fredag 19 augusti 2011

I väntan på det som komma skall

En dryg vecka innan operationen den 15 juni hörde jag av mig till Försäkringskassan. Jag berättade att jag från och med den kommande onsdagen skulle vara oförmögen att arbeta. Hur mycket jag än skulle vilja, så skulle jag tvingas avstå från det jag älskade och fortfarande älskar. För kroppen skulle inte orka. Den skulle ha fullt upp med att försöka vakna, försöka lära sig gå igen. Försöka äta mat och försöka göra allt det där som alldeles nyss var en självklarhet. Egentligen sjukskrevs jag av läkarna redan samma dag som min cancer upptäcktes, men jag ville leva så normalt jag kunde, så länge jag kunde. Men i och med operationen tvingades jag abdikera. Det förstod jag.

Telefonisten däremot, verkade inte förstå någonting. Hon frågade mig när jag blev sjuk. Jag svarade att min cancer upptäcktes i början av mars, men att det inte gick att precisera när jag egentligen fick sjukdomen. Hon var fortsatt förvånad. Förvirrad. Hon frågade hur det kom sig att jag inte hade sjukskrivit mig tidigare. Då svarade jag att jag dittills varit så pass pigg att jag kunnat arbeta. Att det känts viktigt att ha hållit sjukdomen ifrån mig, så mycket jag hade kunnat. Då informerades jag att jag inte kunde sjukskriva mig innan jag var inkapabel till att arbeta. En sjukskrivning kunde enligt henne bara aktiveras samma dag som jag… blev sjuk. Jag undrade – skämtsamt – om hon verkligen menade att jag vid detta tillfälle inte kunde sjukskriva mig från och med nästkommande onsdag, då operationen skulle äga rum. Nej. Det var enligt henne en omöjlighet. Ogenomförbart. Det bästa vore om jag kunde ringa på onsdagen, eller alternativt: att någon i min närhet ringde i mitt ställe under dagen för min operation. Fullständigt absurt. Någonstans där blottade jag ett stycke av det gidlundska temperamentet. Jag bad henne skicka blanketterna till mig, så att jag kunde fylla i dem när jag själv tyckte att det passade. Hon suckade bevärat och sade att hon visst kunde göra det, men att det knappast skulle bli rätt. Jag frågade henne vad hon själv tyckte om det här systemet.
– Vad jag tycker om det här har ingenting med saken att göra, svarade hon, uppenbart irriterad över att hon fått en envis jävel på tråden.
– Kan jag få fråga en sak? undrade jag, uppspelt av situationen.

Det fick jag inte. Hon lade på luren. Då exploderade jag. Blev fullständigt rasande. Var det så där jag i ett trängt läge skulle bli bemött av Försäkringskassan? Jag har sagt det tidigare i mitt liv och jag säger det igen: Eva Gidlund didn’t raise no fool. Det dröjde inte många sekunder innan jag ringde upp Försäkringskassan en gång till. Jag fick göra samma knappval, stå i samma telefonkö, sitta med samma väntan. Fast med en annan ilska. När jag väl kom fram lyckades jag däremot charma till mig numret till någon form av chef. Och efter ett antal meddelanden på dennes telefonsvarare ringde hon efter ett par timmar upp. Hon lyssnade tålmodigt. Tog mitt ärende på allvar. Några veckor senare fick jag ett samtal från en intern utredare som ställde frågor om det där samtalet som gick snett. Hur det egentligen slutade har jag ingen aning. Lika lite visste jag då att det bara var början på min kamp mot Försäkringskassan.

53 kommentarer:

 1. Du är fan bäst på jorden :) Kram Cajsa <3

  SvaraRadera
 2. Skandal räcker inte... och jag älskar att du delar med dig! Krami

  SvaraRadera
 3. HEJA DIG !!!!!!

  En tanke till alla som inte orkar/vågar.

  SvaraRadera
 4. Är Försäkringskassan till för folket? Eller tvärtom, för att ge arbetstillfällen?
  De får baske mig tänka om nu.
  VI ska byta regering, eller hur!

