har fortfarande inte vant sig med hundmat, men varje gång jag själv ska äta börjar han göra konster och dansa på bakbenen. Lämnar jag ett rum far han efter som en raket. Lämnar jag honom med någon annan tjuter han så där som bara fram tills nyligen hemlösa hundar kan göra. När jag kommer tillbaka är han på väg att explodera. Han trasslar in sig i kopplet och fladdrar med de för kroppen oproportionerligt enorma öronen. Han tappar kontrollen och jag bryter nästan ihop varenda gång. När jag sätter mig på huk framför honom och gråter, tittar han förvånat på mig innan han slickar mig i ansiktet. Den kalla nosen. De försiktiga ögonen. Pälsens virvlar.
   Pysen du är hemma nu. Din tid bland soporna, livets skit och jävlighet är över. Jag kommer bara att lämna dig en enda gång. Men då blir jag borta länge. Och kanske kommer du att berätta för någon annan hund, någon annan gång, om en man du en gång kände – och hur du fortfarande, efter alla dessa år, saknar honom.

- - - 

På torsdag släpps "I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början" i butik. För den som vill komma på releasekalas går det bra att anmäla sitt intresse här. Och för den som hellre köper boken via nätet går det upplysningsvis bra att göra det här.

Passa också på att haffa tröjan som säljs här och på TSHIRT STORE då 50 kronor från varje sålt exemplar går till Ung Cancer.

146 kommentarer:

 1. Blev glad för din skull,när jag såg dig med en liten hund på Rapport häromkvällen. Nu är jag även glad för hundens skull!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är här för att låta hela världen veta om denna fantastiska man som är specialiserad på alla relationsfrågor, är det uppbrott, skilsmässa, graviditet något alls, Dr. Ekpen är mannen som kan hjälpa dig att fixa det. Jag har arbetat med honom och han är en fantastisk trollformler, jag kan djärvt rekommendera honom till dig om du har utmaningar i ditt förhållande, oavsett om det är äktenskap. Kontakta honom via e-post: Ekpentemple@gmail.com eller WhatsApp +2347051979135

   Radera
 2. Som vanligt alldeles underbart skrivet. Och som vanligt tårar på min kind. Underbara du. Din bok är beställd för längesen.Jag ser verkligen fram emot att få läsa den. Och då kommer fler tårar att fällas.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin kärlekssaga du och Pysen har. Tack för ett fint samtal på Babel, starkt och rörande som alltid!
  Varma tankar till dig och dina kära. Love L

  SvaraRadera
 4. Där ser du! Du betyder något! Till och med för en liten hund! Vilken lycka för er båda!

  SvaraRadera
 5. All kärlek till dej, Kristian.
  // Helena

  SvaraRadera
 6. Lars M Hermansson16 april 2013 kl. 12:56

  Du skriver verkligen mycket bra!!

  SvaraRadera
 7. Du fick ändå ditt lilla barn, i form av den hemlösa hunden. Likt ett barn sätter han sin tillit till dig. Ingen är så trogen som en hund. Pysen kommer att vara mycket bra för dig. Det bästa du kunde göra nu, vilket bra beslut och vilken vacker berättelse vi fick. Av en lysande skribent med den magiska pennan i sin hand. Tack... Kram/Maggie

  SvaraRadera
 8. Tack för att du fått mig att inse att jag inte ska gnälla över livets små förtretligheter. Jag hoppas och tror att jag alltid kommer att minnas dina texter - de kommer alltid att finnas i mig - djupt därinne. Kärlek och omtanke från en 60-årig medelsvenssonkvinna.
  /Berit

  SvaraRadera
 9. Söta lilla Pysen. Googlade fram en så fin bild på er. Glad för din skull! Djur kan verkligen trösta och ta fokus från allt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde det samma. Blev rörd. Så fint. /Maria

   Radera
 10. Innan allt gick fel, innan mitt namn började stavs som det inte kan stavas, tog jag hand om en hemlös hund som min kamrat hittade i en tomlada, utsatt för att dö eller för att hittas av någon, jag vet inte. Han fick heta Benny och jag älskade honom innerligt.
  Alla goda tankar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram Sture. Och då menar jag verkligen kram.

   Radera
  2. Goda tankar både till Dig Sture, jag föjer Dig med intresse, och till Dig Kristian, och till era hundar.Ni är väl båda dalkarlar, av segt virke, och med vilken makalös styrka ni båda kämpar!

   Erik Larsson, Göteborg

   Radera
 11. Kristian, du är en underbar person på många sätt och vis. Det har du återigen bevisat. Pysen kunde inte få en bättre ägare.

  Tack för allt du gör och all inspiration du ger. Tack för att du delar med dig på ett så fint sätt. Dina texter betyder otroligt mycket för mig, liksom för så många andra. TACK!

  Kramar
  Sara

  SvaraRadera
 12. Jag såg dig i Rapport med hunden och blev jätteglad.
  Hunden är människans bästa vän. När du har Pysen så behöver du inte känna dig ensam i dem ensammaste stunderna.
  Kan det vara så att Gud eller ödet ligger bakom, att Pysen hamnade hos dig?? Ta hand om dig och Pysen. N.B (Naila)

  SvaraRadera
 13. Man kanske inte kan rädda hela världen, men man kan rädda någons hela värld. Det är vad du gjort för Pysen, som garanterat kommer skryta för alla hundar han möter att han har världens bästa människa!
  Kram från Cecilia

  SvaraRadera
 14. En vän med fyra ben och en (svans)
  Såå!!..Glad för din skull!
  Förstår sorgen i den kärlek han kräver av dig.
  Sorg är en lika stor känsla som kärlek.
  Och i sorgen känner man kärleken stråla tillbaka.
  Kram på solens strålar/Åsa

  SvaraRadera
 15. Kul att växla några ord med dig nyss och att få se din hund!

