lördag 22 december 2012

En revolution i huvudet


Jag har vetat om det i flera månader. Däremot har jag valt att inte berätta något. Luttrad av en skivbransch och det där som kallas Livet, vet jag att ingenting är klart förrän det är klart. Löften är inte alltid löften, när pengarna bestämmer. Men den här gången är det sant. Den här gången händer det på riktigt.
   Jag och Charlotte hade lånat en bil. Brutit mot ett antal trafikregler och sjungit med i Dr. Johns Revolution och i det drogrusiga sammelsuriet. Tagit oss ut till skärgården utanför Göteborg. Vi klättrade upp för kalla klippor och såg hur havet smög sig ut från Askim. Himlen var askgrå, men vi hade det fint. Hon har stått ut med mig.
   Varit stark. Inspirerande.

När vi nådde toppen av klipporna, med de trötta båtarna vilandes längs bryggorna nedanför oss, kände jag hur telefonen ringde i min ficka. Jag tittade på skärmen. Filip.
   Den mannen är en vandrande krutdurk. Och mycket riktigt skulle hans samtal komma att förändra allt.

Under mina tonår gjorde jag mig känd som någon med ett brännande temperament. Det är ett gemensamt drag hos mig och mina syskon: förmågan att gå från ett till hundra på fyra sekunder, helst och oftast med en rapp kommentar som följeslagare. Det har gjort folk stumma av förvåning, samtidigt som det har fått vissa att knyta nävarna – och vissa andra mer än så.
   Förra sommaren fick jag ett raseriutbrott som fick Satan att skälva i sin håla. Jag krossade min telefon, drämde igen husets dörrar, skrek åt mina föräldrar och övervägde att slå sönder en busskur nedanför vår gata i Kvarnsveden. Lyckligtvis gjorde jag aldrig det.
   Sedan den dagen har jag knappt brusat upp. Det känns omöjligt. Vad som än händer dessa dagar, så kan jag inte bli arg.
   Men att långsamt dö har genomsyrat mitt väsen med panik. En existentiell ångest. Vad kommer jag att lämna efter mig? Vad kommer min familj och mina vänner att komma ihåg? Vad blir kvar av den Kristian som en gång var?
   Kommer Mårten att minnas en människa som faktiskt fanns, eller kommer hans bild att formas av vaga minnen, fragment av verkligheten?

I höstas gick vi genom skogen vid stugan som farfar byggde, mina syskon och jag. Långsamt längs ån där pappa byggde en ö som barn. Förbi platsen nedanför klippan där jag en gång hittade ett dött rådjur. Vi såg stammarna som trasats sönder av stormarna. Vi stannade vid kröken där träden ser ut att vara tagna ur en regnskog. Jag förde mina fingrar över de enorma ormbunkarna. Sedan fortsatte vi ut genom gläntan. Ängen öppnade sig som en famn, log mot oss.
   Under ett par ekar satte vi oss ner.
   Vi blev sittandes i timmar. Pratade om allt. Om hur märkligt livet utvecklat sig. Om hur jag vill och inte vill dö. Om hur de gör sitt bästa för att hantera situationen. Om hur vissa personer i vår närhet har kommit närmare, medan andra glidit allt längre bort.
   Vi skrattade. Vi grät. Pratade ut. Lät varandra ta plats. Det var en av de finaste stunder som vi någonsin haft tillsammans.
   Jag såg ut över ängen. Tänkte att den alltid sett ut så som den gjorde då, och att den kanske alltid – förhoppningsvis – kommer att göra just det. Jag såg stenbumlingarna som bönderna under svett, skratt och svordomar samlat ihop i rös. Hur de blivit öar under träden. Forna tiders monument.
   Så, det blev vad de lämnade efter sig, tänkte jag.
   Sedan dess har jag funderat mer och mer på vad som blir mitt spår, mitt avtryck.
   Nu vet jag.

På toppen av klippan utanför Askim lyfte jag telefonen mot örat. Filip ödslade varken tid eller konsonanter:
   Du ska bli bok.
   Själv hade jag gett upp tanken för länge sedan. Under åren har jag skickat in noveller och något stapplande romanförsök till olika förlag och samtliga har av antagligen förklarliga skäl refuserats. Beskeden har jag kunnat hantera. Men så någon gång efter operationen förra sommaren skickade jag in bloggen till ett par förlag. Återigen nej. Skit i det då, tänkte jag. Om inte ens mitt livs Mount Everest duger så kommer aldrig någon bok att bära mitt namn.
   Men så fick Filip för sig att ändra på den saken.
   Någon dryg månad senare gick jag upp på klippan utanför Askim.
   Någon minut senare ringde telefonen.

Beskedet har lugnat mig. Hjälpt mig behålla fokus, när det inte vore konstigt om jag hade tappat både grepp och förstånd för länge sedan. För jag vet nu, vad jag inte visste då: jag kommer att lämna något efter mig. En bok. Och för någon som varit besatt av uttrycket sedan barnsben känns det enormt.
   Om ett par månader kommer I kroppen min – resan mot livets slut och alltings början att ges ut. Nu ska jag göra allt jag kan för att få se den i någon butik. Jag ska förklä mig som en rumänsk spion och köpa den själv. Känna på dess omslag. Bläddra hastigt och långsamt.

Och Mårten, där kommer du att kunna läsa om din bångstyriga farbror – han som sökte sig till situationer som krävde alla sinnens fulla närvaro. Han som hade ett sjömanshjärta i sitt bröst. Han som sökte äventyret.
   Han som dog, precis när livet hade börjat.

193 kommentarer:

 1. Härliga fantastiska Kristian!
  Så underbart att dina texter kommer ut som en bok - och jag förstår dig att du vill se den och känna på den.
  Jag blir lika rörd varje gång jag läser dina inlägg och alla kommentarer.... Åh vad jag önskar att den jävla cancern kunde försvinna.
  Massor av styrkekramar

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt Kristian! Men redan innan boken kommit ut har du gjort skillnad för många och lämnat efter dig insikter och känslor. Stort!

  Boken kommer att bli en bestseller, det vet jag.

  Grattis! Jag är glad att du får något som ger dig lite glädje och sinnesro.

  Kram från Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Klart det skulle bli en bok, allt annat vore orimligt. Och vilken fin bok sedan. Kurbitsar på den och allt. Passar bra till en Dalkarl!

  Kram och sköt om dig,
  Leksandskulla i förskingringen

  SvaraRadera
 4. Det gör du rätt i! Att skriva boken! Det är bra att ha ett projekt. Det ger ro åt sinnet.
  Fantastiskt vacker bok, av en härlig Kristian.
  Kramar, Gerd

  SvaraRadera
 5. Åh, så härligt! Min make somnade in här hemma i söndags efter ett års kamp mot cancer. Det blev lugnt och fint och ett slut som vi hoppats på.
  Precis som din blogg har hjälpt mig ser jag fram emot din kommande bok. TACK för att du delar med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solsken och styrka till dig.

   Radera
  2. Då din värld nu skymts av smärta så är det skönt att döden fick komma på det sätt ni valt.

   Radera
 6. Såå fantastiskt o bra för människorna att kunna ta del av!