  SvaraRadera
 5. Fy f-n, försäkringskassan verkar vara dumheten och ondskan i en ohelig allians, det kan inte bara bero på lagarna, en person som beter sig så saknar varje uns av social kompetens och förnuft. Det är så här man förstår hur sjukförsäkringsfrågan blev en valfråga. Bra att du tog tag i det, men det är ju inte klokt att man ska behöva samla sina krafter till en sådan kamp när man faktiskt är sjuk och behöver sin energi till att bli frisk.

  SvaraRadera
 6. Arrgghh!! Ibland är det som att dunka skallen i en vägg samtidigt som man klöser på en glasruta!! Det blir lätt moment 22 i kontakt med FK. Bra att du är en vass jävel som inte tiger utan sparkar tillbaka!
  På dom bara och de SKA vara till vår hjälp, det var tanken från början, så det så!
  Lycka till och kämpa på, tuffing!

  SvaraRadera
 7. Bra, Kristian, bra! Hur jävla dumma de än är där på FK måste vi säga ifrån varje gång. Varje gång de är så där idiotiska och verklighetsfrånvända måste vi klaga och protestera.

  Jag är också en bråkstake. Så länge jag orkar kommer jag att säga ifrån och göra som Grynet. Jag tar ingen skit.

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 8. Försäkringskassan...Hur många fall som helst som behandlats omänskligt och ovärdigt. En sjuk människa order inte med att argumentera mot, energin man har går åt till att bli frisk. Nu menar många på försäkringskassan att de följer de direktiv de fått, alltså från högsta instans, regeringen. Så det är lagar de skapat som orsakar detta kaos + att det även finns okompetent personal på FK. Mången personal på FK har dock i protest sagt upp sig Men bra att du lyfter fram, en politisk fråga
  Kram o Krya på dig
  Maggie

  SvaraRadera
 9. Man tycker väl att FK borde vara glad att du jobbade så länge du orkade = sparade pengar åt FK..
  Regeringen borde också jubla över det.

  SvaraRadera
 10. Helvetes jävla försäkringskassa! Är det inte nog med helvete att drabbas av cancer, måste man drabbas av försäkringskassan också. Jag har tyvärr hört allt för många berätta om illa bemötande och hur de tvingats ursäkta sig för att de drabbats av sjukdom. Att det fortfarande är så här är skrämmande. Och ännu mer skrämmande är att man ska behöva kämpa sig igenom telefonköer och taskigt bemötande. Stackars människor som jobbar på försäkringskassan och mår så dåligt att de lägger på luren i örat på sjuka människor som inte har något annat val än att vända sig till dem. Skrämmande som sagt!
  Heja dig Kristian!
  /Iréne

  SvaraRadera
 11. Det är helt jävla vidrigt. I dagens läge får man skylla sig själv om man blir sjuk. Jag var 19år när jag blev gravid, 20år när min son kom. Idag är jag 21år, sitter i rullstol och har svaga armar. Min muskelsjukdom klarade inte av graviditeten så bra och även om jag blev sämre snabbare på grund av min graviditet så hade jag blivit sämre ändå, min sjukdom blir enbart sämre. Även när jag var som sämst - när jag inte kunde ta ett steg, inte kunde lyfta någonting eller ens kunde resa mig själv - inte ens då fick jag blev sjukskriven. Jag lovar, jag valde inte att bli så här sjuk. Inte du heller. Dagens pissregering sparkar på dom som redan ligger ner och istället för att man ska få tid att läka kroppsligt och själsligt för att sedan, någongång, kunna bli bättre, så blir man ständigt nedtryckt. Jag har kämpat mot försäkringskassan i 1,5år nu och jag vet, det ger dig nog ingen pepp någonstans men jag vill bara säga att jag förstår. Det är helt jävla uppåtväggarna. Absurt och vidrigt. En ren och skär häxjakt efter dom som är svagare av olika anledningar.

