lördag 29 juni 2013

Från orkanens öga


Nästa behandling är bara tre dagar bort, men jag är fortfarande utmattad. Slutkörd. Har ett par aktiva timmar om dagen. Då jag hänger med. Då jag kan göra någonting. Däremellan – innan och efter – går allting långsamt. Däremellan somnar jag, sover djupt. Däremellan skräms jag av utvecklingen. Jag är trött nu. Så mycket i kroppen som inte fungerar. Min startsträcka, för vad jag än ska göra, är enorm.
   Dagarna börjar med att jag vaknar i sängen, kall och blöt av svett. Därefter för jag in en kanyl i nedre delen av magen, ser sprutan tömmas sakta – detta en åtgärd för att motverka fler blodproppar. Och så sväljer jag piller. Antalet varierar. Oavsett är det alldeles för många. Jag vill inte ta ett endaste ett. Men jag måste. Sedan är det dags för frukost. Den tar mig en och en halv timme. Minst. När jag väl är klar vill jag sova igen. Nu, när jag skriver detta, har jag precis vaknat. Två timmar i soffan. Jag bara blundade en stund. Slocknade chanslös. Yrvaket frusen öppnar jag en mapp i datorn. Hittar skisser från Amerika. Skisser från ett äventyr. Det senaste.

Hög på kombinationen av den ena substansen ihop med den andra över New England, tänker jag på allt som hänt sedan den senaste behandlingen. Ett band – som jag plötsligt inte alls skulle se i sommar, vilket jag senare trots allt gör på Cirkus – sjunger demoniskt om vikten av att skala sina ögon. Jag ser ner över de enorma skogarna. Vikarna från havet. Sjöarna. Ser solskenet nå marken. Tänker på alla vilddjur som där måste vandra. Kanske kunde jag gömma mig där. Gå tillbaka till ursprunget. Måla mitt ansikte med jord och blod. Leva som det kanske var tänkt att vi skulle göra.

Flygvärdinnorna känner igen mig. De kommer fram. Lägger sina händer på mina axlar. Ler. Viskar vackert. Ger mig champagne. Hände både hit och nu hem.
   Molnens skuggor målar mörker under oss. Min kropp mjuknar, i takt med sinnena mina. Jag dricker inte alkohol längre, men just vid detta tillfälle tar jag några munnar. Tillsammans med morfinet skapas en häxbrygd. Jag vill sjunka genom molnen. Flyga lågt. Försvinna. Denna ständiga strävan. Försvinnandet. Du lockar mig.
   Hemma väntar helvetet. Agnes frågar mig om sommaren. Men jag vågar inte hoppas. Vågar inte drömma. Allt som finns är några veckor framåt.
   Dagarna är svåra nu. Tuffa. Är nere på att ta en stund i taget. Den nivån. Men vem har sagt – vem har trott – att det skulle vara lätt att slåss mot döden? Den kunde ha fått mig tidigare. Jag kunde redan ha gett upp. Redan ha begravts. Redan ha blivit ett minne, blekare för varje dag. Men jag försöker. Varje vaken timme, en ny ansträngning. Jag har däremot ingen aning om hur jag gör.

Planet verkade sova och jag läste för Agnes under filten, i mörkret. Den bästa delen ur Alla mina vänner är superhjältar, några rader av Karin Boye och två läsarkommentarer som jag för länge sedan fastnat för: om hästar som väntar i mörkret, om en båt som ska föra mig bort. Jag såg att Agnes grät, men jag sade ingenting.
   Vissa saker bara är vad de är.

Det har under hela resan rapporterats om orkaner i de mellersta staterna. Helvetiska. Antalet omkomna bara ökar. Städer jämnas med marken. Sopas bort. Bara flisor kvar av hus och byggnader. Det sägs att människorna som drabbats värst fick en varning 16 minuter innan urkraften drog fram. Alla undrar var stormen, dess virvlande svans och dess öga ska dyka upp nästa gång. Men jag kan inte förstå att de inte ser. Jag har den i mitt bröst. Med mig, i varje steg jag tar.
   Jag försöker skriva om New York. Men blandningen i kroppen verkar allt hårdare. I höjd med att vi lämnar fastlandet tänker jag att slutet närmar sig. På riktigt. Och jag tillåter mig själv att anteckna: what a waste of talent, om min egen död. När Atlanten bredde ut sig, framför oss och under, försvinner jag till drömlös sömn.
   Men stormen fortsätter att dundra.

- - -

I morgon är jag värd för Sommar i P1.

546 kommentarer:

 1. Alla goda tankar till dig- och så lyssnar jag förstås på ditt sommarprogram i morgon./Sture

  SvaraRadera
 2. Fine Kristian, tänker på dig.....
  Massor av kramar//Lisa

  SvaraRadera
 3. Vi är nog många som lyssnar i morgon.Jag blir både glad och ledsen när jag läser din blogg, jag blir det säkert i morgon också när jag lyssnar på sommar.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Känner den förlamande tyngden på dina axlar...

  "what a waste of talent"

  SvaraRadera
 5. Alla goda tankar och kärlek till dig. Kommer att lyssna på ditt program imorgon. ♡♡♡kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag många kommer göra. :)

   Radera
 6. Idag känner jag mig ganska stark, tänk om.... det verkligen på riktigt, gick att bära varandras bördor/elände/helveten.
  Då skulle jag bära dina ett tag, så du fick slippa.
  Allt gott / juliasvänner

  SvaraRadera
 7. Jag som du undrar hur får du styrkan! fast jag vet ! vem vill lämna nu ? mitt i livet med så mycket ogjort och så mycket som du kan dela med dej av till oss vilsna. Kristian jag önskar som du att man vaknade i morgon och att det va en ond dröm.
  Bamsekram Susanne.L

  SvaraRadera
 8. Ser fram emot att lyssna på ditt program. Du har en talang som är ovärderlig, din förmåga att forma bokstäver till ord och meningar som etsar sig fast, trollbinder. Tänker på dig, och hoppas du får känna dig stark mitt bland allt det hemska.

  SvaraRadera
 9. Finaste du. Morgondagens Sommarpratare är vikt för dig.
  Kram♥

  SvaraRadera
 10. Imorgon kommer jag att lyssna och höra rösten, inte bara läsa orden här. Kommer att bli berörd som jag även blir när jag läser bloggen. Styrka och kärlek till dej....

  SvaraRadera
 11. Kristian,
  Jonas Gardell i all ära, och jag tycker om både det den mannen säger och skriver och hade ett bejublat sommarprat, men Jonas nu får du ursäkta.

  Sommarens höjdpunkt, vad gäller Sommar i P1, är jag fullt övertygad om inträffar imorgon när Kristian är sommarvärd.