  Arne

  SvaraRadera
 16. Local Hero!!

  jag har en son med allvarligt hjärt fel... när han föddes så fick han en låt av mig... men vi delar den gärna med dig!


  http://www.youtube.com/watch?v=_EyoXb4DtHA

  SvaraRadera
 17. Jag har en katt hos mig som någon för några år sedan lämnade att dö mitt i vintern. Hon är helt underbar. För fyra år sedan mådde jag riktigt dåligt. Var sjukskriven med svår ångest. Låg hemma i soffan och grät hela dagarna och hon var med mig hela tiden. Djur är så mycket klokare än vad vi tror. Och de ger så mycket villkorslös kärlek. Vad fint av dig att ta hand om Pysen. Han kan inte få det bättre. Och även om du lämnar honom en dag så kommer han alltid minnas dig med ett litet hundleende. Hoppas dock att den dagen dröjer! Kram till er båda!!

  SvaraRadera
 18. JAg har precis adopterat en liten hittehund från Ungern via den ideella organsiationen FAPF. Hon är svart, trassligt långhårig och har tätt mellan ögonen. Därför talade hon till mitt röda hjärta.
  Hon är inte så gammal ännu men har hunnit vara med om mycket ändå.
  Är mager, skrämd, nyopererad och går på antibiotika. Hennes fostermamma i Ungern hittade en liten kula från ett luftgevär i hennes nacke. Så någon har skjutit henne. Kanske bara för skojs skull.
  Eller skällde hon mycket en natt ute på fälten där hon strövade omkring, och någon fick nog, greppade geväret, kastade sig ut på gårdsplanen och smattrade iväg en kulsvärm. Snart kommer hon hit från Ungern.

  Det finns de som säger att vi inte ska ta in hundar från övriga Europa. Att vi ska koncentrera oss på att hjälpa alla hemlösa, oönskade hundar inom landet istället. De säger att vi kan stödja organsiationerna på plats. Det låter lika förenklat och hårdhjärtat som ett SD-argument i mina öron.
  Är det inte lika viktigt att hjälpa en hund i Sverige som står utan hem som en hemlös från ett annat land?
  Jag menar. En hund i nöd behöver inte ställas mot en annan som i någon slags makaber “Starving Hound Games”.
  Det finns ju ingen motsättning.
  Det finns inga raser som är finare än andra.
  Eller nationaliteter.
  En hund i nöd är en hund i nöd.
  Liksom en människa.
  Lilla Pysen...så bra att han fick komma just till Kristian. Den varmaste och klokaste av oss alla.
  Sanna.

  SvaraRadera
 19. Vilket radarpar ni är du och Pysen. Vilken lycka att ni fann varandra, hoppas ni får vara tillsammans länge länge och att den dagen du måste lämna honom ligger långt långt i framtiden. Ni behöver varandra och det är för att travestera Lisa Ekdahl en saga för god för att vara sann, en saga i sig att ni funnit varann. Ta väl hand om den sagan!
  Och ni var båda suveräna på TV i söndags!

  SvaraRadera
 20. Hej Kristian,

  Jag såg just intervjun med dig i Babel, ni pratade en kort stund om en dröm du hade haft i ett slags halvvaket tillstånd. Det är i sådana tillstånd man kan få visioner.
  Det du drömde kommer alldeles säkert att hända.

  Önskar dig det bästa

  Johanna

  SvaraRadera
 21. Rebecca Olofsson16 april 2013 kl. 20:41

  Jag hoppas du en dag får se livet ur ett frisk perspektiv och istället leva som friskförklarad istället för att ständigt sträva efter att överleva. Det finaste jag ser är dock att du lever mer än vad jag någonsin gjort och du har fått mig att leva mer, att testa mina vingar. Så tack Kristian.

  SvaraRadera
 22. Du är stark o jag är full av beundran . När jag orkar skall jag läsa boken, min syster förlorade kampen mot sjukdomen för 1 och halv vecka sen så kan inte nu läsa din bok. tack i alla fall Kristian en dag orkar jag läsa boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättetråkigt, jag beklagar verkligen. Jag önskar dig all styrka och kraft. N.B

   Radera
  2. Kramar! Torkar en tår och sörjer med dej! /En storasyster som inte vet hur hon skulle överleva utan sin lillasyster

   Radera
  3. Sänder en STOR KRAM ❤

   Maggie(Örebro)

   Radera
 23. Såg dig på TV, fint reportage! Styrka till dig

  SvaraRadera
 24. Från en hund kan man alltid få villkorslös kärlek, kul att du och Pysen har funnit varandra. Jag googlade och hittade en bild på er två, han är så fin.

  Försök att klappa litet extra på hanom de gånger som hans självförtroende verkar vara på uppgång, så han känner att det är i den sinnesstämningen han får beröm och uppmuntran.
  Hoppas ni får följas åt länge. /alice

  SvaraRadera
 25. ♥♥♥
  En farmor

  SvaraRadera
 26. Så synd att sista datumet för anmälan till din signering på Akademibokhandeln var redan igår. Nåväl... Det beror kanske på att intresset var så stort så att de var tvungna att "sätta stopp" redan då!

  På TV syntes att du och Pysen trivs med varandra! / JJ

  SvaraRadera
 27. Så himla fint! Jag har en likadan hund som Pysen och han tillsammans med katterna är mitt allt. Villkorslös kärlek.

  SvaraRadera
 28. Talking Book...

  http://www.youtube.com/watch?v=mcXgI25O2To

  SvaraRadera
 29. oj oj vad det känns läskigt allting, jag är livrädd för allt, precis allt ha det gott och kramiz

  SvaraRadera
 30. Jag såg dig och Pysen när ni var ute och gick runt Årstaviken i söndags förmiddag. Vet inte vad jag vill säga med det, bara att.

  SvaraRadera
 31. Hej Kriatian-
  Du orkar oxå - göra "goda gärningar" Braaaaa!
  Min hund är oxå en vän som var i en hundgård och ropade efter någon att slicka på och kramas av.
  Du kommer att känna all den energi som en sådan stor vän som en hund är. Tankar från mig till dig.