  SvaraRadera
 12. Visste att du var en krigare! :)
  Kommer aldrig någonsin förstå varför sjuka människor måste ha orken att kämpa mot byråkratin hos drakar som Försäkringskassan.
  Det känns så ovärdigt.
  Grattis till din mor som fostrat en son med jävlaranamma i iaf!

  SvaraRadera
 13. Jag blir galen när jag hör sånt här!! Bra att du kämpar mot sån idioti, Heja dig Kristian!! Annika

  SvaraRadera
 14. Wtf! Helt dj-a obegripligt. Stå på dig. For ever! Vi står bakom. Jag lovar.

  SvaraRadera
 15. Det är ju ren skandal att man ska behöva vara stark och kämpa mot FK-kasan när man är sjuk och svag. Tyvärr är du inte ensam om att drabbas av deras fyrkantiga regler. Det måste bli en ändring. Tack kristian för att du har bidragit till det! Tyvärr kostade det dig en massa energi...Kram på dig!

  SvaraRadera
 16. Helt sinnessjukt! Du är en hjälte! Stå på dig!

  SvaraRadera
 17. Instämmer med föregående talare att det är ett helt jävla sjukt FK jobbar utifrån. Ett stort systemfel som de stackars handläggarna och telefonisterna får stå ut med. Inte konstigt att dom ballar ur till och från och till och med är otrevliga. Även om det absolut inte är ok. Mår man SÅ dåligt på sitt jobb borde man sjukskriva sig, och med tanke på hur mycket skit FK får dagligen borde halva styrkan ligga hemma djupt deprimerade. Fortsätt slåss så länge du orkar. Jag har slåss med dom av andra orsaker i två år snart men likt förbannat vägrar dom lyssna på vad JAG har att säga. Men jag ger mig INTE!!!

  SvaraRadera
 18. Kampen mot försäkringskassan är värre än kampen mot cancer....

  SvaraRadera
 19. Hahaha Kristian, Du är bäst!
  BRA JOBBAT!!!!!!!
  Kram, eva

  SvaraRadera
 20. Så illa kan det inte vara! FK under all kritik..... men tror inte du behövde kämpa så i motvind:(

  SvaraRadera
 21. Ja, det sägs ju att man behöver vara fullt frisk, för att kunna vara sjuk men att det ska behöva vara så erbarmligt stelbent gör mig rosenrasande.
  Bra jobbat Kristian och du har ju helt rätt i att Eva Gidlund inte uppfostrat någon dåre.
  All heder åt er bägge!

  SvaraRadera
 22. Så himla mycket byråkrati och fyrkantigt tänkande... Var finns den individuella behovsprövningen?

  Skicka en länk till FK där de kan läsa din blogg, då kanske de får upp ögonen och förstår din situation bättre...

  Hoppas att allt ordnar sig till det bästa, stå på dig...!

  SvaraRadera
 23. När Gud hade skapat jorden tittade Sankte Pär ner på den och sa:
  - ...i Afrika har dom torka. I Syd Amerika har dom översvämningar. I Nord Amerika har dom tromber. I Öster har dom jordbävningar.. Men Sverige slipper ju undan ALLA katastrofer…!!!
  DÅ log Gud illmarigt och sa:
  - Dom har Försäkringskassan!

  SvaraRadera
 24. Hej Kristian,

  Detta är under all kritik! Jag skrev ett brev till Ulf Kriste4nsson som är socialförsäkringsminister. Du ser brevet här nedan. Får se vad han svarar.

  Hej Ulf,

  Nu får du fanken ta tag i det här med Försäkringskassan en gång för alla! Att du inte har varit mer proaktiv än du har varit är en skymf gentemot många svårt sjuka. Om en företagsledare hade skött sitt jobb så dåligt som du har gjort så hade den personen varit avsatt av styrelsen för länge sedan! Självklart förstår jag att det finns slöa människor som fuskar med sjukskrivning men det är INTE det vi pratar om nu. DU måste ta tag i det här. Orkar du inte själv så måste du berätta för oss som har röstat fram Alliansen vem som är ansvarig! Är det inte det som demokratin handlar om?