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt!! Du ska bli bok!! Å vad jag tycker om människor som bara kan uttrycka sig så. Jag är en mamma med barn i din ålder och du delar med dig av ditt liv på ett sätt som gjort att jag fått förmånen att göra mer gott i mitt liv och till mina barn då det du skriver ger mig andra infallsvinklar och nya insikter. Du påverkar i så mångas liv och omfattningen av det förstår du kanske inte själv. Du gör skillnad!! Att du delar med dig är stort och väldigt fint, du gör det svåra så mänskligt och naket. Jag har ett bord där bara böcker som gjort ett starkt intryck och som påminner mig om att vara varsam om livet finns och där kommer även din bok att finnas. Många varma kramar Å

  SvaraRadera
 8. Alla goda tankar till dig! Och boken skall jag naturligtvis läsa!

  SvaraRadera
 9. Jippi!!! Den ska jag köpa när den kommer ut. Grattis författaren! Vilket vackert uppdrag du har i det här livet, priset du betalar är högt, ditt eget liv, men du är tydligen utvald för detta. Undrar vad du kommer att uträtta i nästa liv, de verkar ha stora planer för dig! Kram från Ninen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med helt!

   Och Kristian - jag hoppas du bär med dig goda minnen och inte mardrömmarna in i ditt nästa liv (om nu sådant finns, men jag tror nog det ändå).

   Varma kramar

   Radera
 10. -Vilken fin julklapp du kommer med!

  SvaraRadera
 11. Självklart! Bland de vackraste texterna jag har läst. Skrattar och gråter om vartannat!!

  SvaraRadera
 12. Vilken vacker bok! /hon på andra sidan järnvägen

  SvaraRadera
 13. Hej Kristian!
  Grattis, läste det i morse i BT och blev så himla glad för din skull( för min skull också naturligtvis för den boken vill jag ha). Hoppas du inte behöver ha allt för ont och jag fortsätter hoppas på mirakel. Här i Kvarnsveden faller snön ner så där fint, sakta och stora snöflingor. God Jul och hoppas du får en fin Jul önskar Inger

  SvaraRadera
 14. Min bästa vän Mia, skulle näst intill kunna kalla henne för min syster för den delen. Hon och jag tillsammans följer din otroligt känslosamma resa. Vi pratar om hur fantastisk du är som person och den gåvan du har att skriva.
  Vi båda har sagt, det måste ju för 17 bli en bok av den mannen som verkligen lyckas med att få till ett inlägg vareviga gång som går totalt rakt in i hjärtat.

  Det här var verkligen den bästa julklappen.
  Är så himmelens glad för din skull.
  Där bortom bergen där landet kallas Nangijala, kan du sedan sitta vid den mäktiga skogen lutande mot en varm hästrygg och klappa dig själv på axeln.
  -Fan Gidlund, det där gjorde du bra!


  Stort Grattis till dig du underbara människa hoppas att du kan njuta av Julen.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med i allt ovan♥ hur många har så MÅNGA läsare?!! Det beror ju på din gåva att skriva! Underbart med boken å så snygg den är! Kram fr Caroline

   Radera
 15. Vilken fin julklapp och den står redan på min önskelista.
  Kramar

  SvaraRadera
 16. Kära kära Du! Faaan vad jag ska köpa din bok och sprida den till alla i min närhet. Likt ett evangelium. Du är magisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sagt. Samma här, likt ett evangelium! <3
   Lina

   Radera
 17. Åh vad fantastiskt! Vet ingen som är mer värd det än du. Du har redan berört så många och jag är så lycklig för både din och alla andras skull att din berättelse kommer att finnas i bok. Du kommer aldrig att glömmas bort, Kristian. God jul! <3

  SvaraRadera
 18. Den boken ska jag köpa och älska att äga.
  Du lämnar mycket efter dig, Kristian.
  Var stolt!
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 19. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! <3<3<3 GRATTIIIS!!!!!

  SvaraRadera
 20. Åh, kalas!! Så himla bra! Precis det som vi alla - liksom du - har önskat! Grattis, Kristian! Men du, du lämnar säkert betydligt mer än en bok efter dig, men i alla fall. Grattis!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 21. Åh vilken fin julklapp du kom med! Dina texter kommer nu att spridas till ännu fler. Fler kommer att få ta del av dina insikter och tankar och förändra sina liv till det bättre tack vare dej! Dina texter är hjärtskärande och samtidigt alldeles underbara! Hoppas att du får en skön jul hemma i Dalarna. Hoppas fortfarande på mirakel och att att det nya året blir ett mirakelår för dej! Hälsningar från ett vintervackert Dalarna.

  SvaraRadera
 22. Hej, Kristian! Jag har följt dig på bloggen sedan starten och fascinerats av ditt livsöde och din förmåga att skildra och dela med dig av det. Det gläder mig oerhört att din förhoppning att lämna efter dig något beständigt nu infrias. Din bok kommer att läsas av många, många och göra avtryck i människors liv, det är jag säker på. Du har gjort avtryck i mitt.
  Varma kramar från A

  SvaraRadera
 23. Fantastiskt, grattis! Nu kommer du göra ännu mera avtryck.
  Men jag tänker på George i Himlen kan vänta. Han fick väl också sådan dålig prognos men livet gick vidare och numera har han en liten dotter. Hoppas det blir så för dig också. God Jul!

  SvaraRadera
 24. En bok !! Love 2 U... och lite som du önskat dig. Tänk om vi alla skulle ta och dö lite grann, så vi fick igenom våra drömmar. Lite SJUKT; vill jag påstå. Som alltid är dina inlägg intressanta på alla sätt och vis. Du fångar läsaren, och jag kan inte förstå hur de missat dig?! Kram & Körlek från Smålands Jesusalem. AMEN, o må Herrens änglar vaka över dig och dina tankar. Kram // Tina

  SvaraRadera
 25. Grattis Kristian och grattis världen!
  Ditt skimmer kommer leva kvar, länge.
  Kärlek till dig och dina nära så här i juletid.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Såg en notis i DN imorse och blev alldeles varm inombords. Så roligt, grattis!
  Läser mycket, läser ofta, läser allt och läser dig. Ditt språk, din ton är fantastiskt. En konst att enkelt beskriva det oerhört svåra. Tack.

  SvaraRadera
 27. Grattis! Ett ex kommer få en plats i min bokhylla, när mej så jag kan läsa o bläddra i den när tankarna behöver lite vägledning! Sen kan du sitta under granen o räcka lång näsa åt de förlag som tackat nej! ;-) Kram <3

  SvaraRadera
 28. Åh vad jag är glad över att höra dessa nyheter! Stort grattis och många kramar från mig

  SvaraRadera
 29. Jag är glad att du blir mer än en blogg. Inte för att det är något fel på en blogg men ord på papper...ja...det är lite mer gediget på något sätt. Som ett erkännande. Din bok kommer jag att köpa, om du lever eller ej. Jag är glad att du finns, att du har funnits, att du kommer att finnas kvar oavsett vad som händer. Du ska inte bli glömd.

  Kram.

  SvaraRadera
 30. Grattis Kristian, det är stort. Kram

  SvaraRadera
 31. Grattis!!

  Rumänsk spion...hur ser en sån ut?

  /r

  SvaraRadera
 32. Jag kommer att köpa några ex. Ett behåller jag och resten ger jag bort till nära och kära. Kommer att bli bästa presenten nånsin. Stort grattiskram till dig.

  SvaraRadera
 33. Stort grattis! Din blogg är fantastisk och din bok kommer jag köpa! kram

  SvaraRadera
 34. Detta är stort. Och viktigt.
  Tack för att du kan, vill och vågar dela med dig.
  Du gör skillnad.