  SvaraRadera
 32. ❤ Kristian fina du,

  Boken är äntligen här, härligt att du kommer att sitta vid en signering få ha ditt releasekalas, stort GRATTIS säger jag till dig, du om någon är värd detta, njut av din dag : )
  Nu har du äntligen fått hålla boken i din hand, snart får även jag göra det, något jag verkligen ser framemot. Skrev i tidigare kommentar att jag skulle kunna läsa hur mycket böcker som helst av dig, det handlar inte om din cancer, utan att du behärskar språket så otroligt väl, så avskalat men med en sån känsla.

  Du är så mycket mer än den sjukdom som du bär på och som jag skrivit tidigare beundras jag mycket av den skrivkonsten, dessa magiska ord som berör på så många olika plan.
  Såg som så många andra Babel i söndags, intervjun som ligger ute på nätet, din blogg är besökt 7 miljoner gånger, det handlar inte bara om din cancer utan om så mycket mer.
  Du vill inte vara cancer killen och för mig skulle du likväl kunna vara min granne, min arbetskamrat eller någon jag möter på gatan. Killen från Kvarnsveden är en vanlig person med det unika författarskapet, innesitter en stark personlighet och har en enorm kärlek till livet.

  Mr. Bojangles ”...he talked of life, talked of life....”.

  När jag tidigare läst dina inlägg har jag alltid känt en koppling till “Den gamle och havet” av E. Hemingway. Den står så mycket för den inneboende styrkan att överleva och bekämpa trots de omgärdade omständigheterna som förekommer i livet.
  Mitt ”lunchsällskap” för en tid sen var Hemingway, hittade en ganska lång artikel om hans liv och den fick lunchen att kännas alltför kort.

  Pysen kommer säkert att stortrivas att vara din ”sambo”, kärleken och omsorgen blir ömsesidig. ”Sambon kommer att se ”själens spegel” utan att lägga några som helst värderingar, utan älska dig för den du är.

  Du sa i intervjun att vi är dåliga att tala om döden, den vi alla berörs av på olika sätt och ingen utav oss ”slipper” undan. Tycker även det är synd att vi alltid är så dåliga på att tala om att någon är bra på något, utan att känna avund.
  Synd att du inte längre läser alla fina kommentarer som skrivs här men jag har stor förståelse för att du inte gör det längre.

  Skänker en stor värmande tanke till dig och din familj, dina vänner.

  Tack för att jag än en gång fick besöka och läsa ditt inlägg.

  All kärlek och respekt till dig Kristian.

  Kram fina du ❤ med din fina familj o dina underbara vänner
  Maggie (Örebro)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas Kristian läser ditt inlägg! =) Fint skrivet. Jag kan bara hålla med, Kristians känsla för det skrivna språket är fantastiskt och gripande.
   //-ia-

   Radera
  2. Tack, för de fina o snälla orden :)

   Maggie(Örebro)

   Radera
 33. Hela långa, fina intervjun (27 min) kan man se här
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/javligt-snopligt-att-ga-det-har-slutet-till-motes
  Inspelat i sköna Aspuddens bokhandel med café och med Pysen närvarande. Underbart att du skaffat en hund - lycka till med den lille!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 34. Hej Kristian,

  Jag vill inte göra dig arg, än mindre förolämpa dig på något sätt, det kanske jag gör ändå,nu skriver jag det här till dig iallafall.

  Jag har rest en del i Indien och träffat människor som ger andra råd för botande av sjukdom än den vanliga alleopatiska. Nu ger jag dig några sidor, där du kan få mer information.
  Det finns ett sjukhus, som jag besökt, som heter Haridwar Patanjali hospital, i norra Indien som drivs i tankarna från Swami Ramdev Ji. Hoppas du kan ursäkta de ganska fula hemsidorna:
  http://www.divyayoga.com/contact-us.html
  En engelsk avdelning: http://www.pypt.org/16-yog_what_is_it.html

  Det här är en swami, en lärare i en yogaskola, han arbetar med helande. http://www.agamayoga.com/contact/
  Be honom om råd om sjukhus eller terapi.

  Man kan bli avskräckt från språket de använder,man får ha lite tålamod där.

  Förlåt om jag besvärat dig,men vill ändå skicka dig det när jag nu träffat människor som är överträffade om de här personernas skicklighet.

  Mvh J

  SvaraRadera
  Svar
  1. MEN NU FÅR DET TA MEJ FAN VARA NOG!!!!!!
   DU MÅSTE HA GRAVA PROBLEM MED LÄSFÖRSTÅELSE. DET DU GÖR ÄR EXAKT ATT FÖROLÄMPA KRISTIAN.
   LÄR DIG INNEBÖRDEN AV ORDET RESPEKT!!!!!

   Och vad menas med att bli ÖVERTRÄFFAD om personers skicklighet?

   Marie

   Radera
  2. Bra rutet Marie!

   Radera
  3. Snälla ni, sansa er.

   Radera
  4. Lalla, du menar väl, det genomsyrar hela ditt inlägg men Kristian har uttalat sig mycket tydligt att han vill förlita sig till skolmedicinen, att han blir stressad av alla välmenta råd för att de ger honom dåligt samvete för att han kanske inte har prövat ALLT. Vilket ju är en omöjlighet eftersom det finns så många påstådda alternativ att det skulle ta mer än en livstid att testa allt, förutom att man måste vara rik som ett troll för att ha råd. Alla vi som gjort att Kristians blogg har uppåt sju miljoner besök önskar inget hellre än att Kristian skall få leva länge länge men de känslor det väcker hos oss att så nog inte blir fallet måste vi försöka härbärgera själva utan att ge råd som blir till krav som belastar Kristian ännu mer./Åse

   Radera
  5. Jag sansar mig inte. Jag blir vansinnigt förbannad när människor inte kan visa respekt, utan försöker framhäva sig själv som goda, som den indiska resenären.
   Och jag är INTE en av dem som har svamlat om kärleksrevolution och att hela världen ska ha vårdnaden om varandra och svammel, svammel, ofta i religioners namn. För mig räcker det så bra med humanism, empati och respekt, vilket bl.a innebär att inte pådyvla någon något som denne starkt undanbett sig.