  Kramar
  Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Barbro. Min mamma som togs av cancern 1985 skulle fyllt 80 imorgon och jag räknar med mer skratt och gråt av Kristians program än allt som Jonas gav mig....o de va inte lite...önskar jag kunde hjälpa Kristian på något sätt..Ähh jag ber för honom också, vem vet undrens tid är kanske inte förbi ändå. Kramis

   Radera
 12. jag beundrar ditt mod.
  Har läst din bok ,den är helt fantaskisk.
  Tack för att du delat med dig så mycket tänkvärt
  Lyssnar naturligtviv på ditt sommarprogram i morgon.
  anita 29 juni

  SvaraRadera
 13. Du banar väg, Kristian. Hur mycket jag än känner att hjärtat skriker "Nej, låt honom slippa denna kamp. Den är en slöseri med talang, med ett liv" så är det ändå en tröst för mig att du gått vägen fram. Jag följer din kamp på avstånd, gråter med dig och skrattar med dig och förundras och tänker att en dag blir det min tur. När den dagen kommer och jag stirrar döden i vitögat så var säker på en sak - mina tankar kommer att gå till dig. Det kommer att ge mig tröst och mod och kanske även ett lugn. Fram till dess lever jag mitt liv fullt ut varje dag och även där har du varit en hjälp som pekat på både små och stora saker att ta vara på.
  Jag hoppas att du också har någon som banat väg för dig. Men mest av allt hoppas jag på ett under. Jag vill att du ska bli frisk, att dina behandlingar ska bära frukt och att din cancer ska dö. Inte du, fina människa.

  SvaraRadera
 14. Tänker på dig Kristian.
  Önskar att jag kunde göra något för dig så du kunde slippa ditt elände.
  Du har hjälp mig genom min cancer och det är jag tacksam för.
  Jag kommer att lyssna på dig imorgon.
  Kramar Cintia

  SvaraRadera
 15. Hej.

  Jag satt bredvid dig på Cirkus. Det var en väldigt stark upplevelse. Bilderna och musiken som pumpade ur högtalarna. Det bländande vita ljuset. Nästintill epileptiskt. Och känslan av att sitta bredvid en person som jag inte känner men känner till som för en kamp utöver det vanliga.

  En konsert jag aldrig glömmer.

  Vill du spela lite percussion på nästa "Let it be" så kan du höra av dig till mig. Bara för att hänga i en studio. Ta en Loka. Leka Ringo Starr en stund. Studio Cobra är studion. Hitta.se

  //Daniel Haeggström

  SvaraRadera
 16. Åh finns inte ord ! Som kan beskriva hur fruktansvärt det här är . Håller med vilket slöseri på både talang och men framför allt på människan Christian. Hoppas på ett underverk att du får vakna och vara helt frisk. Fundera på vad du ska göra då ....ser fram emot att få lyssna på P1 i morgon
  Många varma kramar till dej Christian

  SvaraRadera
 17. Imorgon klockan 13.00 är det helig tid. Tänk att återigen få ta del av dina ord även med öronen inte bara dessa förtrollande saker som du skriver om i bloggen. Såg dig i programmet Babel och det ska bli härligt att återigen få göra din bekantskap. Stor kram från Karin i Östervåla

  SvaraRadera
 18. Ja. What a waste of talent. Jävla Gud, jävla cancerjävel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävla cancer! Precis dom orden skrek jag när min dotter gick bort för 9 år sen. Lika ung som du Kristian. Nu väntar hon på dej i dungen vid järnvägen.

   Radera
  2. Jag vill bara säga hur berörd jag blev av ditt inlägg. Vilken omänsklig upplevelse att stå bredvid sin dotter utan att kunna göra något för att lindra, trösta eller skydda från det onda. Mina tankar till dig i natten. Ulrika, Östersund.

   Radera
  3. Evelina, just de orden berörde mig djupt. Större slöseri får man leta efter.

   Radera
 19. Många har sagt det tidigare och jag sällar mig till skaran: Du skriver fantastiskt om något svårt.

  SvaraRadera
 20. Skickar en tanke och kram till dej!
  Carro
  "en vildros"

  SvaraRadera
 21. Tack för att du finns <3. Ingen kan som du formulera tankar och känslor. // dalkulla i exil

  SvaraRadera
 22. Finaste Kristian,

  fan hjärtat brister när jag hör hur du har det nu. Att du lider så och ändå orkar dela med dig av allt det svåra.
  Känn dig stolt ända in i själen för vad du åstadkommit trots din sjukdom, för vad du gett och hur värdigt du gjort det. All respekt och kärlek till dig för det!

  Har själv vart sjuk i din sjukdom, även om jag så här 5 år senare fortfarande är frisk. Men jag kände så igen mig i din bok och just därför känns du så nära. Tänker ofta på dig och undrar hur du har det. Jag hoppas av hela mitt hjärta att din familj och dina vänner har kärleksbombat dig full och att du känner av värmen från oss som kommenterar på din blogg.

  En varm styrkekram till dig!

  SvaraRadera
 23. Tack för den fina musiken(Bon Iver) jag upptäckt ,genom att börja läsa din blogg. Jag har en bra bit kvar

  Kristina

  SvaraRadera
 24. Förstår ingenting, vet ingenting... Hur ska man förhålla sig till något man aldrig varit i närheten av? Det är svårt... Ingen i min närhet eller släkt har varit i närheten av det du går igenom.... Det jag gör är att skicka dig styrketankar ....hoppas du somnar in varm i ❤

  SvaraRadera
 25. Jag ska lyssna imorgon. Du finns i mina tankar. / Johanna

  SvaraRadera
 26. Orden fattas mig.
  Dina är så träffande, så vackra, så ofattbara. Outhärdligt att försöka ta in hur du mår.
  Jag tycker så jäkla mycket om dig fina Kristian.

  <3

  SvaraRadera
 27. Finaste
  Klart vi lyssnar på dig imorgon.
  Varma Kramar

  SvaraRadera
 28. Det finns bara här och nu, vi vet inget om nästa stund i livet. Ingen ska finnas för alltid även om många tror det och kan uttala sig om hur man ska kämpa, gärna sporta och vara positiv så försvinner nog cancern. Livet är så skört för oss alla och alla drabbas förr eller senare. Här i familjen är tröttheten också enorm vi ska göra som vi alltid har gjort skriva listor och fixa allt praktiskt men orken är borta och livet stannar upp. Det är inte samma längre även om vi försöker leva som vanligt. Ser fram emot att höra ditt program. Du har en enorm go!Jag hoppas Du får många fina stunder till i sommar. Vi lyssnar och ser mycket på fåglarna och deras ungar och alla blommor och havet tänk vilket under hela naturen är! Ha det! Ulla

  SvaraRadera
 29. Djävla cancerhelvete...låt bli Kristian...han behövs här på jorden...

  SvaraRadera
 30. Ser fram emot årets program i morgon.

  SvaraRadera
 31. Lyssnar läser allt som du säger skriver!!
  Mina tankar till dig från mig. Gunsan.

  Jag vill också leva leva leva - göra det lilla jag kan för människor som behöver någon. JAG vet just nu att jag får. DU vet just nu att du INTE kan men vill. Är detta livet???

  Gunsan

  SvaraRadera
 32. Hej kära DU.. Hoppas du känner kärleken och omtanken vi alla vill ge dig. Jag önskar dig all styrka och kraft som finns. Du berör så ... Jag vill hjälpa dig nu. Vill du så får du och dina nära och kära bo i mitt hus nära havet, naturen.. vara nära allt. Vill gärna komma i kontakt med dig och göra det möjligt. Om du vill.. Kram Lisen

  SvaraRadera
 33. Alla goda tankar och TACK för allt viktigt Du förmedlar! Anna

  SvaraRadera
 34. Ohörbar och beslöjad sveper jag fram
  i ugglors rike.
  Sicksackar mellan trädstam och krona
  duckar och dyker.Hovrar och störtar.
  Förbi Argos öga - klädd för tjuvnad
  i korpars skrud.