  NEJ - jag är inte kommunist eller moderathatare och har turen att själv ha en järnhälsa. Jag har heller inga nära anhöriga som har drabbats av galenskapen i försäkringssystemet men ser och hör och lider med dom som du väljer att förstöra livet för.

  Ni inom Alliansen har ju nu dessutom frångått ert vallöfte vad gäller nästa jobbskatteavdrag. Varför å varför ska jag då rösta på er? Jag är relativt sett en höginkomstagare som vill ha ännu mer i plånboken men självklart utan bekostnad av svårt sjuka människor! Fy fanken för politiker tycker jag just nu!

  Det som utlöste min ilska just nu är hur den här unga människan blir behandlad av försäkringskassan. Jag vill att du svarar honom på hans blogg om hur just DU (eller av DIG utsedd represenant) tänker ikring detta. Han heter Kristian och finns här:

  http://ikroppenmin.blogspot.com/2011/08/i-vantan-pa-det-som-komma-skall.html#comments

  Han har svår magcancer men försäkringskassan bråkar.

  Mvh,
  Hedda

  SvaraRadera
 25. Skamligt, övermåttan skamligt. Och fyrkantigt in absurdum. Jag har läst om sådana fall i pressen, men trodde/hoppades ändå att de var undantag.
  Jag har läst att FK skulle bättra sig och se över sina tillämningar av regelverket och personalen gå på "charmkurs". Men det har tydligen inte hänt än.
  Stå på dig!
  Säger de att något "inte går" så be att få det beslutet skriftligt med angivande av lagstöd för beslutet. Alla skriftliga beslut från FK kan överklagas i Förvaltningsrätten (inget du ska behöva lägga kraft på men någon kan förhoppningsvis hjälpa dig).
  Kram!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 26. Det här ska bli intressant att följa.

  Jag och en god vän pratade just om dig och Försäkringskassan. Man har ju (tyvärr) tagit del av en del hemska fall i medierna, där FK krånglar in absurdum. Men vi sa till varandra att KG, han kan väl i alla fall inte få några problem med FK, här är det ju så uppenbart mm. Så sa vi. Det trodde vi.

  Och så går det bara några dagar, och så läser jag detta.

  Det är ju sanslöst.

  Men. Jag minns ett fall med en man som hade arbetat sin sista dag på jobbet en fredag. Han blev alltså arbetslös under helgen. För att få behålla sin sjukpenning krävs generellt att man skriver in sig den första arbetslösa dagen på AF. I mannens fall var detta en måndag. Under helgen insjuknade han dock allvarligt i svininfluensan och blev inlagd på sjukhus. Han kunde följaktligen inte skriva in sig på AF den första arbetslösa dagen.
  Man tror kanske att FK skulle vara lite flexibla. Men nej då. FK nekade mannen sjukpeng. Där låg han på intensiven och fick alltså ingen sjukpeng.

  Nu tror jag att någon minister röt i i detta fallet och att det kanske ordnade sig, efter månaders krångel.
  jag måste kolla.

  Nähä, hittade fallet. Mannen fick rätt i länsrätten. (Bra)
  Men FK överklagade detta (inte bra) och han fick sen Nej i kammarrätten, och mister de första 14 dagarnas sjukpeng för att han inte kunde ta sig till AF:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/for-sjuk-for-att-anmala-sig---nekas-sjukpenning

  Jag hoppas att han har överklagat till Högsta förvaltningsrätten så att det kommer en prejudicerande högre dom.
  Kammarrätten säger att det är helt klart att mannen var för sjuk för att skriva in sig som arbetssökande men hävdar att lagen inte skulle kunna medge några undantag.
  Dags för en lagändrig då !

  Det var sorgligt att FK drev ärendet vidare.
  Frågan är om FK har lyft frågan till regeringen och påtalat problematiken ? Eller om man bara nöjer sig med att svårt sjuka människor kan komma i kläm för att regelverket är horribelt stelbent.