   Marie

   Radera
  6. Visst, men det är ju tämligen uppenbart att många bloggläsare är nya och inte känner till kristians ståndpunkt. Det hjälper knappast att du förolämpar andra på ett sätt som gränsar till näthat, just här, på en blogg av det här slaget.

   Radera
  7. Det ligger väl inget näthat i Maries ord?! Jag förstår hennes frustration till fullo, tycker det är grymt respektlöst av såväl nya som gamla läsare. Med vänlig hälsning, Linda

   Radera
  8. Jag tycker inte heller att man behöver spy ur sig sin eventuella frustration på det viset, på en sån här blogg. Det är också respektlöst, och obehagligt.
   /susanne

   Radera
  9. Vari ligger mitt näthat och respektlöshet? Jag har vid 3 (tre)! tillfällen vid tidigare inlägg från Kristian påpekat för nya läsare att Kristian undanber sig råd och tips om behandlingar, senast i söndags den 14/4 då bloggen efter hans medverkan i Babel överöstes med kvacksalvarråd. Jag har hänvisat till blogginläggen 24/1, 31/1 och 8/3.
   Jag har signerat med mitt fulla namn vid alla dessa tillfällen, vilket är mer än vad många andra gör när de framför en åsikt. Idag gjorde jag inte det tyvärr, trött som jag var på mina egna uppmaningar och på att människor har svårt att förstå och visa respekt. Någon frustration lider jag inte av.
   Det här var min sista kommentar till Kristians blogginlägg överhuvudtaget. Till slut tryter orken att kämpa för att människor ska komma fram ur sin fega anonymitet och stå för det de skriver.
   Det är synd, för ur anonymiteten föds näthatet, men själv är jag alltför sjuk för att stånga huvudet blodigt förgäves. Jag behöver de små krafter jag har kvar till att orka leva ett tag till

   Kramar till alla er fina människor som skriver empatiska kommentarer till Kristian.

   Marie Sjöström, Simrishamn

   Radera
  10. Jo, det är faktiskt respektlöst att vräka ur sig otrevligheter på kristians blogg. Kan man inte hålla anständig ton bör man avstå annars är man inte bättre än dem man kritiserar. Bra att du bestämt dig för att sluta kämpa på det här viset och hoppas att du nu får positiv energi över till dig själv.
   Lena olofsson

   Radera
 35. All kärlek till dig och Pysen. Så bra att ni fann varann! <3<3<3
  Många kramar, Karin

  SvaraRadera
 36. läst kristian ett tag nu,,men nu först föll en tår

  SvaraRadera
 37. Kanhända är bilden av dig o Pysen en blink till den ultimata näthatarsidan. I så fall är den underbar och mitt i prick.
  I annat fall är den underbar och mitt i prick.

  //Helena på Åsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag googlat på alla tänkbara sätt, men jag hittar ingen bild på Kristian och Pysen. Var sjutton hittar ni dessa bilder?? / Anneli

   Radera
  2. Googla på Kristian och Pysen så får du upp rockfotoemma.elle.se blogg. Där ser du Kristian i bar överkropp med Pysen i famnen.Så vackert....

   Radera
  3. Googla Kristian Gidlund Pysen.

   Radera
 38. Jag sitter vid matbordet och äter frukost tillsammans med mina barn. Jag läser din text och tårarna trillar i vanlig ordning. Jag är inte närvarande i stunden tänker jag och lägger undan telefonen. Jag kan läsa sen, när barnen har gått till skolan och förskolan. Barnen frågar varför jag är ledsen, så vi pratar om det en stund. Du berör.

  Snart har jag din bok i min hand! Jag är så glad för att du får uppleva utgivningen av boken och vårsolen som nu tittar fram. Vad härligt att du och den hemlösa hunden har hittat varann! / Johanna

  SvaraRadera
 39. Mr Bojangles!
  Om jag rätt har Sammy Davies JR gjort en finfin version på denna låt också.

  Har googlat och smygtittat och alltså sett Pysen. Vilken liten söt vapendragare du hittat Kristian. Alldeles underbar!

  Varmaste hälsningar från Nina

  SvaraRadera
 40. Hej . det finns inget som är obotligt. 10 % av alla cancer botas av sig självt och man vet inte hur. Den så kallade placeboeffekten. Meditation är en medicin som fungerar och rättar till obalanser i kroppen. Släpp alla tankar på att den är obotlig. Har forskat om meditation som en psykosomatisk medicin. All konst är ochså bra. Alla svåra känslor får ett naturligt uttryck. Har studerat mayaindiansk medicin. Och de sa att den mesta sjukdomarna kommer av en djupgående rädsla. Samt att man kan dricka sin egen urin. en tsk per dag, eller ha en potta under sängen är bra eftersom ångorna stiger då upp. Sen att äta massor med grönsaker och örter.
  Blev så berörd av artikeln i piteåtidningen. Tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kristian för att du berör igen. Tårarna bränner... Jag ser framför mig dig och Pysen och det glädjer mig så att du har hittat din vapendragare. Ni behöver varandra. Så kärlek till dig och Pysen. Kommer han med på torsdag?

   Radera
  2. Det finns inget som är obotligt??????!!???????????
   meditation????????????????!!!!!!!!!!!???????
   Är själv konstnär.Drabbad av cancer!
   Drick du ditt eget piss!Kommer inte skåla med dig.Tack och adjö/Åsa

   Radera
  3. Tankesmedjan Nord: Que.....

   Radera
  4. men herre gud!!! Vad är det där för flum? Har du skrivit det med en ironisk underton till alla "alternativa" behandlingar, så gick inte ironin fram. Menar du allvar så kan jag bara konstatera att det är dags att stänga ner tankesmedjan. Hursomhelst är ditt inlägg djupt kränkande för Kristian, som otaliga gånger har avböjt "goda" råd av den här typen./Åse

   Radera
  5. Men så misslyckat ditt tänkande blev. Och så himla dumt att du skrev ner det. Pissånger bör du ha över ditt inlägg.