  Jag landar mjukt på tornets krön
  där änterhakar har klöst och stormstegar har fallit.
  Där oljan kokar
  och bröstvärnet är fyllt med sten.

  Där står jag nu
  i maktlöshetens borg
  Buren av varma vindar

  På siden och kashmir.
  Bland purpur och skarabé - smyger jag fram
  Mot Thanatos gemak.

  Hans andetag är tunga och hans drottning fet,
  broder Hypnos har dukat till fest i Dionysos sal.
  Så jag låter stegen löpa fritt
  och fotsulor slå hårt
  mot ett schackrutigt golv.

  Jag bryter igenom som en eldpil i natten
  och utplånar dödsvakter
  med flammor från min strupe.
  Jag forsar fram och förintar den svarta biskopen
  med en ljusstråle från mina fuktiga ögon

  Jag är vit. Mitt drag är nu.

  Rutor, mönster och barriärer
  smälter under mina fötter.
  Dogmer dräpes
  och sanningar slaktas.

  En hand når en konungs krona
  en annan, stryper en fet strupe.
  En port slås upp på vid gavel
  och trappsteg växer fram.
  Likt svampar
  i underjordisk brådska.
  Likt ungdomligt ax
  i vårsolens fång.

  Jag flyter. Ner. Till dig.
  Där du ligger fjättrad
  i mörker och bur.

  Dina andetag så stilla.
  Sparsamma.
  Bräckliga och försiktiga.
  Sköra
  men trotsiga.

  Mitt vrål är vilt. Knogarna snart blödande.

  Stenar blir till grus
  när murar rivs
  Torn faller
  och en kupol av ljus
  reser sig över oss.

  Jag lyfter din tyngd. Din lätta kropp. Ditt väsen.
  Dina drömmar. Din framtid.
  Ditt liv.

  Jag dyker ner i din ström
  följer nefrosernas stim
  och fortplantar mig i deras lek.
  Spetsar trombosen på mitt ljuster
  och sväljer kräftan hel.
  Rider barbacka på skummande vågor
  och fyller ditt segel med otämjd kraft.

  Vi tar fart
  i baronens skepp
  och fångar saltstänk
  i vår mun.

  Vi ser en gudinna i vår för
  barbröstad och fri
  Bryter hon ytan
  i polstjärnans sken.

  Vi öppnar våra skallar
  skålar i våra krus
  Sköljer våra sinnen
  och kyler våra hus

  Gryning som skymmer
  kvällning som dagas
  Vi möter dig snart
  På land
  eller i evig dvala.

  //Johan


  SvaraRadera
  Svar
  1. ♥ Så ursinnig och samtidigt vacker text!

   Radera
 35. Tack för dina ord.
  Ska lyssna till din röst imorgon.

  Kram.

  SvaraRadera
 36. Kram fina Kristian <3

  SvaraRadera
 37. Jag har ställt alarmet på kl 12.50 imorgon. Jag har till och med ordnat med mamma och pappa för att ta barnen på en skogspromenad. Jag stänger ute allt annat för 1 1/2 timme tillsammans med dig imorgon. Jag vill lyssna på din vackra röst, dina kloka och smärtsamma ord. Imorgon kl 13 är det du och jag. Jag vet att jag kommer att gråta samma tårar som jag alltid gör då jag läser dina ord. Varför utsätter jag mig för denna smärta kan man undra ? Jo, därför att det är viktigt, VIKTIGT !! Vi ses imorgon kl 13 Kristian, du och jag. Kärlek till dig i natten, ren och skär KÄRLEK !! Ulrika Persson, Östersund.

  SvaraRadera
 38. Nu nästan dör jag av ilska över hur du har det. Förlåt om uttrycket haltar. Jag blir så förbannad.

  SvaraRadera
 39. När min pappas kamp tog slut tog min vid .

  All styrka och kärlek till de dina.

  SvaraRadera
 40. Du är bra Kristian. Du gör det så bra. Och jag skäms. Skäms över allas våra futtigheter. Jag vill krypa in under ditt skin. Ditt täcke. Och stanna kvar där. Så länge du behöver mig. Älskade Kristian, du är störst. På alla sätt.

  Kärlek!

  SvaraRadera
 41. Det du skriver här gör mig så arg, så ledsen och så urbota rasande på den där djävla cancern!
  Jag tänker på dig varje dag å önskar att det ska va en bra dag...då du slipper ha det så tufft.
  Att läsa det du skriver gör så ont i mig..du borde inte behöva ha det så här...ingen ska behöva det.
  Jag ska absolut lyssna på dig senare idag.
  Jag bär med mig dina ord härifrån bloggen, från boken å bilderna från utställningen i mitt hjärta....
  Din vackra röst å din sköna dialekt har varje gång gjort mig alldeles varm och att nu få en chans att höra dig som sommarvärd är stort!
  All kärlek!/ mia mitt i natten

  SvaraRadera
 42. *Fina kristian *
  tänker på dig ♡♡♡♡♡♡♡♡
  lämnar Varma kramar från midnattssolens land
  .. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

  SvaraRadera
 43. Finaste Kristian.
  All kärlek till dig och dina nära.
  Önskar att du inte behövde må så här.
  Önskar dig mångs bra stunder.
  Önskar att den jävla cancern lämnade dig.
  3 önskningar, är det inte det man brukar få uppfyllt?
  Ser fram emot ditt Sommarprogram.
  <3 <3 <3
  Styrkekramar

  SvaraRadera
 44. Jag vet vad du går igenom för jag går igenom samma sak. Obotlig, långt framskriden cancer. Bara så du vet, det finns fler av oss, inte bara friska som säger "kan inte föreställa mig vad du går igenom", en ocean emellan, de är friska, har livet framför sig, tycka synd om. Prata med sin partner på kvällen "stackars henne/honom, det måste vara jobbigt, tur vi är friska". Du är inte en ensam ö, det finns fler aliens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket starka o tänkvärda ord

   Kram
   Maggie(Örebro)

   Radera
 45. What a waste of talent.
  Så sant. Vilken jävla förlust!
  Fuck cancer.
  Tänker på dig varje dag. Meningar du skrivit poppar upp när jag minst anar. Tack för alla fina ord.
  Ser fram emot ditt sommarprat. Önskar dig en fin dag. Kram

  SvaraRadera
 46. Kære Kristian
  Jeg er så glad for at du kæmper det bedste du kan <3 Håber så inderligt at miraklernes tid, ikke er forbi!! En sang der altid hjælper mig lidt på vej er denne:

  https://www.youtube.com/watch?v=aEhjjTBfOk4

  Den handler om 'lyse nætter' - når livet er allermindst krævende. Håber du har rigtig mange lyse nætter tilbage!

