söndag 4 augusti 2013

Vid vakande händers vila


Alla pratar om hettan, men jag kan inte sluta frysa. Inlagd på Falu lasarett. Två operationer kring levern som vägrar fungera som den ska. Den första blev aldrig riktigt lyckosam. Nu hoppas vi på den här andra. Jag undrar hur länge jag har varit här. En vecka, säger mamma. Jag tror henne. Det är så svårt att veta när allt bara flyter ihop. En enda röra. Sammelsurium.
   Jag har diagnostiserats med gulsot. En sjukdom som jag knappt trodde fanns längre. Och jag tycker mig ha blivit alldeles precis för smal. Kinderna kan nog inte sjunka in så mycket mer. Men de lyckas. Fråga mig inte hur.
   Försöker tvinga mig själv till att ta intryck. Få tiden att gå. Dagarna. Drömmer om aldrig genomförda turnéer, kompisar som blir föräldrar, om att få rida i skogen med Pysen springandes vid min sida. Drömmer och längtar hem till trädgården. Jag vill ta ett varv, ett långsamt. Vet att jasminbuskens blommor är borta nu. Att vinbären är mogna. Vill se. Känna. Uppleva. Vet inte hur länge jag kommer att orka med det här. Är så trött.
   Ändå minns jag tillbaka på min, Kalles och Fäldners resa varje dag. Så tacksam över att vi tog chansen när vi fick den. Att vi hann med USA. Sista natten med gänget. En lång. Och jag somnar till minnena av barrskog, revbensspjäll, kall IPA och de goda vännernas lag. I sinnena är jag tillbaka i Big Sur, trots allt.

På sjukhusets åttonde våning ser jag molnen, de som ser annorlunda ut så här års, röra sig långsamt över de blånande bergen som avlöser varandra. Jag hör klockslagen. Hoppas att jag sovit en timme, kanske två, bara för att försiktigt och besviket inse att jag slumrat i tio minuter, i bästa fall en kvart. Familjen och vännerna kommer på besök. Våra händer vilar i varandras. Jag ligger tyst på bristen. Orkar inte prata. Får fram några ljud. Min röst är svag nu. Ljus. Vek. Mina leder, till händerna och fötterna är sönderkliade. Sjukdomen skapar en oerhörd klåda.
   Jag ser ut över bergen. Och jag tänker på all denna kärlek som står här med mig och förfaller. Denna rostiga gamla skåpbil. Men hör mig i varje Jungleland. Se mig i varje The life aquatic with Steve Zisou. Skymta mig skena förbi i Döda själar, så är jag lika närvarande som vid dessa vakande händers vila.

673 kommentarer:

 1. Åh Kristian!
  Vad jag önskar du blev frisk.
  Fick uppleva allt du vill i ditt liv.
  Så glad varje gång det kommer ett inlägg från dig.
  Tänker så ofta på dig.
  Du har verkligen förändrat livet för mig.
  Att njuta mer och ta dom chanser som kommer.
  Tack Kristian för allt du lär oss <3 <3 <3
  Kramar och massor med kärlek från en Borlängetös

  SvaraRadera
 2. Kärlek och styrka till dig och din familj.
  Carina

  SvaraRadera
 3. All kärlek till dig och de dina! <3

  SvaraRadera
 4. Sänder dig styrkekramar i stora lass och hoppas du blir piggare efter din andra operation. Smärtar att höra att du har det så tufft och inget kan man göra för att hjälpa.

  Kramar i massor sänder jag härifrån Spanien från en som åldersmässigt kunde vara din mor.

  SvaraRadera
 5. All kärlek och styrka till dig och din familj! <3

  SvaraRadera
 6. Så otroligt att du orkar skriva. Så poetiskt och gripande. Du är en hjälte i mina ögon! Livet blir aldrig detsamma men på ett positivt sätt då du öppnat mina ögon och alla andra sinnen. Tack Kristian!