   Radera
  6. Om det nu vore så att det skulle hjälpa att dricka sitt eget piss eller meditera ja då hade väl ingen jävel haft cancer och den som kom på det hade fått Nobelpriset. Kristian har sagt så många gånger nu att han inte orkar med allt flum och "goda råd", hur svårt ska det vara att fatta!!/Helena

   Radera
  7. Detta är problemet i detta samhälle! Minsta utanför ramen så ska folk förnedras som om dom vore idioter?!

   Detta är klockrena råd som ges och som mycket möjligt kan hjälpa till att förlänga livet för oss alla!
   Problemet är att tipsaren inte vet varför o vad som faktiskt fysiskt ligger bakom det faktum att meditation eller rättare sagt rätt utförd chi kung kan hjälpa mot cancer och många andra sjukdommar och tillstånd. Och samma med urin.

   Västerländska läkare kan bara behandla symptom! Det är allt dom lärt sig! Handlar aldrig om VARFÖR något uppstod o behandla DET istället?!
   Österländsk handlar om att läka kroppen o orsaken så försvinner symptomen!

   Radera
  8. Fortsätter mitt svar då något hakade upp sig:
   Läst nu om massa arga svar som försvarar kristians ståndpunkt om att slippa råd om alternativa behandlingar och detta är ju absolut hans rättighet men ska ju då göras baserat på kunskap inte sociala rätt och fel för just sverige.

   Så vad får meditation, eller chi kung att fungera?
   Ja det är ju självläkning, och inget konstigare än att man stärker egna immunförsvaret och den allmänna balansen i kroppen o därmed återställer en kropp som spöat cancer många gånger förrut!
   Fråga vilken läkare som helst hur ofta en människa får cancer och svaret är tusentals gånger under sitt liv!!! Kroppen är gjord för att spöa celler som inte gör det dom ska! Det är orsaken till varför dom inte gjort det denna gången som är problemet som ska lösas!
   Immunförsvaret finns inte överallt i kroppen, o kanske har cancern vuxit på ett just sådant ställe?!
   Herpes gömmer sig t.ex på ett sådant ställe o kan därmed undgå utrotning av t-cellerna.
   Men möjligt att chi kung ( betyder art of chi, och chi är "elen" som din kropp drivs av, det som gör att allting fungerar i din kropp! Inget hokus pokus, rör din arm nu så ser du att det är något verkligt, muskler utan chi är bara en köttmassa! ) kan bota cancern ändå bara man kommer i balans och får bort orsaken till att den växer.
   Oavsett så är chi kung underbart o något man mår bra av o som stärker immunförsvaret ( bevisat i tester) o handlar lika mycket om att bara se sig som frisk o därmed BLIR man frisk pga de ämnen kroppen tillverkar när man är glad och känner kärlek, för det är dessa känslor man ger sig själv under ett pass av chi kung, som att man ska göra de fysiska övningar och meditation som också ingår. Paketet är viktigt men viktigast av allt är attityden och tron efter som detta triggar kroppens egen självläkning och det är detta som gör att 30% av folk som provar saker blir friska pga placebo effekten! Kliniskt bevisad!
   Tror man på något å rätt sätt o det finns möjlighet att kroppen kan själv spöa på det, ja då kommer den göra det pga ett antal olika fysiska processer!
   Detta är ett faktum!
   Så tränar man chi kung o tror att det bara handlar om att andas o röra lite på armarna så kan jag säga att då missar man poängen! Det är till största delen en mentalkamp och träning för att tänka friska sunda tankar o föreställningar och se till att göra sig lycklig från insidan och ut!   Radera
  9. Angående urin:
   Vet ni ens vad urin är?!
   Ingen vet så det är inte så konstigt med alla fördomar.
   Fostervatten.... Det vi alla är skapta i och om fostret inte har fostervatten att andas in i sina lungar utvecklas dom inte och fostret dör. Hela du o din kropp o hud är skapade i det under nio månader men vad är det?!
   Urin! Barnets egen urin är det till största delen! Om barnet inte kan kissa i magen dör det pga att lungorna inte utvecklas!
   Låter detta som ett farligt, äckligt ämne som vi ska sky och akta oss för?!? Nä!
   Urin är blod filtrerat genom njurarna.
   Njurarnas funktion är att balansera blodet bland annat och vad dom mer gör kan inte människan replikera, dialys t.ex är bara en sak o räcker inte.
   Urin har inga bakterier i sig, finns det bakterier i din urin så har du urinvägsinfektion o då ska du självklart inte dricka din urin!
   Men någon form av information som kommer genom urinen använder sig immunförsvaret av för att bekämpa sjukdomar i kroppen. Försök har visat att pumpa ner urin i magen inte har någon effekt utan det måste gå genom munnen och dess receptorer för att immunförsvaret ska kunna komma nå informationen. Så droppa droppar under tungar är allt som behövs!
   Sedan är frågan om det hjälper mot cancer?!
   Ingen aning! Injektioner gjorda på rätt sätt möjligtvis, men annars tror jag att dom som blivit friska av cancer med hjälp av urin faktiskt har trott på det så mycket att just kroppens egna ämnen som läker triggats o personen självläkt! För procenten verkar ligga kring 30%.
   MEN... Fungerer fantastiskt bra på sår och herpesblåsor! Tvärmördar herpes o blir inte ens någon blåsa som går sönder o den bulle som e kvar går bort på några dagar av att äta manuka honung!
   O stoppar blödning på en gång mer eller mindre o tar bort smärtan! Bara trsta nästa gång ni skär er på något! Se dock till att tvätta underlivet innan ni kissar då det DÄR garanterat sitter bakterier o DOM vill vi inte ha i såret!