  Lycka till.
  Och skriv gärna om hur det går med FK.

  SvaraRadera
 27. Nä, det var kanske fel av mig (kl. 02:52) det där med "svininfluensa". Men mannen var allvarligt sjuk vad gäller andningen.

  Här står det lite mer. Och tyvärr verkar det redan finna en prejudicerande dom från dåvarande regeringsrätten (numer Högsta förvaltningsdomstolen), Aftonbladet skriver lite mer om fallet:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12316392.ab

  Och, om det finns absurda lagar och domar - då är det dags för lagändring.

  SvaraRadera
 28. Vart går det finansiella överskottet i socialförsäkrinssystemet tro? ROT, RUT ?

  SvaraRadera
 29. Ja det är inte klokt, märkligt system vi har i detta land. Vissa kan år ut och år in få bidrag och andra tilläggs bidrag, Och då har dom ut mer än vi som jobbar Medan vi andra som jobbar och blir sjuka måste kämpa som idioter för att få det som vi har rätt till.

  SvaraRadera
 30. Man vet att systemet är vrickat när man måste vara frisk för att orka vara sjuk...

  SvaraRadera
 31. Jag känner igen detta med Förnedringskassan hur bra som helst kämpade själv i 14 år innan jag fick rätten på min sida. Men då krävs det förbannat bra läkarintyg och en bra handläggare på FK.

  Det finns bara ett råd överklaga, kämpa för dina rättigheter och ge inte upp!!! Orkar du inte själv ber du en vän eller anhöriga att hjälpa till.

  Kram!!

  SvaraRadera
 32. Hedda: Så jäkla bra gjort!! Heder till dig, ska bli intressant att se om det kommer något svar.

  Anki: Så träffande och roligt!! Den snor jag, om jag får, och lägger upp på Facebook. Den förtjänar att spridas:)

  Kristian: SKÖNT att höra att stridslusten lever:)

  SvaraRadera
 33. Känns sorgligt nog igen! Hade samma kamp å min systers vägnar när hon låg för döden i elakratad hjärntumör och jag stred som ett lejon mot FK som inte ville ge henne sjukpenning. O kronor fick hon, vi strider fortfarande, min syster är död.

  SvaraRadera
 34. Kvinnan berättade igår att läkaren sjukskrev henne p g a blodtryck 230/130. Alltså ett sjukt och farligt blodtryck, där behandling inleddes.
  Hon stannade hemma sjukskrivningen ut, började arbeta när blodtrycket stabiliserats.
  Försäkringskassan avslog sjukskrivningen med motiveringen att hon kunde suttit ner och arbetat.
  Kvinnan ifråga arbetar inom äldreomsorgen....

  Varför får deras idioti och inkompetens fortsätta?

  Kärlek till dig, jag beundrar din kamp.

  SvaraRadera
 35. Det är inte konstigt att f-kassan har mycket att göra om de ägnar sin tid åt idiotgrejer. ja varför kunde du inte ringa från uppvaket eller intensiven? att folk ska krångla så när man har ett så fint system...
  F-kassan är inte kloka. De som arbetar där måste delvis vara handplockade och skulle kanske varit lägervakter i en annan civilisation.
  Det bästa är att skriva om det. uppmärksamhet och attack. kanske mejla vidare din krönika till socialminstern eller liknande.

  SvaraRadera
 36. Om allt inte följer försäkringskassans mall så får de tydligen myror i huvvet. Men det är bra att du står på dig, alla klarar inte det så det är tur att sådana som du finns. Heja, heja!
  alice

  SvaraRadera
 37. TACK för att du reagerade, vågade. Underbart. Så många som bemöts i samma anda av samma instans och som inte orkar, törs, kan ta strid för sina rättigheter och för att kunna bli behandlade med respekt.

  Som någon skrev här tidigare.. Du är fan bäst Kristian. En av de bästa i världen. Tack för att du finns.