  SvaraRadera
 7. För ett rationellt sinne är döden, när allt kommer omkring, inget annat än början på nästa stora äventyr. -Harry Potter -Albus Dumbledore

  SvaraRadera
 8. Kärlek och styrka, framför allt den som kommer inifrån. Jag har sparat ner din låtlista från Sommar och lyssnar repeat, försöker leva i sommaren för dig med. I livets andetag. I varje in- och utandning. I varje molekyl. Du har gjort ett sånt avtryck i denna värld, förändrat så många liv och spridit så mycket kärlek och hopp, mitt i allt det mörka. Önskar dig ljus, värme och kärlek på din resa.

  SvaraRadera
 9. Kärlek från bänken vid älven ❤ den är för alltid Din.

  SvaraRadera
 10. Massor med tankekraft och kärlek till dig vackraste Kristian! <3

  SvaraRadera
 11. Jag gör det, Kristian. Ser dig och hör dig. Tänker på dig. Funderar på hur du har det. Hur de runtomkring dig har det.

  Så fint att du har krafter till att skriva ännu en gång. Inte fint att du mår som du gör.

  Molnen vandrar över mig här på stranden. Kanske är det samma moln som du såg genom fönstret för en stund sedan.

  Frid. / Anneli

  SvaraRadera
 12. En stor varm "Sommarkram" till dig & Pysen.

  SvaraRadera
 13. Så fantastiskt att än en gång få läsa en ny text av dig! Önskar inget mer än att du får bli lite piggare så du kan komma hem.
  Tack, tack, tack för all kärlek och livsglädje du sprider!
  Kärlek och kramar till dig

  SvaraRadera
 14. All kärlek till dig Kristian/Gun

  SvaraRadera
 15. <3 kärlek till dej o de dina ,,en särskild hälsning till dina föräldrar ..kramar om

  SvaraRadera
 16. Styrkekramar till dig Kristian! /Elli

  SvaraRadera
 17. Finner inga ord. Stor kram.

  SvaraRadera
 18. Du vackra själ! Skickar dig styrkekramar och hoppas att du får vila med ljusa tankar och mycket kärlek. Charlotte

  SvaraRadera
 19. Hej Kristian! Tack för ditt fina fina sommarprogram som jag lyssnade på häromveckan! det gjorde mig verkligen berörd och jag grät många gånger. du är verkligen modig som skriver så här naket om dig och din sjukdom.

  SvaraRadera
 20. Fint skrivet som alltid.
  Hoppas att du får komma hem till din trädgård snart.

  SvaraRadera
 21. Underbara du. Jag hittar inte ord.
  Victoria

  SvaraRadera
 22. Styrkeklem og gode ønsker til deg.

  SvaraRadera
 23. Du är hur närvarande som helst. Igår kväll visade jag fotografier från bokrealisen för en vän som inte känner till dig. Du, leende öppnar ett stort kuvert../r

  SvaraRadera
 24. vackra fantastiska själ, du kommer alltid att finnas kvar<3

  SvaraRadera
 25. Hej du Sjömanshjärta!! Vad skönt att höra ifrån dig, du sällsamt vackra röst!
  Kärlek och tillförsikt till dig och dina kära! Och till alla andra som mött eller just nu befinner sig i en svår livssituation.
  Tack Kristian för det du är och de berättelser du ger. Det är stort!
  Och tack alla som utrycker så fina tankar via denna blogg. <3 Åsa

  SvaraRadera
 26. Åh Kristian, du kända okända. Genom dina ord närmar jag mig den situation du befinner dig i och det smärtar mitt hjärta, ömmar min mage, fyller mina ögon och tömmer mig på energi för en stund. Maktlösheten inför ditt öde, den jävla sjukdomen och lidandet den medför lamslår mig. För att sedan återfå den, livsenergin, att fortsätta kämpa trots motgång. Med dig i mina tankar tar jag mig upp en dålig dag, med dig i mina tankar försöker jag le trots biverkningar och utmaningar som min utmattning bär med sig. Vi är så många som bär dig i våra hjärtan, om styrkan tillsammans kunde bota hade du sprungit frisk vid sidan av Pysen, plockat bär i föräldrarnas trädgård, musiserat, rest världen runt och älskat hejdlöst och närvarande med sköna kvinnor. Men vi kan inte, inte ens all den styrkan kan förändra. Å vad jag önskar att det vore annorlunda, ändå förstår jag att min önskan är klen i din hårda vardag.