   Så då är vi inne på rätt utförd o djup chi kung igen!
   DET är vad som bör tränas av oss ALLA!
   Vi behöver chi i vår kropp för att fungera, det förstår ni ju alla, för ni använder det NU när ni rör på ögonen för att läsa detta! Är inget underligt eller kvacksalveri!
   Vad får vi 90% av vår energi ifrån?!? Kom ihåg att chi är kroppens energi, men vart får vi största delen?!
   Vi klarar oss utan mat o dryck i dagar men vi dör inom minuter utan luft!
   O vi använder våra lungor patetiskt lite sett till dess kapacitet! Just därför anding är så viktigt i chi kung o yoga o all träning!
   Öka andingen o kapaciteten på dina lungor så ökar du din chi! Ökar din chi stärker du ALLT i din kropp! O din kropp kan själv spöa cancer, den gör det dagligen, om den bara har nog med energi/chi!
   Lägg sedan då till alla processer i kroppen som boostas av ökad chi o förbättrad mental inställning och de ämnen som detta tillför kroppen så kanske ni förstår lite mer om varför inre träning skapar fysisk friskhet!

   Betyder detta att kristian skulle bli frisk av att börja med chi kung idag?!?
   Kan ingen veta! Men med tanke på att chi kung får dig att må fantastiskt, även om det inte spöar cancern i detta skedet, så är det trots allt något som han och alla borde utöva bara pga det!

   Så.... Skrivit 7 ton o nog typ tre pers som kommer läsa det o alla missförstå. Men nu har ni åtminstone liiiite kunskap om hur kroppen fungerar! Detta lärs inte ens ut på läkarhögskolan! Dom pratar inte ens om chi trots att vi alla skulle dö utan den! Få en läkare att beskriva vad det är för något som får oss att leva så får du se!
   Västerländsk medicin är som om dom byggt ett helt hus men helt glömt bort elektrikern!

   Lycka till allihopa!

   Radera
  10. Den enda som förnedrar och idiotförklarar någon här är du själv. Du hånar och kränker Kristian genom att inte visa ens tillstymmelse av respekt för hans känslor och önskemål.Du är nog den mest arroganta och självrättfärdiga person jag någonsin har träffat på. Jag hoppas så innerligt att Kristian aldrig någonsin kommer att läsa dina kommentarer. Lycka till själv!

   Marie Vesterlund
   Göteborg

   Radera
  11. Håller med dig Marie! Vilken arrogant och respektlös människa som har skrivit dessa långa hardanger om rent jävla flum. När man är sjuk är det bland det värsta som finns att få "goda råd" av folk och jag förstår helt och fullt att Kristian inte vill läsa sånt. Ingen orkar med sånt när man redan kämpar allt vad man kan. Visa respekt för h-e!! /Helena

   Radera
  12. Även om alternativ som tipsas om skulle fungera, så måste Kristian själv få välja hur han vill ha det. Om han inte vill välja det, måste vi respektera det. Vad andra borde göra eller inte, är upp till var och en att få bestämma.

   Sen tror jag en del som kommer med tips inte har läst bloggen tidigare och känner till den önskan som Kristian framfört, samt gör det i god tro.

   Monika Ringborg

   Radera
  13. Monika, jag tror precis som du! De allra flesta som kommer med "goda råd" gör det för att de faktiskt menar väl, och för att de antagligen inte har läst Kristians vädjan. Men om du läser just den här skribentens inlägg från 18/4 klockan 22:18 så ser du att h*n är mycket väl medveten om Kristians önskemål, men anser sig ha rätten att sätta sig över detta. Därav min ilska.

   Marie Vesterlund

   Radera
  14. Marie
   Jag förstår din ilska ...
   Och en stund efter att jag publicerat min kommentar tänkte jag på att det tyvärr har blivit så vanligt att man lägger skulden på den som är sjuk eller har drabbats av någon obotlig sjukdom.

   Jag menar, om det vore så enkelt, så kunde vi alla i princip "tänka oss friska" och får skylla oss själva om vi inte gör det.

   Monika

   Radera
  15. Till alla Er som Reagerat på inläggat: kan bara instämma fy fan vilken smörja gå och dra något gammalt över dig och lägg ner!!! /Johan

   Radera
  16. Vad är detta egentligen? Diskussionsforum för kvacksalvare? Skall det sluta med att Christian stänger ner sin blogg p g a folk inte kan förstå att han uttryckligen inte önskar få olika "råd" om diverse "kasta-pengar-i-sjön-behandlingar".

   Radera
 41. Tänk att en liten krabat kan skänka sån glädje och tröst.
  Känner igen det så väl......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje gång jag ser dig i TV blir jag allt igenom berörd av dina ord och av hela ditt väsen. Du är 100 gånger bättre än det du skriver och för mig är det 100 gånger mer givande att se och höra dig berätta än att läsa dig.
   Förlåt, det är kanske inte vad en författare helst av allt önskar höra, men det är så jag upplever det. Du är helt klart så mycket mer än din sjukdom, tänk att du ens ska behöva påpeka det! Därför tillåter jag mig att säga vad jag nyss skrivit, därför att du är så mycket mer. Så otroligt mycket mer.

   Radera
 42. Vilken härlig liten hund. Ni passar fint ihop <3

  SvaraRadera
 43. Voff! Vilken söt liten följeslagare..och fantastiska intervjuer..tackar ödmjukt igen för dina nakna sanningår..
  Jag är numera under ständig påverkan av Dig..allt jag ser hör och upplever..Wow vilken kraft!

  Vårskrii!
  Madeleine/ Vasastan

  SvaraRadera
 44. Vackert... och så mysigt att du och Pysen fann varandra... Kram

  SvaraRadera
 45. Hörni..Kristian skrev ju i ett inlägg nyligen att han slutat läsa kommentarer.
  Så eg. är det väl onödigt att vi alls kommenterar här mer?
  Ledsamt att några få obetänksamma kommentarer ska få honom att fatta ett sånt beslut.
  Det skänker en tröst att läsa alla fina kommentarer förstås, men Kristian är ju den som vi närmast vill skänka vår omtanke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han gör precis som han vill!Lär något i dig själv! När du läser K blogg.

   Radera
  2. Nu förstår jag inte ditt svar till mig.
   Jag har lärt mig massor av K blogg, och följer den regelbundet.
   Men jag skrev bara vad Kristian själv sagt, att han varit tvungen att sluta läsa kommentarer pga alla råd han får och elaka kommentarer.
   Så då tänkte jag bara att vi alla kunde ju bara läsa hans blogg, och inte kommentera eftersom han slutat läsa kommentarer?