  SvaraRadera
 47. Dina ord gör ont, skär som knivar, obarmhärtigt och vi får en aning om vad du går igenom. Men vi kan aldrig fatta, vi står obönhörligt utanför. Hjälplösa åskådare till den naturkatastrof som drabbat dig så hänsynslöst, du - en av de finaste människor, talanger och personligheter som Sverige frambringat. Idag är du sommarpratare, idag på junis sista dag. Måtte du få lindring så du kan känna lite lycka, både av sommarpratet och sommaren. kramar

  SvaraRadera
 48. ❤ Kristian fina du,

  I orkanens öga, stormen i ditt bröst, blir sekunderna, minuterna, timmarna din kamp emot den förbannade cancerns framfart, ständig kamp, trötthet, total utmattning fyller dagarna i en ”vaken” mardrömsvärld.

  ”what a waste of talent”

  All värme, omtänksamhet till dig och alla ni andra som kämpar därute.

  Som så många andra kommer jag om några timmar lyssna på ditt sommarprogram.

  All respekt, kärlek till dig, Kristian, ”dina hjärtas slag”

  Kram fina du ❤ med din fina familj, dina underbara vänner
  Maggie (Örebro)

  SvaraRadera
 49. Och orden hjälper mig förstå vilken kamp du för, vad du går igenom! Tacksam över att få dela att få läsa orden som ger perspektiv. Känner med dig, delar smärtan en stund. Idag ska jag njuta av sommarprat och andas en gråregnig sommardag.

  SvaraRadera
 50. Idag kommer jag att lyssna på dig. När jag skriver det inser jag att jag numera lyssnar till dig varje dag. Tack för dina ord! / Elisabet

  SvaraRadera
 51. Jag skall också lyssna på dej kl 13:00 i dag !!
  Planerar in så ingenting skall störa mig !
  Håller mina tummar o tår varje dag för dej och att det skall vända och när jag en dag går in på din blogg för att läsa att cancern är borta och att behandlingen gett resultat !
  Hoppas hoppas och hoppet är det sista som överger oss
  Kram

  SvaraRadera
 52. Hej,Kristian.Jag antecknade igår kväll på min lilla lapp
  OBS!! Söndag P1 Kristian Gidlund sommarpratar kl13:00.
  Sommarkram till dig & Pysen.

  SvaraRadera
 53. Jag önskar att det fanns något som jag kunde göra för dej.... Jag har för mej att du gillar Öland och jag bor en timme där ifrån. När jag åker dit ska jag tänka på dej jättemycket!
  Önskar dej allt gott istället för det elände du går igenom nu.
  Kram
  // Helena

  SvaraRadera
 54. Vilken djävulsk sjukdom cancer är. Fuck cancer!

  Nu snart, kl. 13.00 P1, lyssnar jag på Sommarpratet med dig Kristian Gidlund. Vet redan att jag kommer få höra många kloka ord då.

  Med kärlek och all min respekt till dig. /Nina

  SvaraRadera
 55. ALDRIG har jag varit så INTRESSERAD AV ATT LYSSNA PÅ ETT SOMMARPRATAR PROGRAM SOM IDAG,.,.OCH 10 aug också,.,.senast igår va jag på min älskade tjejträff,vi e 4 kvinnor som ses o har gjort i 5år,.,o vi konstatera att vi aldrig talat om döden,.,.det har du lärt oss KRISTIAN,.,.,fast vi också fattar att du hade velat slippa,.,.,det så satans obegripligt,och åt helvete det du går igenom,.,o de dina,.,ja tnker så på din mamma,.,jag mamma själv,.,hej så länge,.,.ser fram att höra din röst,.,bara den e som ljuv musik,.,Tant G

  SvaraRadera
 56. Längtar till att få höra din vackra och behagliga röst.
  Snart....
  Massor av kramar

  SvaraRadera
 57. Kaffet är klart och jag har satt mig till rätta. Är inomhus, och ska bara lyssna, vill inte bli störd.
  Har hört på ett par andra sommarpratare också men då har jag samtidigt rensat ogräs eller pysslat i köket.
  Nu koncentration. Lycka till käre Kristian!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 58. Nu lyssnar vi.
  //Helena på Åsen

  SvaraRadera
 59. Jag sparar på din bok, vill inte att den ska ta slut. Kikar in här emellanåt och hoppas på dina fina ord.
  Du ger fortfarande så jävla mycket hopp, Kristian. Förstår inte hur du orkar lyfta alla andra, när du själv kämpar för livet.

  Tack för att du har släppt in mig i ditt liv.

  Värme och kärlek till dig <3

  SvaraRadera
 60. Du ger mig ett djup i mitt liv, tack fantastiska människobarn. Din styrka är enastående i din kropp som gör dig så sårbar finns en osannolik kraft du delar med dig till oss som försöker förstå om än en liten skärva av ditt sårbara jag. Tack igen och igen.../Susanna

  SvaraRadera
 61. Lyssnar på dig nu, du är beundransvärd ❤

  SvaraRadera
 62. Du är absolut bäst. Jag ska göra mitt bästa för att uppfostra min son ödmjuk o pratig som du. Kram

  SvaraRadera
 63. Du ger oss så otroligt mycket med dina tänkvärda och vackra ord - härligt att oxå få höra din röst. Tack för allt!
  Stor Bamse Kram.


  SvaraRadera
 64. Tack för att du så öppet och naket berättar om din död.
  Har en nära vän som fått ett cancerbesked, kanske kan jag tack vare dina ord förstå hur jag ska möta henne på ett sätt som är värdigt

  SvaraRadera
 65. Du berör mig och gör mitt liv rikare och mer meningsfullt, Kristian.

  Och det är nog det största man kan göra som människa.

  /Stina

  SvaraRadera
 66. och exakt DÄR bytte jag radiokanal! politisk gallimatias och propaganda, du gjorde mig verkligen besviken, jag hade sett framemot ditt sommarprogram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har alla rätt till vår politiska åsikt, och värnandet om det kollektiva välmåendet framhålls alltför sällan i den allt mer individualiserade och socialdarwinistiska verkligheten.

   Det finns ett vi. Utan ett dom.

   /Stina

   Radera
  2. Ja det är nog lika bra du byter kanal eftersom du inte förstår Kristians budskap till Sverige och världen.....

   Radera
  3. Mycket bra sagt till idioten som skrev först!! Hoppas inte Kristian behöver se kommentaren. Han har ett helt fantastiskt sommarprogram och det kommer nog alla - även idioter - bli varse om Innan dagen är slut.
   Hälsn från Spanien

   Radera
  4. Jag tycker också det var onödigt att blanda in politik i ett sommarprogram. Det är något alla sommarpratare har undvikit hittills.

   Annars var det bra, särskilt den första delen.

   Radera
  5. Anna; om du inte har förväntningar så blir du inte besviken, fundera över hur mycket plats du ger till arrogans i ditt liv, finns det mer plats för kärlek och empati? Trevlig söndag.

   Radera
  6. Se där ja, här har vi kärnan till att Kristian berör, han väjer inte för att tala om känsliga ämnen. Sjukvård ÄR politik och det civilkurage Kristian besitter ända in i sitt eget döende borde många, många fler människor våga ha istället för att leva sin egotripp. Och visst finns det många sommarpratare som talat politik under åren.
   Tack Kristian för ditt fina sommarprogram och för att du orkar kämpa också för en mänskligare värld. / Maria

   Radera
  7. ...och istället för att bespara en döende människa en negativ kommentar så kände du dig tvungen att skriva detta. Fascinerande! Just det där med negativa kommentarer togs upp i programmet. Jag antar att det var alldeles för mycket som kändes jobbigt att lyssna. Vi tolkar alla världen olika och det får man respektera. Vill man inte kontrastera sitt eget tyckande så ska man inte heller lyssna. Än mindre skriva denna typ av kommentarer.