  SvaraRadera
 35. Fantastiskt att din dröm om en bok kommer att gå i uppfyllelse!!! Grattis!
  Hoppas innerligt att Du kommer få se och känna på den färdiga boken!

  Kram j.

  SvaraRadera
 36. Avtryck har du redan gjort! Men jag är otroligt glad över att kunna äga dina ord i form av en bok.
  Kärlek till dig!
  /Carina

  SvaraRadera
 37. Som så många andra läste jag i BT i morse den stora nyheten om din kommande bok, Kristian! Jag längtar efter att få den i min ägo! Du berör så otroligt mycket! Ha en skön jul med din familj, kanske ser jag dig vid biblioteket i Borlänge nån dag! Tills dess en stor varm styrkekram från en sjuksköterska i Borlänge!

  SvaraRadera
 38. Vi är många,många.som gläder oss. Stort GRATTIS kära du.Hoppas att du kan njuta av den förestående julen.
  Innerlig kram/Solbritt

  SvaraRadera
 39. Grattis jag längtar att få köpa din bok, många julkramar till dig/Marianne

  SvaraRadera
 40. Ja. Detta har jag gått och drömt om. Att få läsa fast i omvänd ordning. Att få sitta uppkrupen i min säng utan datorskärm eller mobil och sakta sakta smaka på dina ord blad för blad...att få läsa i omvänd ordning och inte behöva logga in för att se om du skrivit utan att veta om när det kommer ett slut..längtar och kommer göra allt i min själ för att du ska få uppleva även den dagen då du förkladd går in i bokhandeln..

  SvaraRadera
 41. ska köpa den! har väntat på detta...
  kramar!

  SvaraRadera
 42. Jag kommer definitivt köpa den!
  Kramar och böner

  SvaraRadera
 43. Grattis!!! Cool omslagsbild!! Fin den med hästen med:) Kommer köpa! Kram Kia

  SvaraRadera
 44. men gud, men Kristian, fan vad fint! åh. den kommer så länge jag lever stå i min bokhylla och jag kommer älska den innerligt, det kan jag lova dig. jag tänker på dig, du är så viktig och du skriver så rasande vackert. jättemånga kramar.

  SvaraRadera
 45. Åh!
  Det här var den finaste julklappen jag kunde få. Ärligt.
  Tack <3
  /Angelica

  SvaraRadera
 46. Grattis Kristian.
  Vad stolt jag är för din skull och vilken glädje för ditt brorsbarn att hans älskade farbror släpper en bok.
  Du kommer att leva länge i våra minnen och din blogg och bok kommer att kunna hjälpa många människor framöver.
  Vilken underbar människa du är.
  Du finns i mitt hjärta även om vi aldrig träffats.
  Jag tänkter på dej och önskar att du får leva precis så länge som du vill och orkar. All styrka till dej.
  Helena

  SvaraRadera
 47. Din bok skriver jag direkt upp på min inre önskelista, tillsammans med tusen önskningar om en för dig lång och frisk framtid. Bok eller ingen bok - hos mig har du i alla fall lämnat ett avtryck.


  Caroline

  SvaraRadera
 48. Din bok blir ett självklart inköp! Vad kul för Mårten att läsa denna när han blir lite äldre. Njut av en härlig jul, jag tänker på dig /Johanna

  SvaraRadera
 49. Jag blir så enormt glad för din skull och för oss alla som kommer att få ha ett exemplar i våra händer !!

  Du kommer att göra ännu ett avtryck i evigheten och jag är så glad för Mårtens skull som har en bok där han kan läsa om sin farbror och på så sätt fylla i de luckor han har i sitt minne av dig.

  Ulrika, Östersund

  SvaraRadera
 50. Mitt hjärta glöder av upphetsning, kinderna likaså. En bok är ju alldeles fantastiskt, stort och underbart allt på en och samma gång. Som marängsviss med extra allt på ungefär. Grattis Kristian till denna framgång!

  Jag följer din blogg och slås gång på gång över ångesten du bär på över att lämna Mårten. Jag har barn själv och jag jag förstår ångesten du har. Det spelar ingen roll om det är ens egna barn eller brorsans tror jag, det är tungt att genomlida det förstår jag.
  Men jag hoppas att du som är så emotionellt begåvad förstår att Mårten alltid kommer minnas dig, de fantastiska dagarna ni delat och upplevelser som du bjudit honom på.
  Han kommer minnas de stunderna du hållit hans hand, han kommer känna värmen från din hand och från ditt hjärta, han kommer minnas alla tokiga saker ni gjort, alla era skratt och era tårar. Han kommer ALLTID bära dig i sitt hjärta.
  En dag kommer han kanske få egna barn och med dem kommer han gå på era stiga, sitta i skuggan under ert favortitträd och berätta saker för dem som du lärde honom.
  Han kommer berätta om sin bångstyriga farbror, han med humöret och glöden. Han som gav oss alla så mycket tankar om livet och döden.
  Han kommer alltid älska dig.

  God jul Kristian, jag hoppas den blir fin och full av värme.
  <3
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack..så fantastiskt fint skrivet. Så sant.
   Pia

   Radera
 51. Författare Gidlund, en bok är stort men det störta du lämnar efter dig heter ödmjukhet inför livet. Du gör det i form av avtryck på alla de hjärtan du berört under din resa. Var stolt över det. // Anna

  SvaraRadera
 52. Kärlek till dig ♡♡♡ önskar dig en så skön jul som möjligt Kristian med din familj. Kramisar från Karin

  SvaraRadera
 53. skriv,skriv Kristian så att vi aldrig blir mätta på dina ord!
  Styrka till dig och dina kära!

  SvaraRadera
 54. Inte bara en bok Kristian, en viktig bok, en bok som kommer att göra så mycket gott för så många, så länge.

  Men skriv mera, så mycket du orkar. När jag läst en text av dig så känner jag alltid någonting. Väldig olika vad. Ett lugn, en sorg, ett skratt. Dina texter sätter hjulen i rullning inom mig, sopar bort dammet, lyser upp i de mörka hörnen. Som en frisk vårbäck eller en lekande vind som lyfter mitt inre. Tack Kristian

  SvaraRadera
 55. Så skönt att veta att det blir en bok. Jag ska köpa den till många av mina vänner och naturligtvis en till mig själv. Dina ord gör skillnad för så många <3

  SvaraRadera
 56. Så oändligt bra.
  Det finns inget annat att göra med din blogg.
  Jag ser fram emot din bok, mycket.

  Take care.

  / Bodil

  SvaraRadera
 57. Vad glad jag blir över nyheten om en bok och att läsa dina ord! Din kraft går utöver vad man kan föreställa sig och kommer leva kvar. Mårten har fått del av den och kommer att bära den med sig hela sitt liv. Du gör skillnad. Din bok kommer att göra skillnad. Och den kommer att spridas! Köpas! Ges bort! Diskuteras i radio och tv, över koppar kaffe och vinglas. Och fortsätta förmedla styrka, vishet och livsglädje!

  SvaraRadera
 58. Så glad för din skull fine Kristian! Hjärtat tar ett glädjeskutt, du är självklar i titeln som författare! Önskar dig en fin jul med nära och kära! Kram Anna

  SvaraRadera
 59. Det känns konstigt att säga det.. men det gläder mig mycket att få chansen att hålla i en bok som du styrt och ställt över. En bok som jag redan har läst men som jag kommer läsa många gånger om igen.

  Dina ord kommer fortsätta att borra sina vassa, hårda, mjuka, kloka, galna, försynta, arga, ledsna och känslosamma pilar rakt in i mitt hjärta.