   Radera
  3. jag menar.Kristian gör ju som han vill.Kanske läser han.Kanske inte??Men hjärtat rinner över när man läser varje nytt inlägg.Så då kan man väl spilla lite omtanke här.Det tycker jag känns bra.
   Ingen behöver ställa krav på varann.

   Radera
 46. Jag blir så glad att du fått en hund, precis som jag, jag älskar min hund. Nu önskar jag bara att du kunde bli frisk precis som jag blivit. Då kanske vi kunde stöta på varandra i skogarna runt Tälnbäcken.

  SvaraRadera
 47. Herregud så fint skrivet! Åh vad jag blev berörd..på alla sätt.
  Kram
  Therése

  SvaraRadera
 48. Lars M Hermansson17 april 2013 kl. 19:33

  Skulle gärna velat komma på releasen men bor tyvärr för långt ifrån. Hade gärna velat höra och se Kristian.

  SvaraRadera
 49. Åh, herre gud Kristian! Jag bölar ögonen och hjärtat ur mig. Inget är som vänskapen med en hund/djur. Underbara människa som ser världen så klart och omhuldar den i sin helhet. Det var länge sedan jag blev så berörd av en text som denna. All kärlek till dig!

  SvaraRadera
 50. Du var så fin och pratade så bra i babel, och Pysen är säkert bra för dig och du för Pysen.
  Styrkekramar till dig käre Kristian från en mormor i småland

  SvaraRadera
 51. Kram till dig och Pysen!

  SvaraRadera
 52. Lyssnar på melodin nu, den får en helt ny innebörd efter din berättelse. /Kram till Pysen o dig

  SvaraRadera
 53. Lycka till i dag!!!
  Kram/Roxanna

  SvaraRadera
 54. http://www.bokus.com/bok/9781848507838/dying-to-be-me/

  Ljus och kärlek/c

  SvaraRadera
 55. Läste inslaget om dig i Smålänningen idag. Fällde en tår eller två och ville mest önska dig all lycka och styrka som kommer behövas.

  Kram / Paulina

  SvaraRadera
 56. Kristian. Köp boken RESAN av Brandon Bays. / S

  P.S.
  Mr. Bojangles är en av mina favoriter också. D.S.

  P.P.S Dylan gör den dock bättre. D.S.

  SvaraRadera
 57. Grattis till utgivningen av boken. Lycka till ikväll fina Kristian. N.B

  SvaraRadera
 58. Jag är glad att du får uppleva den här kvällen. Hoppas att den blir precis som du har tänkt dej.
  Många hälsningar till dej.
  // Helena

  SvaraRadera
 59. http://www.youtube.com/watch?v=NlytAPmkUSs

  SvaraRadera
 60. Av hela mitt hjärta.........LYCKA TILL KRISTIAN!!!
  Styrkekramar från en mormor i småland

  SvaraRadera
 61. Tack för ikväll Kristian . .
  Victoria

  SvaraRadera
 62. Fick din bok med posten idag <3 som jag har längtat efter den!


  Kram till dig och Pysen från Anna J-O

  SvaraRadera
 63. Jag är Så glad att jag fick träffa dig ikväll!
  Som sagt: "du har berört mig mer än min egen man"
  Jag ska hålla din kram i mitt hjärta för alltid, oavsett var din kropp är kommer du alltid att finnas här. I hjärtat mitt. <3

  Kram från Caroline. Med C och E på slutet.

  SvaraRadera
 64. Fina du och fina Pysen! Vilken lycka att se er tillsammans. Hoppas du/ni haft en bra dag! Jag väntar boken i brevlådan vilken dag som helst. Boken som jag önskar du sluppit skriva men som jag längtar efter att få läsa. All kärlek till dej och Pysen.

  SvaraRadera
 65. Träffade dig ikväll på Akademibokhandeln. Kände mig som Baby i Dirty Dancing när jag stod med din bok i handen. Den kändes ungefär så tung som den där vattenmelonen Baby har i famnen när hon träffar Johnny Castle en av de första gångerna och det enda hon får fram är "I carried a watermelon". Idag var jag Baby. Jag stod där med boken i famnen och allt det där jag tänkt säga, om hur bra du skriver, hur många fina samtal dina texter genererat och vad härligt det är att höra dig berätta om boken och om dig själv. Och vilken härlig humor du har. Nej ingenting av det blev sagt. Jag fick bara fram nåt om skrivkramp och ett tack. Så jag skriver det här medans jag tar röda linjen hem med din bok i väskan.
  Kram Hedvig Engberg, Midsommarkransen

  SvaraRadera
 66. Denna kväll följde jag mitt hjärtas röst, trotsade rädslan och lämnade Godismonstret åt sitt öde här på Åsen.

  Så fick dottern en viktig bok i sin ägo med den raraste dedikation.

  Och mamman tog ett litet steg närmare sina drömmar.

  //Helena på Åsen

  SvaraRadera
 67. Vilken magisk kväll.
  Tack,
  r

  SvaraRadera
 68. PS.

  Tror jag har lyssnat på denna låt trettio gången sedan jag kom hem fråm A-bokhandeln. Kan man få bo i den musiken?
  http://www.youtube.com/watch?v=cz7MCWuAnwo

  Ödmjuka hälsningar till Calle Norén.

  /r

  SvaraRadera
 69. Tack fina Kristian för att jag fick ta del av denna vackra men smärtsamma kväll. Är så glad att du fick uppleva den här dagen. Tack. Varma styrkekramar till dig. /från en tacksam Karin

  SvaraRadera
 70. Ps 2
  Dottern följde med igår pga att Calle N skulle spela. Så spelade han hennes favoritlåt. Ja det var en magisk kväll tack från oss båda.
  Helena på Åsen

  SvaraRadera
 71. Underbara ord....ord med mening. Så många har skrivit det förut men jag gör det för mitt hjärta vill säga det....va fint att du delar med dig av din resa, har valat skriva så många gånger, men nu kände jag att jag inte kunde låta bli, jag lästa att du har en Pysen, det har jag också...min bästa trogna vän. Kärlek till dig och din Pysen.