   Radera
  8. Vilken känslokall, död människa du är. Kan man inte vara lite ödmjuk mot människor som går igenom denna fruktansvärda golgatavandring. Man har rätt att vara respekterad och lyssnad på nör man befinner sig i livets slutskede

   Radera
  9. Hur vi lever våra vardagsliv bestäms i hög grad av politiska beslut. Men det är inget man får tala om, (hur våra liv faktiskt påverkas alltså), eftersom det kan reta någon.
   Tack och lov för att det finns folk som vågar ta bladet från munnen och säga som det är, och vad de tycker och tänker om det!

   Radera
 67. Tack, Kristian.

  SvaraRadera
 68. Tack Kristian, vilket inspirerande och bra program! Du ar fantastisk! <3

  Lisa

  SvaraRadera
 69. Du är underbar, tack.

  SvaraRadera
 70. Lyssnar på dig nu, du framkallar så mycket känslor med din underbara förmåga att berätta. Tårarna rinner. Lyssnar och försöker ta in varje ord. Du betyder så mycket för så många, kända och okända. Kommer alltid ha dig i mina tankar och mitt hjärta. Trots att du inte ens känner mig. Märkligt. Men så är det. /kramar från en som fått den bästa kramen

  SvaraRadera
 71. Satt först med mina föräldrar, nu sitter jag själv och gråter.. Du är en fantastisk berättare! Kramar Ida ♡♡♡

  SvaraRadera
 72. Tårarna strömmar nerför mina kinder...du berör och jag tackar högre makter för mitt liv
  Måtte du få uppleva-känna-njuta - om så bara en sista gång
  All kärlek till dig

  SvaraRadera
 73. Tack för programmet Kristian!
  Kramar Marianne

  SvaraRadera
 74. Du står vid havsstranden en vårmorgon och ser ett vackert
  fartyg som förbereds för avfärd.
  Seglen hissas. När sjöbrisen kommer fylls seglen och båten glider ut ur hamnen, ut på det öppna havet. Du följer den med blicken när den far mot soluppgången.
  Den blir mindre och mindre, och till slut försvinner den som en liten prick vid horisonten.
  Då hör du någon vid din sida säga:
  ”Nu har han lämnat oss”
  Lämnat oss för vad?
  Detta att han blivit mindre och till slut försvinner är ju bara som du ser det. Han är lika stor och vacker som när han låg vid kajen!
  Det finns någon på en annan strand som ser han dyka upp vid horisonten och närma sig alltmer, någon som väntar på att få ta emot just han när han når sin nya hamn…


  En som följt dig genom åren.../Kram Cecilia

  SvaraRadera
 75. Kramar Önskar din själ allt.
  Anna

  SvaraRadera
 76. Mycket bra program.
  Fastande för flera saker bl a det att det verkar som om hela Sv har ett akut behov av att få prata att få prata ut. JAG håller med: På Nätverket www.cancerkompisar.se där vi stöttar anhöriga märks det, det kommer in nya människor dagligen som vill ha cancerkompis, en likasinnad att prata med.
  Mvu Inga-Lill Lellky, Cancerkompis

  SvaraRadera
 77. Stort och varmt Tack för sommarpratet, Kristian!

  http://www.youtube.com/watch?v=JeXtfmAwvvY

  Nina

  SvaraRadera
 78. Slutar nästan att andas när jag hör dina ord!! En sån stor smärta och en så stor insikt! Är helt övertygad om att vårt liv fortsätter i en annan dimension! Önskar dig all lycka och att ett under sker!

  SvaraRadera
 79. Tack!
  /mia (mitt i natten) <3

  SvaraRadera
 80. Tack för ett fint sommarprogram med mycket tänkvärda ord.
  Från en mamma med söner din ålder

  SvaraRadera
 81. Tusen tack.
  /Louise

  SvaraRadera
 82. Underbart program - öppet, ärligt, tänkvärt. Tack!
  /Eva

  SvaraRadera
 83. Tack för ett underbart program!
  Har inga ord <3

  SvaraRadera
 84. Ett av de finaste sommarprogram jag någonsin hört! Tack Kristian
  Anna Kristina Östnäs

  SvaraRadera
 85. Tack!
  Tänkvärda ord på väg till allas slutmål.

  Vad är lycka i livet?
  Inte kan väl det här vara den bästa vägen.

  Du är en fantastisk människa.
  Janne

  SvaraRadera
 86. Helt fantastiskt program Kristian. Den dagen du går blir jorden en fattigare plats, men himlen rikare. Trots att du kanske lämnar oss alltför tidigt har du gjort skillnad. Jag önskar dig och de dina allt gott.

  SvaraRadera
 87. Programmet i P1 idag var så gripande och rörande när du berättade om din längtan efter ditt barn som du aldrig kommer att får träffa. Satt med en stor klump i halsen och hade svårt att andas för alla tårar som inte slutade att rinna nerför min kind. Du är så otroligt stark och jag beundrar ditt stora mod

  SvaraRadera
 88. Käre Kristian

  Jag visste inte vem du var förrän idag. Nu kommer jag aldrig att glömma dig. Jag har lyssnat på allt du sagt och ibland varit nära att stänga av radion för att dina ord varit så smärtsamma. Men istället släppte jag fram gråten och kände styrkan och kärleken i dem. Jag ska göra mitt bästa för att alltd bära dem med mig, sprida dem vidare och känna din tacksamhet över livet.

  I brist på bättre ord: tack för allt.

  Jenny

  SvaraRadera
 89. Det bästa sommarprogrammet jag hört Tack!!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 90. Underbara och ärliga Kristian - har lyssnat på ditt sommar och det var helt fantastiskt! Vad bra det du sade om vår svenska sjukvård, att vi, när det väl gäller, har en sjukvård som än så länge gäller alla. Att vi ska fortsätta tillsammans och kämpa för gemensam välfärd som gäller alla och inte enbart se till privata intressen och vinster. Vi ska vara stolta över vårt Sverige och vår svenska välfärd, som är/ska vara inkluderande, inte exluderande. Något att slå vakt om eftersom det inte är självklarheter.

  Anna-Karin

  SvaraRadera
 91. Din röst har precis ebbat ut ur radion här hemma och jag sitter på sängkanten med rödgråtna ögon och är helt tagen av din berättelse, av din röst och av dina vackra ord som är vävda av tunn silkestråd och som tillsammans fullständigt knockar omkull mig. Vilken berättare du är, en ordens konstnär. Jag är så ledsen för att ditt öde är så hårt och orättvist. Tack för att du delar med dig, jag beundrar ditt mod.

  SvaraRadera
 92. tackar för ett av de starkase radioprogram som någonsin sänds.

  SvaraRadera
 93. Tack för ditt program, du berör och tårar rinner nerför kinderna.
  63 årig tant från Skåne

  SvaraRadera
 94. Rörd och berörd!Tack för det vackraste sommarprogrammet någonsin!
  Gunilla

  SvaraRadera
 95. Tack för ett fantastiskt program. Du har verkligen gjort ett starkt intryck hos mig. Jag glömmer aldrig att älska livet.Tack

  SvaraRadera
 96. Finner inga ord.Tack för att du finns. DU kommer alltid att finnas. Styrkekramar Molle.