  Kärlek
  Karin

  SvaraRadera
 27. Har kikat efter dig varje dag, sedan sist. Tänkt så mycket på dig. Och den orättvisa som är ett faktum. Kan bara ge dig den varmaste av varma kramar och tycka så otroligt mycket om dig för varje stavelse. Med kärlek från Smålands Jerusalem.

  SvaraRadera
 28. Du ska alltid finnas i mångas liv, stora människa!

  SvaraRadera
 29. Åååå,man känner sig så maktlös! Min önskan är att ingen skulle behöva drabbas så som du har drabbats, Kristian. Det är orättvist och alldeles fruktansvärt! Önskar ett helt annat öde för dig. Tänker på dig ofta!

  Malin

  SvaraRadera
 30. Massor med styrkekramar till dig och alla de dina!

  SvaraRadera
 31. Solglitter i havet. Liten prick längst ute i horisonten. Du.
  /Anna

  SvaraRadera
 32. Läser och funderar över vilken fantastisk förmåga du har att beskriva en process, ett öde och ett liv. Och vilket enormt ansvar du får axla som projektionsduk för omvärldens önskedrömmar och hopp: inledningsvis den om revanschen, tillfrisknandet och uppståndelsen; sedan den om miraklet eller den om påminnelsen om att livet betyder något, att det gäller att leva här och nu.

  Du blir lite som den Jesus-figur som en del av dina läsare redan tror på, medan andra för länge sedan övergett eller aldrig vänt sig till. Någonstans i allt det där behöver du hitta din egen väg, själva syftet med att fortsätta att skriva, i ambivalensen mellan att dela med dig och utsättas för andras etiketter som du kanske inte alltid vill vara en anslagstavla för.

  Hur blir det för dig? Kan du känna en slags prestationsångest att vara den här Kristusfiguren ända in i döden? Och tänk om processen blir väldigt utdragen, hur långt vill du släppa dina läsare?

  Och jag undrar hur det känns för dig, att ha en sådan förmåga att beröra och beskriva. Att ha allt det där och veta att en hel värld kommer att gå miste om så mycket ord som du kunde ha producerat bortanför sjukdom och död.

  Jag ser dig som en av Sveriges största författare just nu. Och det har ingenting med vare sig din sjukdom eller det "Kristus-kors" du får bära. Tack för orden! De kommer att eka långt efter att din kropp vissnat bort.

  Eleonor

  SvaraRadera
 33. Du är så närvarande! Nu i mångas liv. Jan Eliasson sa nys i "Sommar"; "Sätt inte hjältarna på piedestal - låt er inspireras av dem! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något."
  Kristian, du har öppnat en dörr och inspirerat många av oss - dina medmänniskor - att öppna sina hjärtan, att våga uttrycka och visa känslor, att ha förståelse och respekt för varandras olikheter och olika reaktioner.
  Du skymtar, hörs och känns! För mig på en hästrygg i stormande galopp, med naken överkropp och soluppgången i fjärran. Vackra människa!
  Med en tår på kinden,
  kram
  //Margaretha

  SvaraRadera
 34. Kristian, du har förändrat liv, på riktigt. Och jag tror många. Kanske var det din uppgift om vi nu har en. Ingen annan kunde, bara du.

  SvaraRadera
 35. Fina fina Kristian! Du gör mig mållös. Din berättelse och hur du skriver får mig att vilja ge dig en massa fina ord tillbaka. Att kunna ge dig hopp och styrka genom en mening eller två. Men jag kan inget säga, för jag har aldrig varit där du är nu. Jag har heller inte varit på den sida sjukdomen där dina vänner och din familj nu står. Så att hoppas att mina ord ska hjälpa er är nog att övertro min förmåga.

  Ändå väljer jag att skriva, jag väljer att skriva för att jag så hemskt gärna vill att du ska få veta hur otroligt mycket jag tycker om, respekterar och beundrar dig. Och hur ofta jag tänker på dig.