  SvaraRadera
 72. Har följt din blogg med beundran och många tårar.Älskade Kristian du skulle kunna vara min son.Har två söner på jorden och en i himmelen pga den jävla cancern.Vår Simon blev 13 år.Han skulle ha varit 18 idag.Roligt att du fick kontakt med Lotta Gray.Vi brukar maila ibland.Du har fått många empatilösa människor att bli känslosamma.Alla pratar om dej och ger lovord.Suck....tänk om den förbannade cancergåtan hade blivit löst.Önskar dej allt gott trots allt det som är så tungt och oerhört jobbigt.Kramar Kia(ängeln Simons mamma)

  SvaraRadera
 73. Följer dig alltid Kristian,,önska att jag kunde varit med på relesen,,men det gick inte,skulle verkligen vilja ha mitt ex av din bok,signerad av dig..kanske möter jag dig,nånn gång,,hemma,,,vem vet,du berör,det innesrsta,,du får allt så levande,precis som om du sitter bredvid mig...önskar dig all lycka i hela världen..stor kram vill jag ge dig.//Lokes mamma..

  SvaraRadera
 74. Jag har din bok i min famn. Har börjat läsa, men det ska ta lång tid att läsa ut den. ( en ny bibel?)

  SvaraRadera
 75. Hjälper allt det här dig? /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anita du har tydligen missat att lyssna på Kristians intervjuer, där har du svaret....

   Radera
  2. Jag uppfattade nog frågan som mer filosofisk, reflekterande ... Och jag har själv ställt mig den.

   Radera
 76. Stort tack för en av de allra finaste och sorgligaste stunden på releasen!
  Jag har blivit mkt berörd, fått kraft och inspiration...

  Carro
  "en vildros"

  SvaraRadera
 77. Hej, tack för releasen, en fin och sorglig kväll.........../Jan

  SvaraRadera
 78. <3<3<3<3<3<3
  /Lisa

  SvaraRadera
 79. Så stark intervju i Babell - en sådan man aldrig glömmer. Så viktiga böcker! Så klart finns det något bortom bergen!!

  SvaraRadera
 80. Såg dig på tv o min övertygelse är att du har helt rätt ang existensen efter det här. Min mamma, som jag hade en tajt relation till, var döende o vi kom överrens om att hon skulle höra av sig om hon kunde efter sin död. Jag vaknade tidig morgon dan efter att hon dött av ett typ laserljus på dörren i rummet. Ljuset växte i styrka tog form av en stjärna. Då sa jag högt att det va ok, jag förstod. Jag va inte halvsovande eller nåt sånt. Man kan ifrågasätta min upplevelse men jag är övertygad. Har tänkt mycket på att det va som en gåva, att få veta att det fortsätter, att inte vara rädd för nästa steg efter det här livet :))

  SvaraRadera
 81. Jag hjälpte dig med halsband och koppel till Pysen. Det är en fin hund, era vägar har mötts av en anledning. Han känner din svaghet och styrka, som du känner hans.

  SvaraRadera
 82. Som jag lyssnade på den (Mr Bojangle) när jag var 10-13 år. Älskade den! Grattis till boken, vilken härlig känsla att få en bok utgiven./Nica

  SvaraRadera
 83. Djur är bland det finaste som finns! Så kloka, tillgivna och fina. De ger en enorm kärlek! Jag saknar fortfarande min lilla kisse som jag fick låta somna in för 3 år sedan. Hon kommer finnas i mitt hjärta för alltid. O Pysen har redan fått en plats i ditt. Ta hand om varandra! Och tack för dina fina texter som berör en så djupt. Jag har precis beställt din bok som jag förstår kommer beröra mig lika djupt som din blogg. Kram!

  SvaraRadera
 84. har du kunskap om vitamin B17. Där finns mycket att hämta
  IM

  SvaraRadera
 85. Jag önskar jag kunde få lite av din livsglädje Kristian, Jag är sjuk i själen och går i självmordstankar mest hela tiden, samtal med psykolog och antidepressiva hjälper inte, tycker livet är jobbigt, är kroppsligt frisk och har aldrig ens en förkylning. Beundrar dig för din livsglädje och känner mig avundsjuk på den, och din förmåga att skriva. Det hade varit bättre om jag blivit sjuk och fått din cancer då hade jag kunnat få avsluta "naturligt".

  SvaraRadera
 86. Du har verkligen skrivandets gåva. Dina ord kommer att läsas långt efter att du lämnat jordelivet, det är jag säker på. Du fångar in mig med dina beskrivande ord så det känns som att jag är den enda som finns just då och det menat i positiv mening..
  Tänker på dig med värme fastän vi inte känner varandra. <3

  SvaraRadera
 87. Vilken fantastiskt text skriven om en fantastisk låttext (och melodi)! Du har en livsglädje få besitter. Denna kärlekshistoria till en hund var det finaste jag läst på länge. Ville bara skriva det.

  SvaraRadera
 88. Tack för denna fina berättelse! Mr Bojangles är min favorit bland många underbara låtar. Den får mig alltid att gråta, ger mig gåshud och rör mig alltid djupt. Jag har haft äran att ha flera räddade hundar som kompisar och är så glad för din och Pysens skull att ni har hittat varandra, det är få saker i livet som slår den kärleken!

  SvaraRadera
 89. Jag är här för att låta hela världen veta om denna fantastiska man som är specialiserad på alla relationsfrågor, är det uppbrott, skilsmässa, graviditet något alls, Dr. Ekpen är mannen som kan hjälpa dig att fixa det. Jag har arbetat med honom och han är en fantastisk trollformler, jag kan djärvt rekommendera honom till dig om du har utmaningar i ditt förhållande, oavsett om det är äktenskap. Kontakta honom via e-post: Ekpentemple@gmail.com eller WhatsApp +2347051979135

  SvaraRadera