  Du kommer finnas kvar. Dina ord, meningar, betydelser och tankar kommer ligga på mitt sängbord om natten. Boken som du skrivit kommer att ligga på mitt köksbord om kvällen. Den kommer ligga på mitt rumsbord om dagen och om kvällen.

  Alla som besöker mig ska titta i den. Förundras. Förfäras. Framför allt kommer varenda människa som kommer i kontakt med dina ord att beröras.

  Precis som du, kommer jag ta över bokens pärmar. Trycka den emot mig när jag inte orkar läsa mer. Lägga den i knäet när jag tar en paus och låter tårarna rinna.

  Tack och åter tack för att du ger så mycket kraft och så många eftertankar.

  Kram /Thorun

  SvaraRadera
 60. Kära du! Fantastiskt roligt att din blogg ska bli bok. Det är nog många med mig som varken känner dig eller någonsin träffat dig som förundras och berörs över dina ord. Jag önskar dig en god jul och skickar dig många styrkekramar! Mvh Elin Magnusson

  SvaraRadera
 61. Det är så stort! Gratulerar oavbrutet stjärnstopp. Hela 2012 har varit en orgie i refuseringar för mig. DET samtalet....jag väntar än.Det var såklart din tur först.

  SvaraRadera
 62. Kramar om och önskar att få ge Dej all kraft och värme
  Hjärtliga Gratulationer till DIN bok

  Louise

  SvaraRadera
 63. Grattis Kristian! Det är kanske inte varje dag du hör det, med tanke på den situation du befinner dig i, men grattis så himla mycket, för att du fått ett förlag att ge ut din bok!
  Grattis alla vi som får läsa boken!
  Kram kram

  SvaraRadera
 64. Jag är så jävla glad för dig!!! Och jag förstår den längtan väl. Jag bara önskar att den där boken kunde vara om något alldeles annat.

  SvaraRadera
 65. alltså Kristian. fina, fina Kristian. du anar inte hur detta gläder mig. efter varenda text jag läst av dig har jag tänkt "detta måste bli bok". jag är så glad över att du kommer finnas i min bokhylla. och du lämnar efter dig så mycket mer, bara så du vet.

  SvaraRadera
 66. Mathias Pettersson22 december 2012 kl. 19:46

  Du ska ha all heder och respekt Kristian..och grattis
  till boken..Du måste nog vara en av de starkaste
  personerna jag läst om / läst../ Mathias

  SvaraRadera
 67. Grattis, det är en bok jag kommer att köpa och hålla varmt om hjärtat, läsa den om och om igen!! Ha en riktigt varm, fin och skön jul med de dina!!

  SvaraRadera
 68. Jag är inte en särskilt känslosam människa (tyvärr, kan jag tycka), men det här inlägget gav mig gåshud. När man läser din blogg lyser verkligen din kärlek till Mårten igenom. Att han kan läsa din bok när han blir äldre är nog den finaste gåvan han kunde få av dig. Aldrig att han kommer glömma dig.

  SvaraRadera
 69. Åh..den kommer jag köpa och den ska ha en särskild plats.
  Precis som dina ord har en särskild plats de där dagarna man blir lite för mycket insyltad i sig själv...då ger dina ord perspektiv, jag har mitt liv fullständigt framför fötterna ännu och varje dag är en gåva.

  Tack Kristian.

  SvaraRadera
 70. Får jag välja en topp tiolista av all världens upptänkliga upplevelser och ståhej, inklusive sex och att föda barn, så väljer jag att läsa. Jag kan sträcka mig så långt som till att påstå att jag nog inte skulle kunna existera om jag inte fick läsa böcker. Det finns författare vars ord kommit mig närmre än vad närstående människor lyckats göra. På ett djupare, rent existensiellt plan. Det är något i sanningen märkvärdigt att för en stund verkligen få dela den här upplevelsen av vad det var att under en kort tid, en microsekund, ha fått haft ett liv. Vilka vi var där längst innerst inne. Det som de skrivna orden kan berätta men som inte alls kan uttalas. Tankar och känslor vi uthärdade. Alla berättelserna om den bristfälliga mänskligheten, dess brott och grymheter. Och emellanåt, den stora medmänskliga principen. Kärleken. Och den ohyggliga insikten om döden. Allt riktigt gott författande handlar framförallt om detta sista. Att förbereda sig själv inför utplåningen. Som författare pågår du på ett icke fysiskt plan där jag för alltid känner din närhet via dina ord. Jag är så glad för att du blir en bok, Kristian. Så hemskt hemskt lycklig och glad. JAg räknar med att du får ett hejdundrande releaseparty. Storkram. Sanna.

  SvaraRadera
 71. Fuckin Great! Jag skrev det i en kommentar i ett tidigare inlägg; att du borde skriva en bok! Blev nästan utskälld av en annan läsare då. Kände mig som en idiot, men nu vet jag att allt är möjligt. Den boken ska jag läsa, lita på det!

  SvaraRadera
 72. Kärlek, jag säger bara KÄRLEK ♥ Jaja

  SvaraRadera
 73. Underbart! Som jag har hoppats på att dina fina ord ska bli till en bok. Jag ska köpa den till alla jag känner. All lycka till dig, Kristian och stort grattis! Jag läser din blogg regelbundet och jag måste säga att det är den bästa och mest tankeväckande bloggen jag någonsin har läst. Tonen i den är helt fantastiskt! Jag pluggade med din syster på högskolan och hon var alltid så stolt över dig när hon berättade om hur bra det gick för dig och ditt band. :)
  Teresia

  SvaraRadera
 74. åh, hade varit skönt om den handlat om något annat. Men kanske är det så att de är dessa ord vi behöver från någon som skriver så fantastiskt som du. Kram Lotta

  SvaraRadera
 75. Glad jag blir för din skull!:) Måste bli din bästa julklapp!
  Önskar dig en riktigt God Jul! Kram

  SvaraRadera
 76. Vad glad jag blir för din skull!! God jul!!

  SvaraRadera
 77. Vad underbart!!
  Grattis till DIN bok!
  Har sett omslaget på nätet. Otroligt vackert!
  Jag bor i Tyskland, men jag ska se till att jag får tag på den!!
  Önskar dig och din familj en fin Jul!!❤

  Varma kramar
  Tina

  SvaraRadera
 78. Det var den bästa nyheten jag hört på länge! Så välförtjänt. Så viktigt. Stor kram till dig Kristian! Jag tänker på dig varje dag. Och jag hoppas fortfarande.

  SvaraRadera
 79. Världens största Julklapp till Dig, dina nära och oss Alla som beundrar din geniala förmåga att uttrycka dig och få livet att framstå precis som det faktiskt är.

  Inga krussiduller utan Rakt in i märgen hårdare än ett knytnävasslag så illamåendet och ångesten kramar en och väcker en till liv men också så vackert om Kärlek som frambringar tårar som fullkomligt vänder ut och in på allt vad tankar om Kärlek varit förut varit..

  Kristian Du är helt makalös och jag ska kolla upp när boken släpps så att jag kan lägga allt annat bakom mig och snabbt inhandla dina tankar..jag ska läsa begrunda gråta skratta förmedla förkunna ha den framme helt enkelt Den Gidlundska avtrycket kommer för Alltid nu att finnas och jag är sååå lycklig idag och alla dagar för Dig, Världen och Kärleken.
  Livet har blivit så mycket rikare med dig och jag bugar mig ödmjukast att jag ser och hör ännu skarpare nu.