  SvaraRadera
 97. Tack för att jag fick vara med på en del av din resa i Programmet "Sommar" i dag. Det var med tårar trillande på mina kinder jag lyssnade. Tänkte på dig och hur du fick mig att känna din smärta, sorg, ilska men också din glädje, tacksamhet och ödmjukhet. Förlorade min älskade väninna i samma hemska sjukdom för ett och ett halvt år sedan, tänkte på henne, tänkte att det borde vara förbjudet att lämna livet ensam,man borde få ha en hand i sin en hand som skulle på samma resa. Kram och tack än en gång. Jag tänker på dig <3

  SvaraRadera
 98. berörd, rörd, djupt tacksam och starkt påmind om och av livet - tack <3

  SvaraRadera
 99. TACK!

  Maggie(Örebro)

  SvaraRadera
 100. Fantastiska du , vilket fint program , tårarna trillar nerför kinderna mest hela tiden och jag blir så varm i hjärtat av dina kloka ord . Varmt kramar till dej från mej i Västergötland

  SvaraRadera
 101. Vad kan jag skriva annat än tack? Du har givit mig tröst och en känsla av sammanhang och närhet i min sorg efter min man som också drabbades av cancer.
  Ta med dig känslan av att du gör så mycket för så många.
  Kramar

  SvaraRadera
 102. Otroligt gripande. Vet inte när jag grät så här senast och jag har aldrig varit mer tacksam över min dotter och över att min egen obotliga sjukdom inte är dödlig. Jag känner ju inte dig, och även om det såklart är som du sa att mitt liv kommer fortsätta som vanligt när du gått bort och att jag inte kommer tänka på dig speciellt ofta så har du gjort mitt liv rikare. Världen hade varit en betydligt bättre plats om det fanns fler som du.

  Tack
  /Mats

  SvaraRadera
 103. Fantastiskt sommarprogram. Så många kloka ord, så gripande och tänkvärt. Någonstans i det stora blå kommer du alltid att finnas, det är bara så. Du kommer att vandra med oss andra och vi möts igen en dag när sanden runnit ut för livet kanske börjar först när det tagit slut.
  Kramar till dig Kristian

  SvaraRadera
 104. Jag har lyssnat på Sommar sen det startade - alltså inte i år utan från allra första början (1959 el.1960) och jag måste säga att detta var ett av de allra bästa...kanske allra bäst/Åse

  SvaraRadera
 105. Ditt sätt att dela med dig av dina tankar och känslor får mig att förstå att det enda som betyder något är att finnas till för varandra. Vi som ännu är friska har tid - tid att ge av till våra medmänniskor. Du käre Kristian visar på att livet ska levas här och nu. Tack för all värme du ger oss alla. I våra hjärtan bär vi dig....

  SvaraRadera
 106. Kristian, käre kloke pojke!

  Jag har just lyssnat till ditt Sommarprogram.

  Tack!

  Jag kan inte säga något annat.

  Tack!

  Jag önskar dig ett värdigt smärtfritt kärleksfullt steg över till det andra, det okända ...

  Anki i Bålsta

  SvaraRadera
 107. Kära kära Kristian, tack för ditt underbara, program, jag ska försöka tänka på dina kloka ord och ta tillvara den tid jag har här på bästa sätt. Hoppas du får träffa din farmor och farfar och ta hand om alla barnen. Tack för ett minnesvärt program. Kram Madde

  SvaraRadera
 108. Tack Kristian!
  Har följt dig sedan i höstas. Tårarna har runnit, tankar har väckts och livet har fått en annan mening. Tack Kristian för att du skriver. Programmet idag var starkt, meningsfullt, tänkvärt och tårarna rinner ner för kinden. Tack Kristian!

  Roger

  SvaraRadera
 109. Tack Kristian för ditt sommarprogram. Det är många känslor som virvlar runt i mitt inre nu, starkast är den att jag inte vill slösa bort en enda sekund av livet jag fått.
  Kärlek,
  Ullacarin

  SvaraRadera
 110. Lyssnar på Sommar. Stryker tvätt, tårarna rinner. Allt berör mig. Denna förbannade cancer. Kramar till Dig. Tack för ditt program. //Inger

  SvaraRadera
 111. Tack fina Kristian för ditt sommarprat idag.
  Jag har följt dig på avstånd ett bra tag nu, jag tror att det var via en länk från Vimmelmamman det började.
  Så utlämnad, naken och ärlig du är i din blogg och det märktes i ditt sommarprogram också
  Kram från en mamma som har barn i din ålder
  Annelie

  SvaraRadera
 112. Kristian!

  Jag antar att du måste vara helt slut efter programmet. Ändå gjorde du det, du genomförde det trots hur du har det.
  Du har all min respekt för detta.

  Sedan vill jag tacka dig, som de flesta här, men ett tack på en digital blogg bland alla andras vackra ord, verkar så ynkligt.
  Och ynkedom är det jag minst förknippar med dig.

  Du är en krigare, ingen soldat, och du slåss på ett personligt plan för ditt liv.
  Du har en intelligens och ett inkännande och en kärlek som säkert har hjälpt dig överleva stunder de flesta aldrig varit i närheten av.

  På ett större plan slåss du faktiskt för oss alla och jag önskar att just den människa som av misstag slog på radions P1 kl 13 idag och inte hade en aning om vad som hände, satte sig ner och lyssnade och så småningom grät. Som jag.

  För mig känns du bortom cancer och död, ett ord jag inte gillar låt oss kalla det övergång, som en bror som pratar till en annan.

  Vi ses när vi ses här eller i nästa dimension!
  Vill du tämja in en vildhäst åt mig om du hinner före?

  All min kärlek

  Magnus

  SvaraRadera
 113. Tack Kristian Gidlund för det bästa och viktigaste sommarprogrammet jag någonsin hört! Tack för att du vågar och orkar prata.
  Dina tankar gick rakt in. De kommer att finnas kvar.

  Allt gott med den tid du har. Kärlek och styrka.

  Linda

  SvaraRadera
 114. Jag glömde, GLÖMDE!!, ditt sommarprat. Men tackar nu den nya tekniken för att jag kan lyssna på den i kväll. När det är tyst omkring, inget som stör, bara du och jag...

  SvaraRadera
 115. Tack för att vi fick lyssna till ditt sommar...så närvarande och så nära liv och ändlighet...varje sekund är betydelsebärande...tack för att du gav oss den insikten....far väl! Christina

  SvaraRadera
 116. Tack för allt du ger, tack för Sommarprogrammet idag! Du kommer aldrig att glömmas//Ulla

  SvaraRadera
 117. Tack Kristian för ditt sommarprogram! Jag har legat ute på ett fårskinn och lyssnat, gråtit och blundat, tittat upp mot himlen och på allt grönt på marken och alla blommor runtomkring, alla fåglar och förundrats över allt. Lika stor är min förundran över dig, din styrka över att du delar med dig till alla som vill. Lycka till på färden, vart den än bär dig!