  Kram A

  SvaraRadera
 38. Heja Kristian! Jättebra! På dem bara! Så strong som du är så kommer du att klara både sjukdom och Försäkringskassan. Dina inlägg är fantastiska att läsa.
  Må så gott du kan

  SvaraRadera
 39. Heja Kristian du är bäst, tack för att du finns! Bara gillar att läsa dina inlägg så mycket. Har själv haft mina duster med FK pga sjukskrivning efter en ryggoperation och det har inte alla gånger varit det enklaste eller smidigaste tyvärr. Så lycka till och på dem bara!
  Kramar Jeanette

  SvaraRadera
 40. Halkade in här av en tillfällighet. Ville bara säga att jag älskar dina texter! Du skriver som om du aldrig gjort annat , o det kanske är så jag känner ju inte dig så jag vet inte. Men du berör mig o jag önskar dig allt gott på din resa genom livet! Kram Sanna

  SvaraRadera
 41. Helt makalös idioti som FK håller på med. Man behöver vara frisk för att kunna vara sjuk om man ska behöva hålla på och strida med dem. Nu för tiden räcker det inte med att man har intyg från en specialistläkare för att kunna få sjukpenning. När någon korkad handläggare fått makten att sätta sig över expertisen så verkar det som om de får behandla en sjuk person hur bedrövligt som helst. Bra att du och alla andra som råkat illa ut står på er.

  SvaraRadera
 42. Heja Kristian..! :) Du lär aldrig få veta hur det gick med den interna utredningen. Kanske ditt klagomål ledde till att personen ifråga skickades på nån kurs eller nåt. Det personliga ansvaret idag är högst begränsat tyvärr.
  Den här personen hade läst en bok om handläggning. Men empatin lämnade hon hemma. Hon måste inte visa empati för att behålla sitt jobb, men hon måste följa boken.
  Civilkurage är en ganska sällsynt egenskap idag och det tror jag beror på att så många människor är rädda. De vill inte hamna i B-laget, d.v.s. bland dem som inte har ett jobb. Så de kör på den "säkra" sidan.
  Försäkringskassan har ju som direktiv att hålla i pengarna och att förutsätta människors arbetsförmåga - in absurdum tycker då jag men - utifrån det gjorde hon säkert, formellt sett, inte ens nåt fel.
  Skulle tro att om hon fick någon kritik så var det inte mot sin handläggning utan ev. då mot sitt bemötande av dig.
  Systemet tillåter att människor som den här hamnar på exakt så fel poster som hon - och att dom blir kvar där.
  Du och jag och andra kan bara försöka hävda vår sak med en dåres envishet. Man blir lite luttrad och lite bitter på vägen men ge upp ska man aldrig.
  Det var helt rätt väg att gå att vända dig till hennes chef. För då spelar du på samma strängar som hon gjorde när hon dissade dig - nämligen hennes feghet och ryggradslöshet.
  Du kommer nog inte att få mer feed-back än just den känslan att hon också fick må dåligt en liten stund och se konsekvenserna av sitt handlande.
  Men det är en seger det med.
  Framförallt för dig, du stod upp för dig och din integritet.
  Bra jobbat! :)
  Massor med kärlek till dig från Karin <3

  SvaraRadera
 43. De är vedervärdiga där... Men byta regering hjälper tyvärr inte. Regerngen kan inget göra åt deras bemötande av människor. Lycka till!
  Stå på dig om du orkar.. Kram