  Ooh vad Mårten måste vara lycklig att ha en farbror som Du. Jag vet för jag har äran att ha en sådan farbror som du.

  Ta hand om dig och Lev väl!

  Allt Vackert till Dig!
  Madeleine

  SvaraRadera
 80. Jag har legat på sjukhus och inte läst din blogg på 3 veckor och när jag nu har tillfälle att läsa igen så får jag denna fantastiska nyhet.
  Vad härligt, jag ska köpa boken så fort den kommer ut och så ska den stå på en hedersplats här hemma när jag har sträckläst den.

  Jag blir alldeles varm av glädje över detta. /alice

  SvaraRadera
 81. Så underbart att det blev en bok till slut!
  Bättre läsning får man leta länge efter.
  Fattar inte hur du kan vara så stark, att du orkar skriva om allt du känner, det är stort.
  Själv har jag upplevt en bråkdel av allt du fått utstå, min cancer har hittills bara tagit fyra år av mitt liv, och nu tror jag att det kommer att gå bra.
  Jag önskar av hela mitt hjärta att du får en bra jul, och att du kan njuta av samvaron med dina nära och kära.
  Tänker mycket på dig, och hur du mår.
  Kram låter futtigt, men jag önskar att jag kunde få ge dig en i verkligheten.
  En tant.

  SvaraRadera
 82. GRATTIS Kristian, nu vet Du att något kommer alltid att finnas av dej, även den dag Du är borta.
  Läser din blogg, och beundrar din styrka. Sitter själv i en pågående utredning och våndas över resultatet.
  Varma Julkramar till dej Du fantastiska människa.

  SvaraRadera
 83. Grattis till boken! Hoppas att den blir åtminstone en bråkdel så fantastisk som du är, för i så fall kommer den att bli hyllad till stjärnorna. God Jul och Gott nytt år Kristian!

  SvaraRadera
 84. ❤ Kristian fina du, GRATTIS till boken.
  Mårten kommer inte att glömma sin omtänksamma och kärleksfulla farbror, äventyraren med det stora sjömanshjärtat.
  Tack, för att vi alla får ta del av dina skrivna rader.

  Önskar dig och din familj en mycket fin jul

  Kram fina du ❤
  Maggie

  SvaraRadera
 85. Älskade vän, ja du känns som en vän, eftersom jag läst din blogg länge nu, vad GLAD jag blir för din skull!
  Klart att det ska ges ut en bok av allt ditt underbara material o jag hoppas verkligen att du blir den första som får bläddra i den.
  Tack för allt du delar med dig av till oss, dina läsare!
  Tänk att få ge så mycket som du ger till dina medmänniskor, trots din allvarliga situation!
  DU FANTASTISKA KRISTIAN, hoppas du får en fin och fridfull julhelg med dina nära och kära!
  Varma kramar / marianne

  SvaraRadera
 86. Fantastiskt! Jag kommer att köpa den.

  SvaraRadera
 87. Vad glad jag blir för din skull! Jag har följt din blogg ett bra tag nu och blir alltid lika tagen när jag läser dina inlägg.
  Så klart det ska bli en bok av alla dina fina inlägg! Din blogg är nog den finast skrivna och mest läsvärda bloggen som jag har lyckats hitta hittills. Dina ord riktigt griper tag i och skakar om en.

  Önskar dig en härlig och fin jul tillsammans med dina nära och kära.

  Varm julkram

  Nilla

  SvaraRadera
 88. Då kommer jag kunna krama "dig", ge dig den där kramen jag skulle vilja ge dig på riktigt.. :)
  /Mie

  SvaraRadera
 89. Håll dig kvar i livet Kristian, klart att du ska vara med när din bok kommer ut!
  Jag längtar efter att få öppna den och sedan oavbrutet läsa och njuta av ditt språk!
  God Jul, hoppas du kan njuta.
  Jul och styrkekramar från mamma/mormor/farmor Marie

  SvaraRadera
 90. Kristian, you are awsome!!!

  Jag hoppas att du får sitta på nån äng här i Dalarna framåt maj, med din bok i handen!!

  God Jul!!

  Styrkekramar från Forssa

  SvaraRadera
 91. Å är verkligen glad för din skull .. Längtar redan att få ha boken i min hand o slukas in i dina vackra ord.. Hoppas du får en mysig jul med nära o kära.. Kram Linda <3

  SvaraRadera
 92. Den kommer jag kopa nar den kommer ut... och sa kommer jag lasa den fran borjan till slut, vilket bara hant ett fatal ganger under mitt liv. Du inspirerar mig varje gang jag laser dina texter... fast att jag kommer in pa din blogg med en installning att de inte kommer berora mig sa slutar det alltid med att jag blir avvapnad och hanford. TACK! Din bok kommer att ha en plats i min hylla och jag kommer att lasa den, inte minst da jag tappat intresset for livet och tagit det for givet. Tack igen. Jimmy

  SvaraRadera
 93. Åh så underbart Kristian! Vad glad jag blir för din skull. Men också för min och alla andras skull. Den ska jag köpa så fort den går att köpa och jag är säker på att jag kommer läsa den flera gånger. Älskar ditt sätt att skriva. Stor kram till dig allra finaste Kristian!!

  SvaraRadera
 94. Precis vad jag hoppades och trodde, stort Grattis till dig Kristian! Jag kommer definitivt både köpa den och läsa den. Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Det du delar med dig av är stort, att dela med sig av det man går igenom är stort. Särskilt när man blir behandlad av livet så som du blivit och blir. Du är en inspiration för mig! Många kramar till dig!!!

  SvaraRadera
 95. Grattis, jag kommer läsa den och ta vara på mitt liv och inte bara låta dagarn pasera tills tiden tar slut... /Caroline

  SvaraRadera
 96. Det var glädjande att dina fina texter kommer att bli en bok! Den kommer betyda mycket för många människor, och inte minst öppna upp för samtal om livet och döden. Jag önskar dig en jul med så många fina stunder som möjligt med dina nära och kära!! Kram Anette

  SvaraRadera
 97. Tack Kristian för att jag också har förmånen att få ta del av ditt liv i tankar och ord. Även hos mig har du förändrat mitt sätt att se på saker o ting här i livet. Vad är egentligen viktigt, vad är det som jag bör prioritera, vad ska jag säga och vad ska jag inte säga? Så många läsare av din blogg värderar dina ord och tankar så högt och du har verkligen fått upp ögonen för oss vad skört ett människoliv är. När jag läser dina känsliga texter upplever jag ofta hur det går rysningar genom ryggraden liksom. Detta är något jag inte kan minnas att jag upplevt tidigare. Dina ord och formuleringarna som jag tycker är mästerliga, trollbinder mig. Ja det är ett evangelium du sprider till oss människor år 2012. Tag vara på livet varje dag medan du stressar runt i tillvaron, tala om för barnen våra att vi älskar dom. Krama våra närmaste lite oftare, skjut inte upp saker o ting. Ingen av oss vet hur länge vårt liv får vara. Glad jag också att dina texter blir till en bok, gratulerar dig Kristian. Hoppas du får en fin jul tillsammans med dina kära och att du slipper smärtor o ångest. Varm kram från Kerstin Johansson.