  SvaraRadera
 118. Tack Kristian,
  ...så starkt av dig att orkar dela med dig av dina upplevelser och tankar......
  Tack för ditt program...... det bästa sommarprogrammet i dess i historia...
  Jag grät mig igenom programmet,
  kram till dig och dina kära.
  Karin

  SvaraRadera
 119. Hej Kristian

  Du klarar detta ATT SE ÄR ATT BLI FRI
  Blessings från Inger i Sveg

  SvaraRadera
 120. Såklart orkar du inte läsa, allt vi skriver. Men kanske känner du värmen, bekräftelsen, ödmjukheten. Du har orden, till det ofattbara.
  Håller om dig,hårt.
  Britt-Marie

  SvaraRadera
 121. Tack för dina vackra,sanna,hemska,ärliga ord i sommar programmet.
  Dom berörde mitt hjärta.

  SvaraRadera
 122. Tack!!! Jag lyssnade till ditt trygga dalmål tillsammans med min nio-åring sittande vid köksbordet i Portugal. Tack vare ditt sommarprat fick vi en grund för fantastiska existensiella samtal om vikten att ta vara på livet, om medkänsla, om döden, om friheten till att förhålla sig till det livet har med sig, om att göra skillnad. För precis som min kloka dotter konstaterar så gör du en enorm skillnad. Tack & styrkekramar.

  SvaraRadera
 123. Tack för ett underbart rörande och känslosamt sommarprogram.
  Hoppas att många lyssnade och tog till sig av all din klokhet och värme...och du Kristian jag är övertygad om att det finns något efter detta <3
  Kramar/Agneta Letterlöv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med!

   Tack, Kristian!!

   Nilla

   Radera
 124. Ja, det var ledsamt men jag tog aven hopp och karlek fran ditt vackra program.

  Nangijala.

  Kram,
  Anna.

  SvaraRadera
 125. Vilket fint program!! Och vilken jættefin mænniska du ær.

  SvaraRadera
 126. Tack för ett fint program! Du är stark och berättar så ärligt. Musiken var också urbra. Har inte följt din blogg, men läst om dig i tidningen. Här följer ett tips (som du kanske redan fått): Näring behöver du få varje dag, så mycket din kropp orkar ta emot. I första hand vanlig mat, kompletterad med näringsdrycker som du kan få via sjukvården och eventuellt kompletterat med näring in i blodet (parenteral nutrition), kan ges av hemsjukvård. Näring för att kanske orka lite mer.
  En sak till. En hälsning från en döende: Hospice rekommenderas varmt! De nära och kära kommer för att "softa" och "bara vara" tillsammans. Dessa personer var mycket nöjda.
  Kram och tack.
  /Ingegerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har med största säkerhet dietistkontakt...

   Radera
 127. Hej! jag läste om att någon hade lyssnat på dig på P1 och fick en klump i halsen.Du behöver inte dö!!!!! Själv blev jag så arg ,eftersom jag har också fått en dödsdom och har överlevt en mycket svår cancer. Jag vände mig till det alternativa vården och jag har studsat tillbaks starkare än någonsin. Kära vackra du ,du kan också göra det. Jag har massor med uppgifter som jag kan delge dig men inte här. Ta kontakt med mig SNARAST ,så får du info. kemppinen.susan@gmail.com Ge inte upp,våga välj det som inte fungerar!! Kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. VÅGA VÄLJA BORT DET SOM INTE FUNGERAR SKALL DE STÅ !!!!! Du är en krigare,en gammal ,jääte stor själ,nog orkar du kliva upp på hästen och våga med något nytt !!!!!!!!!Kom igen ,jag finns här dom stöd!!Ta kontakt med mig ,så får du info. och sedan välja du vad du ska göra med det!!!!!!!!!!!!!

   Radera
  2. Han bad ju att inte få fler tips!!!

   Radera
 128. Kära Kristian, jag är så djupt berörd.... ett fantastiskt och personligt, tragiskt, deprimerande men också lyckligt, klokt och inspirerande sommarparogram! Jag följer ditt öde med sorg och intensivt intresse. Dina ord och din röst slår an en ton hos mig, ett engagemang i existensiella frågor... dessutom är också jag från Blge och känner så väl igen mig i dina ord om staden.... Älskar dina musikval! All kärlek från mig! Kramar och ett varmt TACK! Sylvia

  SvaraRadera
 129. Jag hade inte möjlighet att lyssna på programmet idag, men mina tårar rinner ändå.... av alla fina kommentarer här <3

  SvaraRadera
 130. Av hela mitt hjärta TACK Kristian. TACK för det fina sommarprogrammet. TACK för att du finns. TACK för att du delar med dig. Jag fortsätter att be om mirakel och jag hoppas fortfarande på mirakel. Jag håller med dig what a waste of talent. Ännu en gång ETT STORT TACK.Kram N.B.

  SvaraRadera
 131. Du läser inte kommentarerna, sade du. Men det gör ingenting. Bara jag någonstans får tacka dig för den gåva du gav mig och alla andra genom ditt Sommar idag.
  All min värme,
  Kristina

  SvaraRadera
 132. Kristian jag ska lyssna på ditt program tillsammans med min make i kväll. Han är som du, kämpar mot en cancer som är envis. Hjärntumör. Långsamheten och enorma utmattningen du skriver om känner jag så väl igen hos min kära make. Vi väntar nästa vecka (hoppas) på resultat där det som syntes på MRIn är en inflammation och inte ny tumör runt ventriklarna. Jag önskar att jag fick ge dig en kram. Döden har varit närvarande i vårt liv också länge och tankar om att det måste finnas något efter detta liv har också då varit närvarande. Jag har kommit fram till att det måste det göra. Det måste det göra.
  Kram/Nadia Ferry Yassin

  SvaraRadera
 133. Tack för alla insikter. Du är fantastisk.

  SvaraRadera
 134. http://www.mednature.se/category/vi-overlistar-cancern/

  http://www.mednature.se/protocel-och-din-kost/
  Ett ögonblick i taget och allt är värt att prova... precis allt.
  /J:ett

  SvaraRadera
 135. Kristian, du har fått mig att reflektera kring vad som är viktigt i livet. Din fömåga att på ett naket gripande sätt beskriva din verklighet gör skillnad för otroligt många människor. En person med din förmåga att gripa tag- och öppna ögonen på så många kan aldrig bli glömd. Få människor kommer att bäras i så många hjärtan som du. Jag önskar dig styrka och frid<3

  SvaraRadera
 136. Tack för att du delar med dig och berör så starkt, i din blogg, i dagens radioprogram..tack för insikter, hopp och glädje mitt i allt det tragiska..och för bra musik!
  Varma kramar och styrka skickar jag/ Pia

  SvaraRadera
 137. Tack ,för att du berättade om verkighetens helvete.Har nyss kommit hem med min käreste från tuff behandling i LUND.
  Många tankar till DIG från mitt hjärta.


  SvaraRadera
 138. Tack för ett fantastiskt Sommarprogram. Jag satt som klistrad. Självklart är det ditt öde som berör, men också ditt sätt att hantera det. Och ditt fantastiskt vackra språk! Det är sällan man hör en ung människa i dag kunna uttrycka sig så vackert. Du skulle behövas här i världen länge, länge än.

  SvaraRadera
 139. Du är så fantastisk, din blogg, din bok och nu detta sommarprogram ! Jag känner inte dig men du berör....
  Styrkekramar

  SvaraRadera
 140. Tack Christian, tack!