  SvaraRadera
 44. Hej Kristian

  Tack för att du hjälper till med att kämpa mot denna fyrkantiga och empatilösa myndighet! Vi som drabbats borde ena oss och gå ihop! För tillsammans kanske man orkar, för att strida ensam och sjuk, det är i det närmaste outhärdligt. Jag vet, har hållit på i snart 8 år efter en olycka som har gjort att jag har kronisk huvudvärk och migrän ibland flera gånger i veckan. Men jag har gråtit, skrikit, talat pedagogiskt, varit tålmodig, varit arg, varit uppgiven och inget verkar funka, det är som att hamna i en Kafka roman att prata med en handläggare på FK. Och dom kräver att man ska kunna alla deras snåriga komplicerade regler fast dom inte ens kan dom själva. Jag kanske förlorar min sjukpenning för att jag har haft en inkompetent handläggare som inte givit mig rätt information och det är inte så att dom tar något ansvar i det och kan ändra på det som blivit fel!! Jag blir bara galen just nu känner jag när jag skriver om detta. Min läkare använder tom "Försäkringskasseutmattning" som en diagnos, så ofta tar han hand om människor som är helt slut och utmattade psykiskt efter flera års kamp först med sin sjukdom och sen försäkringskassan ovanpå det. Jag följer din blogg och dina ord går rakt in i hjärtat, rakt in i hjärnan och fastnar där, du finns liksom med en fast man inte känner dig. Dina ord är som du kanske förstått av alla fina ord du får här på din sida helt magiskt vackra, svarta och vackra, skrämmande och obarmhärtiga. Sluta aldrig skriva!! Sluta aldrig kämpa, vare sig mot din cancer eller försäkringskassan, vi behöver din styrka!

  Värme och kärlek till dig!
  /Nadja

  SvaraRadera
 45. Tänker på dig.
  Kram
  /Maria

  SvaraRadera
 46. Skönt med någon som orkar ta striden men vi skulle vara flera och vart tog det sunda förnuftet hos myndigheterna vägen!? Kram Lussan

  SvaraRadera
 47. Må försäkringskassans kameler alltid fattas vatten...
  Men va f-n... livet MÅSTE vara större än så!
  Håller tummarna och skickar miljoner goda tankar på ditt håll!
  Största kramen Åsa

  SvaraRadera
 48. Herregud! undrar ibland om de använder sig av ett uppochnervänt lämplighetstest när de anställer folk på fk? Hur mycket fel det än må vara på det sk systemet så är det ju ändå en människa som möter en annan människa i en svår situation ...
  Styrkekramar till dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 49. har själv arbetat på FK och kan bara hålla med om att de flesta som arbetar där är sååå empatilösa paragrafryttare. Det kändes som om de njöt när de gav folk avslag på sin begäran om ex sjukpenning. Men de allra värsta var när dem satt och snackade skit om människor ( klienterna)speciellt om den personen var av utländsk härkomst oj oj oj ni skulle bara höra. Egentligen borde man ha spelat in dessa samtal och gått till tidningen med det..

  SvaraRadera
 50. Ååh, enskild firma. Den absolut sämsta formen av företagande. Många många sitter där ute och undrar varför de, som bara vill få det att gå runt, ska bli allra hårdast belastade när det gäller bl a skatter och sjukförsäkring.

  Faaan att du måste ta den här striden också! När du är ute på andra sidan - fortsätt med ditt underbara skrivande och starta AB. Pengarna som sätts in hos skatteverket är dina tills de dras. Använd dem som aktiekapital. Mitt egenföretagandeliv har ändrats massor till det bättre sedan jag ombildade.

  Och skicka ett skitigt finger up i the air åt både skitcancern och FK.

  Eva

  SvaraRadera
 51. Jag blir snart alldeles MATT!!! Jag fattar inte vad de håller på med på försäkringskassan alltså. De är helt inkompetenta. Jag har själv varit i klammeri med dem sen jag fick veta att de fanns. De tror en inte och de skickar fel blanketter - de drar in ens Bostadsbidrag & de glömmer skicka papper samt att de fördröjer utbetalningar man ska ha och de ljuger i telefonen!! och alla säger olika saker... konstigt! Jag blir helt matt av att läsa detta som Kristian berättar! Men aom alltid kampen måste gå vidare. och du ska ha din rätt!! Vi ger oss inte nu! kram från Elena Mando Supporter Club

  SvaraRadera
 52. Helvetesjävlaskit!!! Jag vet att dom slänger på luren, jag har också varit med om det. Men men.. Vad ska man göra? Så fort jag har något att säga till om ska jag försöka ändra på det där systemet. Så får det inte va :(

  SvaraRadera