  SvaraRadera
 98. Då blir ni två underbara filurer som lämnar sitt avtryck på jorden i bokform och ger oss som blir kvar en massa oerhört viktiga lärdomar om att ta vara på livet. Min släkting http://missfiabloggar.blogspot.se/ är i din ålder och med samma prognos tyvärr, 7 organ borttagna i buken, fortsatt spridning och nu verkar cellgifterna inte längre göra någon nytta. Det är så överdjävligt svårt att mista er. Vill inget hellre än att mirakel ska ske. Massor av kramar

  SvaraRadera
 99. Hej Kristian igen!
  Som jag och många med mig - har önskat - det blir nu av.
  Så himla roligt.
  Jag förstår dig - det där med att vilja lämna ngt efter sig.

  Det här blir bra Kristian.
  Julhälsning till dig från mig. Gunsan.

  SvaraRadera
 100. Hej Kristian!
  Det känns så himla rätt att dina vackra levande ord kommer ut i bokform! Grattis till det!
  Jag kommer att köpa boken, låta mina barn läsa den och känna mig stolt över att få ta del av din blogg på det sättet oxå..det känns som en vän fått sin största önskan uppfylld...fast vi ju inte känner varann...så är det lite så jag tänker på dig...som en vän...
  Så grattis igen kära vän! Kriga på och hoppas julen blir en lugn o skön helg för dig./mia mitt i natten.

  SvaraRadera
 101. Stort Grattis Kristian! Jag beundrar dig för din kraft och styrka och att du gör det många bara drömmer om. Jag är övertygad om att din bok även kommer att bli film en vacker dag!
  Du är värd det bästa!
  Kram Martina

  SvaraRadera
 102. Många gratulationer till dig Kristian. Jag har anat för ett tag sedan, efter det du var på det där mötet med kostym klädda män, att du skall ge din blogg som bok. Jag är så glad för din skull men också för alla andra människors. Din bok/blogg behövs verkligen. Jag önskar så att du får uppleva utgivningen av boken och får leva länge länge till.
  Jag önskar och ber om att du skall bli frisk. Kom ihåg att så länge du lever och andas så finns hoppet. Nu går en av dina önskningar i uppfyllelse. Fortsätt kämpa. Jag vill önska dig God Jul och Gott Nytt År och skickar till dig soliga och varma hälsningar från LA i Californien. Grattis ännu en gång. N.B

  SvaraRadera
 103. Respekt och beundran till dej Kristian att du orkar dela med dej av dina tankar till oss. Du är fantastisk på att kunna sätta ord på känslor. Många är vi som på något sätt varit drabbade av cancer och ditt sätt att skriva om det är så starkt och berörande. Grattis till boken som kommer att ha en självklar plats i vårt hem. God jul
  LW

  SvaraRadera
 104. Toppen precis vad jag önskade! Dina texter ska läsas grattis då:-)

  SvaraRadera
 105. Grattiskramar från Kvarnsveden ! Ha nu en riktigt bra jul !

  SvaraRadera
 106. Bäste Kristian!
  När jag fick vetskap om din blogg och började läsa den blev jag naturligtvis helt betagen av ditt sätt att formulera dig och jag blev nyfiken på hur du tillägnat dig detta målande språk. Nu i senaste bloggen skriver du att du blivit refuserad ett antal gånger. Därför gläder jag mig förstås åt att allt ditt fina skrivande ger resultat i form av en bok. Så många GRATTIS-kramar till dig och en önskan om en fin jul tillsammans med din familj. Anna

  SvaraRadera
 107. Underbart att det kommer en bok. Kommer att köpa ett antal och ge mina nära och kära.Tack för att du delar med dig.Ha en skön jul.

  SvaraRadera
 108. Strålande!
  Boken får en given plats hos mig.
  Vad roligt för dig, Kristian!
  Jag gläds med dig!

  SvaraRadera
 109. Så enormt värdefullt. Önskar dig en rofylld jul.
  Kram!

  SvaraRadera
 110. EN STOR VARM JULKRAM TILL DIG!
  JÄTTEKRAM FRÅN SKÅNE.
  STINA.

  SvaraRadera
 111. ♥ Stor o varm kram o en önskan om att din jul blir lugn o fridfull ♥ Carina i V-ås

  SvaraRadera
 112. Jag har börjat följa din blogg, för mig är du redan legend, dina ord sätter sig, du berättar på ett sätt så man är närvarande i det du beskriver, kan inte på något vis förstå vad du går igenom, hur hemskt det är, du är en sån där kille som kämpar, den som vänder sig om när alla andra tror att det är kört och ler, du har förändrat livet för många andra genom dina ord. Jag beundrar dig. Är det någon som ska ha en fin jul, så är det DU. Tack för att du finns. Hälsningar från norra dalarna.

  SvaraRadera
 113. Varma julkramar till dig Kristian.

  SvaraRadera
 114. Ha en så bra jul som du bara kan Kristian. Hälsningar från Malmö.

  SvaraRadera
 115. Det är något alldeles särskilt med en bok. En blogg är en blogg med den är "bara" en blogg, på något vis. Nästan vem som helst kan blogga. En bok är något mycket större. Den varar i evigheters evigheter om man är rädd om den.

  En egenförfattad bok är något riktigt stort. Särskilt för oss som älskar ordets konstform. Det du gör är konst Kristian och jag längtar efter att få ta del av din kommande bok. Att Mårtens "bångstyrige farbror med ett sjömanshjärta i sitt bröst", du Kristian, är den som författat verket gör inte saken sämre precis.

  Önskar dig och din familj och dina övriga nära och kära allt gott under den kommande Julhelgen och skickar varma julkramar med vänliga hälsningar från Nina.

  SvaraRadera
 116. Följer din blogg,den hjälper mig ironiskt nog att förstå min syster. Hon har ochså cancer, benmärg,lymfa,blod.. Hon säger inte så mycket om vad hon tänker,blir bara praktisk.-Har jag begravningshjälp,finns efterlevandeskydd mm.Förstår så väl att hon måste tänka,känna,vara rädd,men...hon skall vara så "DUKTIG".. Du är stark och modig,precis som hon,skillnaden är att du "lättar på trycket" i skrift. Önskar dig allt gott,och hoppas verkligen att du får se din bok i tryck <3 TACK för att du delar med dig,en God Jul till dig o alla dina .... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Har du inte sett det amerikanska forskningarnas
   resultat av HIV -virus för leukmipatienterna? Kanske det kan vara något för din syster?SGD

   Radera
 117. God jul på dig. Boken står nu på inköpslistan.

  SvaraRadera
 118. http://www.kostdoktorn.se/om-lchf-som-cancerbehandling-pa-amerikansk-tv/

  SvaraRadera
 119. Jag vill önska dig en lugn och fridfull julhelg med dina nära och kära.
  Hoppas du får känna julfrid och kan känna omtanken och kärleken vi dina läsare vill förmedla.
  Varm lång julkram!
  M

  SvaraRadera
 120. Vad roligt att bloggen blir bok, grattis! Vi är många många som kommer spara och läsa den om och om igen. Dina ord är fantastiska och hjälper många att uppskatta här och nu. Tack för dina ord och ha en underbart god jul. Styrkekramar/Nathalie

  SvaraRadera
 121. Underbara nyheter!! Dina texter är fantastiska, klart du ska ut i tryck! Julkramar/Annelie

  SvaraRadera
 122. God Jul till dig och dina nära & kära. Så underbart med en bok. Naturligtvis så står boken som prioritet nr 1 på min önskelista
  Många Julkramar
  Maggie

  SvaraRadera
 123. Så goda nyheter mitt i allt det mörka! Grattis grattis! Och jag blir samtidigt lite häpen över att du varit refuserad tidigare, vi alla som läser här älskar ju alla formuleringar och smärtsamma klarheter som du låter oss dela. Och mirakel sker! Nu blir det en bok. Du kan också hinna bli frisk!