  SvaraRadera
 141. Du har gjort tidernas bästa och viktigaste Sommar (på min 44-årsdag o allt). Jag har gråtit och funderat över livet. Tack för dina osannolikt kloka ord. (Som jag även hört i bl.a. Värvet och Babel.) / Anna

  SvaraRadera
 142. tack Kristian, du är fantastisk!

  SvaraRadera
 143. Tack! Jag känner igen mig själv på det sättet som du beskriver om sjukdomen. Har också cancer sedan en tid tillbaka o försöker att njuta av tillvaron så gått det går. Den beskrivning som du lyckas att framföra är nästan så jag också känner. Njut nu av tillvaron!

  SvaraRadera
 144. Det finns inga ord, jo det finns, men jag har inga. Bara tack och oändligt varma kramar!

  SvaraRadera
 145. hej kristian tack för ditt fina sommarprogram måste berätta en glad nyhet för dig
  det finns helande i namnet jesus allt blev lagt på golgata kors även din cancer
  den som tror och bekänner att jesus dog på korset för våra synder o sjukdomar är frälst ett guds barn
  som har fått allt gott av sin himelska fader .... det finns tillgängligt för dig Kristian
  ta emot jesus tacka för helande o frälsning och evigt liv i himelen jesus är alltid tillgänglig när du ber
  och tror
  jag tackar jesus för ditt helande många kramar kristina

  SvaraRadera
 146. Du är helt fantastisk. Det är så fel att en så underbar person inte ska få leva ett långt och innehållsrikt liv. Men du får andra att tänka till och förhoppningsvis förstå att de ska vara så oändligt tacksamma för det de får uppleva. Tack, jag har i alla fall lärt mig mycket av dig. Du är så ung. Jag är över 60 men det är du som lärt mig att uppskatta det jag har. Tack min vän.

  SvaraRadera
 147. Man tycker om dig. Man vill att du ska klara den här jävla skiten, och insikten om att du tyvärr inte kommer göra det är förjävlig rent ut sagt. Ligger hemma och lyssnar andaktsfullt. Din röst är underbar K.

  Kämpa vidare. Puss&kram Z

  SvaraRadera
 148. All kraft till dig Kristian/U

  SvaraRadera
 149. Djupt berörd av ditt fina och självutlämnande sommarprogram! Mina tankar går till dig och dina nära!

  SvaraRadera
 150. Tack för ett helt fantastiskt sommarprogram! Kan inte sluta gråta. Så otroligt starkt att kunna dela med sig av allt det svåra. Har själv mist en son för snart tjugo år sedan och det är en otrolig sorg som aldrig går över, men han finns alltid med oss, sina föräldrar och syskon, och i vissa stunder kan vi känna hans närvaro.... Än en gång TACK. Kramar

  SvaraRadera
 151. Du skriver så vackert, Kristian, om mörkret på ett ljust sätt. Att du orkar. Men så har du ju skrivit det också: att det ÄR just därför du orkar. Kram på dig, fast jag inte känner dig. Det du gör är så viktigt, både för andra som också är sjuka, men också för de friska, som kanske sällan tänker på hur förgängligt och vackert livet är.

  SvaraRadera
 152. Jag blev helt tagen idag och så otroligt berörd. Du uttryckte allt som vi känner - även för oss som står bredvid och känner maktlösheten när ens älskade drabbats!!! Jag miste min älskade man för 4 år sedan och kunde inte sätta ord på alla känslor. Du gjorde det åt mig. Tack för ett underbart sommarprogram!

  SvaraRadera
 153. Du är bäst/kram

  SvaraRadera
 154. Tack för ett underbart, viktigt Sommar - fina Kristian!

  SvaraRadera
 155. Må du leva åtminstone så länge att du hinner uppleva riksdagsvalet !!
  Och må de tankar du delade med oss lyssnare spridas och påverka valutgången!!
  Då har du påverkat vardagslivet för varenda människa i detta land- även om du själv inte skulle vara fysiskt närvarande längre.
  Och trots att du inte fick något eget barn , så har du gett varje unge i landet en lite ljusare framtid!

  Stort och innerligt tack för sommarprogrammet!

  Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena du är en idiot, vidrigt att du försöker plocka billiga polistiska poäng pga kristians öde. Det går inte att en allt mindre mängd människor ska försörja en massa drönare som vill leva på bidrag. Det finns en gräns för hur mycket man kan suga ur befolkningen innan det är någon vits att arbeta längre.

   Radera
 156. Bra sommarprogram, men trist att du ska börja prata politik. Väldigt naivt att tro att Borlänge skulle klarat sig bättre från den ekonomiska krisen med annan regering. Det var bättre förr...

  SvaraRadera
 157. Kristian! Vilken styrka du besitter! Alla mina tankar går till dig och din familj!
  Karin

  SvaraRadera
 158. Hej Kristian!
  Tack för ditt otroligt modiga och öppna sommarprat. Jag tyckte mycket om din musik som passade så fint in. Fortsatt att vara stark och modig som du är!! Kärlek!

  SvaraRadera
 159. Tack fina Kristian för ditt sommarprogram.starkt,vackert och oerhört sorgligt.. sänder ljus och styrka till dig.

  SvaraRadera
 160. De allra flesta i den fria världen röstar med plånboken, oavsett om den är tunn eller tjock. Men av någon bisarr anledning anses man i Sverige som en "godare" människa om man som bidragstagande röstar på partier som vill ta mer från de som jobbar och ge till de som inte gör det. Konstigt att man är egoist när man vill behålla sina egna pengar och solidarisk när man vill ha andras.

  SvaraRadera
 161. Tack Kristian,så äkta och nära om det så svåra <3

  SvaraRadera
 162. Tack för sommarpratet Kristian...du är så ofattbart stark som orkar. All värme till dig.

  SvaraRadera
 163. Kristian, tack för ett mycket bra sommarprogram, och vilken fin musik.
  Kram//Linda

  SvaraRadera
 164. I särklass det bästa sommarpratet jag någonsin har hört. Tack

  SvaraRadera
 165. Tack för ett fantastiskt program! Och du kommer alltid att finnas här!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 166. du är en enastående enastående själ och människa!! Tack för att du ger Sverige hjälp på vägen att möta vår rädsla för döden- och livet. Tack för den enorma kärlek till livet som studsar med varje ord du skriver. Tack för att du delar och är den du är. TACK för ditt mod och mänsklighet. Och din enorma kreativitet mitt i allt detta! kram
  Liselotte

  SvaraRadera
 167. Tackar, precis som så många andra före mig, för ett förnämligt sommarprogram. Det är fantastiskt att höra din röst, med den fina dialekten.
  Ditt musikval var också bra, många låtar som jag aldrig hört tidigare. Allt passade ihop, du har verkligen gjort ett enormt jobb med detta program!
  Jag stängde av omvärlden, satte i öronpropparna till mobilen och gick ut med hunden i skogen och lyssnade på dig. En stark upplevelse !

  Tack än en gång!
  Suzanne

  SvaraRadera
 168. Frank Sinatra och Cycles. Jag valde den till min djupt älskade morfars begravning. Alla hår reste sig på min kropp idag. Frank, morfar och du Kristian. Ni finns för alltid.
  Paula

  SvaraRadera