  SvaraRadera
 124. Fantastiskt underbart om inte du ska ge ut en bok vem ska då göra det// Kram .

  SvaraRadera
 125. Underbart fint att det blir en bok! Önskar dig och de dina en God Jul!

  SvaraRadera
 126. Vad fantastiskt, men inte så oväntat! Du skriver så säreget starkt och vackert!

  SvaraRadera
 127. Kristian,
  Jag har länge letat efter en ny bok med livsvisdom att ge bort till vänner och bekanta. Jag letar inte längre - jag väntar. På ditt boksläpp. På tårar. På skratt. På värmen du sprider med dina ord och visdomar. På dina berättelserna om ditt -och mitt, barndoms Kvarnsveden. På mirakel. På kärlek. På att sprida den.
  Julkramar från Mellsta

  SvaraRadera
 128. Du är en legend, och det är inte annat än helt självklart att du om någon ska ge ut en bok. Hoppas att du får en fin jul.

  SvaraRadera
 129. MEN JAAAAAAAA! kram! / N

  SvaraRadera
 130. Tack för att delar med dig, starkt.

  SvaraRadera
 131. Kan inte läsa mig mätt. Har funderat på att jag borde spara alla ord en mapp..nu behöver jag inte det. Hoppas bara titeln blir en annan..eller att livets slut väntar och alltings början inte börjar än på länge..

  SvaraRadera
 132. Men det var ju precis det jag sa om inlägget "Brynta röda körsbärstomater", att det borde bli en bok. Vad glad jag blir för din skull! Det inlägget hoppas jag verkligen kommer med. Det är nog ett av de bästa du skrivit.
  Annika

  SvaraRadera
 133. Underbart Kristian!
  Ingenting är förgäves och den kommer att bli en storsäljare och förmodligen spridas världen över.
  Du är stor Kristian.
  Önskar dej och dina nära & Kära en fridfull jul.

  Lots of Love
  /M

  SvaraRadera
 134. Fantastiskt! Det är du värd, mest värd av alla jag läst i år och alla år. Du kommer att lämna fler avtryck än de flesta gör efter ett långt liv, du kommer att finnas i många bokhyllor och i många skivsamlingar, i dvd och videoinspelningar, som trummis och som intressant samtalspartner. Jag ser verkligen fram emot att få hålla boken i min hand och möta dig i olika TV-program i författarintervjuer och kanske en och annan spelning med bandet. Men nu vill jag önska dig God Jul för den 23 håller precis på att gå över i den 24. Hoppas du och din familj får en underbar julhelg tillsammans. kramar

  SvaraRadera
 135. Finaste Kristian! Jag gläds med dig av hela mitt hjärta att det blir en bok om allt som du skrivit om som berör så många. Du är en förebild att kämpa, beskriva livet och skriva om att kärleken är det som är viktigast. Du är så ödmjuk. Det känns som att inombords gråter jag jämt över att du drabbats så hårt. Nu tändas tusen juleljus och jag ska tända ett ljus och be för dig. Jag önskar dig en fin jul med dom du älskar och som älskar dig. /Kramar Marianne

  SvaraRadera
 136. Kristian! Jag önskar Dig en God Jul med Dina nära och kära./Marina

  SvaraRadera
 137. Det jag önskar mig i jul är att du får leva!!

  SvaraRadera
 138. Jaaaa!


  kram Anna J-O

  SvaraRadera
 139. En riktigt God Jul önskar jag dej ...

  är en trogen läsarinna sen ngt år tillbaks

  Bodil

  SvaraRadera
 140. Hej Kristian!
  Vad roligt att det blir en bok, jag gläds med dig för det. Önskar er alla en fin jul tillsammans.
  Varma hälsningar Roine

  SvaraRadera
 141. Hoppas du sitter vid vacker gran i Kvarnsveden och har din familj nära!
  Frid i ditt hjärta önskar jag dig.
  solveig

  SvaraRadera
 142. God Jul till dig å din familj. Hoppas ni får en fin jul. Å hoppas fortfarande på mirakel att du överlever denna kamp. Men oavsett kommer ja köpa å läsa din bok. Stora kramar // M

  SvaraRadera
 143. Kristian,

  God Jul och Gott Nytt ar! Gott och Nytt - kanns konstigt att saga. Aven om de ar just det men kanske inte sa lange som vi alla onskar.

  Stor Kram,
  L

  SvaraRadera
 144. Vi är många som kommer att köa för din bok. Hoppas att få se dig signera böcker och ge intervjuer om din fantastiska bok och dess säljframgångar. God Jul Kristian, kämparnas kämpe! <3

  SvaraRadera
 145. Grattis, du är en stjärna Kristian!
  Julkramar till dig o din familj från skåne

  SvaraRadera
 146. Fy fan vad fint för dig! Och God Jul!

  SvaraRadera
 147. Har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Men nu gläds jag så med dig för din kommande bok att jag är tvungen att sända dig en grattis kram. Hoppas du mår skapligt å kan njuta lite av julen och dess godsaker. Stålmannen,spindelmannen släng er i väggen säger jag här har vi en riktig superhjälte, Kristian! Kram från Anna

  SvaraRadera
 148. Ååh så fint att dina tankar och ord får bli till bok. Tack Filip och Bokförlaget Forum som gör det möjligt för dig att nå ut till så många fler människor. I min bokhylla kommer din bok ha en självklar plats. ♥ Men nu när julen är här ska du veta Kristian - vi är många som önskar dig nått som som varken går att köpa eller slå in i paket... ♥ Tänd ett ljus o låt det brinna - låt aldrig hoppet försvinna.. ♥ Stor kram från Madeleine i Örebro

  SvaraRadera
 149. Det gör mig oerhört glad att läsa att din blogg ska bli bok. Det blev som en slags mental julklapp att läsa dessa nyheter. Du kan vara stolt som lyckats skildra vetskapen om döden och vägen dit på ett så fantastiskt livsbejakande sätt.
  Få författare, om någon, har berört ämnet med en sådan perfekt balans mellan vemod, sorg, minnen och glädjeämnen. Du skriver med en sådan kärlek till livet såväl som orden.
  Ett stort grattis till boken, och ha en riktigt god jul!

  SvaraRadera
 150. När man skriver som du och blir läst och älskad av så många - då känns bokutgivningen så otroligt självklar. Något vi kunde ha stått på barrikaderna för, i stort sett.
  Den kommer att ligga framme hos mug, väl synlig, och påminna mig om dig och tillvarons väsentlugheter. Jag kommer att ge den till människor som jag älskar och tycker om. Och kanske till några av de andra också, för att de behöver det.
  Ute snöar det ymnigt. Omvärlden är inbäddad i ett ljudlöst täcke. Alla sover och jag sitter ensam vid köksbordet med en kopp kaffe. Du är med mig i tankarna, Kristian. Liksom mina tankar går till alla andra som har det kämpigt med sjukdomar, relationer, jobb, ekonomi, ensamhet. Julen är tuff och fin, samtidigt. Är det något jag önskar för framtiden, så är det mer empati och solidaritet.
  God Fortsättning ... / Anneli

  SvaraRadera
 151. Så fint! Ser fram emot att få läsa boken. Tack för att du delar med dig ditt liv.

  SvaraRadera
 152. Ser fram emot att få läsa din bok, ser fram emot att mina söner som precis som du är i början av livet kommer att läsa din bok. Din blogg är den vackraste jag läst, den rör mig till tårar varje gång. Kämpa på du starka människa, vi är många som följer dig i din kamp. Många styrkekramar från Kvarnsveden

  SvaraRadera
 153. Jag har följt din blogg från start,gråtit,skrattat och förundrats över din styrka och din förmåga att skriva som du gör.Har tänkt såå många gånger "åh,om han bara ville skriva en bok"!TACK,för att den kommer,för att du ger så oändligt mycket av dej själv.Önskar att du förstår hur mycket du berör...och jag önskar dej..det bästa!En stor kram från en "tant" :)i Blekinge.

  SvaraRadera
 154. Jag visste det. Du skriver för bra, du är för bra - för att låta passera obemärkt.

  Grattis Kristian!

  Kram/Helena

  SvaraRadera
 155. Grattis! Fantastiskt att du blir bok. Förresten tycker jag att du är lite lik Denys Finch Hatton till utseendet. :-) Jag önskar att jag kunde visa dig Karen Blixen-museet norr om Köpenhamn, hennes föräldrahem dit hon flyttade efter konkursen. Där stod hon och öppnade altandörren mot söder (mot Afrika) varje kväll. Förmodligen tänkte hon på lejonen på Denys grav. Lycka till med din strid, jag önskar dig många, många bra dagar ännu!

  SvaraRadera
 156. Ja.. Mårten kommer nog aldrig glömma sin fantastiska farbror och all kärlek samt inspiration du givit :/ Jag tänker på mina syskonbarn, man vet aldrig vad som händer här i livet, alla dess vändningar. Alla små obetydliga omständigheter och val som antingen leder till något underbart eller skrämmande. Vi har varandra nu idag och det gör oss ändå till lyckligt lottade.

  kram

  SvaraRadera
 157. JA <3 som jag hoppats och önskat detta! bästa julklappen man kan få :')

  SvaraRadera
 158. Du Kristian, du är en inspiration för andra. Tack för att du delar med dig. Din blogg gör skillnad.
  Jag följer din blogg här på andra sidan jorden.
  Grattis till boken!! Vilken cool känsla att gå in i en bokhandel och få se sin egen bok med sitt eget namn. (jag kan inte låta bli att hoppas på att den också kommer ut som ljudbok och att du är uppläsaren :)

  Skickar över massor med varma, soliga och positiva tankar till Dig.

  Anette i Aussie

  SvaraRadera
 159. Svar
  1. Ps. Ser fram emot att få den i min hand!

   Radera
 160. Hej Kristian!Minns du en sommardag i Kungshamn? Dina föräldrar ,du och din syster var på promenad och vi träffades? Vi ,Kåre och jag, satt och njöt av sol och hav och vi möttes. Kåre har sjungit med din far i Kammarkören ,ni bodde på en camping vi var där i segelbåt och bjöd över er för en segeltur senare.
  Ingen kunde då ana hur ditt liv då skulle bli. Vi följer dig med förhoppning om att det skall gå bra! Du är ung ,du är optimist- för det mesta- och jag tror skarpt på att du kommer att klara det!!!!Var uthållig fast det kan ta emot ibland! Kramar från oss! Siw Geraae-Dahl

  SvaraRadera
 161. Du skriver så underbart, Kristian. Du tar var och en av oss i handen och leder oss varsamt mot det det mest självklara slutet. Man ömsom håller för ansiktet och blundar i förskräckelse och ömsom tittar med förundran som ett barn första gången denne upptäcker något nytt! Tack för dina ord, Kristian! ♡

  Du ska få några kända texter av mig:

  Att dö kan inte vara farligt
  när livet bjudit på en hårdhänt strid.
  Att somna in, att bäras bort helt varligt,
  kan inte vara mer än stilla frid.  Det är något bortom bergen
  Bortom blommorna och sången
  Det är något bakom stjärnor
  bakom heta hjärtat mitt.
  Hören, någon går och viskar
  går och lockar mig och beder
  Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt.
  D Andersson

  SvaraRadera
 162. Mange gange tillykke med den kommende udgivelse! Jeg glæder mig rigtig meget til at stå med din bog i hænderne!

  Er glad på dine vegne (og på alle dine mange kommende læsere!).
  Forresten....glædelig jul :-)

  SvaraRadera
 163. Underbart Kristian och ett stort Grattis till dig, en bok som jag köper direkt och även tänker sprida omkring mig...dina ord, din styrka, din inlevelse, ja ditt allt. En väns barn (3 år) har det jobbigt med sin cancer, min faster samma sak. En glädje att få ta del av allt ditt skrivande i ditt eget helvete. DU är en helt underbar människa i all din kamp och blir har den största stjärna på himla valvet..bara älskar dig.

  SvaraRadera
 164. sitter i spanien. ser en länk, till dig. läser. fan vad bra han skriver, dramturgin, nävaron, det hudlösa och distinkta, vem är det som skriver, jag kollar igen, det är ju du.
  du som lyste där på il cafe, och där i hipstertrsäket breättade, om sjukdom.
  och du lyste.
  och du ska bli bok.
  och jag fick en tår.

  robert hansson

  SvaraRadera
 165. Har en bekännelse. Skrev till Bonniers manusavdelning och tipsade dom om dig. De var faktiskt intresserade men meddelade att du tyvärr redan var knuten till ett annat förlag.´Bara så du vet.
  Cia

  SvaraRadera
 166. Grattis Kristian!! Jag kommer att skynda ut i maj för att få ha din bok i mina händer, tack!!

  SvaraRadera
 167. Stort Grattis Kristian!

  Vilken seger i allt detta och som du kämpar...

  Självklart ska jag köpa boken, du är fantastisk!

  // Uppvuxen i Borlänge, även ung och drabbad av cancer och nu hemvändare...

  SvaraRadera
 168. Stort Grattis Kristian!!

  Grymt roligt att höra och jag kommer köpa den så fort den kommer ut.
  /Jeanette

  SvaraRadera
 169. Vilka underbara nyheter, den boken kommer jag stolt, ömt och vördnadsfullt att äga. All kärlek till dig och dina nära och kära. Love L

  SvaraRadera
 170. Grattis! Jag ska läsa din bok, igen och igen. Den blir en påminnelse om betydelsen av att vara närvarande i nuet och att ta vara på det som verkligen är viktigt i livet.

  Dina texter är så målande. Jag har promenerat på samma gator i Hägersten och på Söder. Jag har sprungit upp och ned i trätrappan utanför Södersjukhuset och blickat ut mot Årstaviken. Jag har vuxit upp i Leksand och känner en hemlängtan när jag läser dina texter. Du tar mig tillbaka i tiden och till nuet igen.

  Du beskriver det oerhört svåra så bra, du modiga och starka. Du berör, på djupet.

  Jag önskar dig många bra dagar i dina drömmars stad./ Johanna

  SvaraRadera
 171. Självklart! Grattis! Det finns ingen som är värd det mer än du. Tack för att du skriver och tack för att vi får läsa.

  SvaraRadera
 172. YES YES YES jag bara visste att det låg där och grodde! Jättegrattis, suck va skönt! Lovar att den kommer översättas till andra språk, bara känner det på mig.
  Men fasen, det är så förbannat tragiskt att du bär på en jävla skitsjukdom som inte borde finnas!
  Kram!

  SvaraRadera
 173. Så underbart fantastiskt!!
  /Katrin

  SvaraRadera