  Dina ord,dina tankar och hur du formulerar dina texter får mig att tänka på helt nya sätt och vilja uttrycka mig genom text igen. Något jag inte trott mig kunna på länge.

  Mina ord kommer aldrig betyda lika mycket för så många som dina. Men det är inte det viktiga.

  Det viktiga är livet, i någon form och så länge vi kan.

  Och att orden blir ett bevis att du faktiskt har gått på vår jord och varit en helt vanlig grabb men fantastiska drömmar, ord och känslor, som du dessutom valt att dela med dig av!

  Tack!
  Kramar från Clara

  SvaraRadera
 36. Tack Kristian !
  Tårarna spränger och vill ut. Så glad du än en gång delar dina intryck med oss.
  Du har ger oss så mycket. Jag tänker på dig stor del av min tid. Speciellt igår när jag vandrade runt i min trädgård, bredvid min överblommade Jasminbuske. Jag var totalt slut. Men jag har blivit bättre på att uppskatta allt detta. Mycket tack vare dig. Livet är så mycket mer än framgång. Det är en sån gåva oavsett hur slut man är.

  Och en dag ser jag fram emot att det som Historiens mest dokumenterade man utförde när han var här på jorden, kommer att ske i global skala. För alla vi som nu lever är döende från den dag vi föds. Men så var det inte tänkt från början. En dag ställs allt till rätta. Och allt lidande är borta en gång för alla. För det har Bibelns Gud lovat. Och han kan inte ljuga. Tit.1:2 "ett hopp om evigt liv som Gud, som inte kan ljuga, för länge sedan har utlovat"

  Läs gärna den gripande berättelsen i Lukas.7:11-17 som var en prewiev på vad som komma skall.

  http://www.jw.org/sv/publikationer/bibeln/lukas/7/

  Då vill jag så gärna få träffa dig Kristian, och tacka för det du lärt Mig !
  Mvh. Bengt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vackert skrivet

   Radera
  2. Ja visst är det ett vackert hopp. Alla tror vi nånting. Dom flesta har funderingar om varför vi är här, meningen med livet, varför all denna ondska, varför så mycket orättvisor lidande o död. Jag är så tacksam för att någon berättat om vilka svar det finns på det för mig. Det är det värdefullaste jag har idag.

   Jag önskar så rött o hett att du kunde bli frisk här o nu. Men jag inser att det kanske inte är möjligt. Jag beundrar denna sida hos dig Kristian, att kunna faca det obehagliga, se döden i vitögat. Det är starkt, och förtjänar all heder. Att kunna hantera verkligheten utan filter gör ofta ont men är bäst i längden. För ingen vill väl leva i en lögn ?

   Men vad är Sanning ?

   Jag tror den finns i Världens mest spridda bok. Joh. 17:17 bekräftar. ”Ditt ord är sanning”. Det man får lära sig från den, gör det djupaste mörker mer uthärdligt, och det vackra, ännu vackrare.

   Om du nu somnar in i döden som du själv tror, är det inget att vara rädd för.
   Då skulle det bara bli den kortaste natt du nån gång har sovit. Du skulle uppleva det som att du helt plötsligt får svar på vad du funderade över den 25:e Juni här i din blogg.

   Att vakna, och slås av att det inte gör ont någonstans. Du känner med dina händer på ditt ansikte som tidigare varit insjunket och märkt av sjukdom. Nu är huden är len, som innan ni for på er Japan turné. Som innan du började din författarbana. Lenare än när skogen bredvid ert hus var oändlig o skrämmande. Försiktigt föra handen mot strupen, och låta fingret sakta sjunka ner över bröstet. Ja det syns inte, men nu är strupen inte hopsydd med tunntarmen längre.

   Nu är det bara att börja Leva mer än du nån gång gjort tidigare. Nu har du det du saknat mest. Tid. Tid att utforska allt det där du inte hann. Resa över hela världen för att se dom största av Valar på riktigt. Att se hur vattnet sprutar i kaskader från deras rygg. Höra deras ljud. Kanske känna på deras blanka hud, utan att ni skadar varandra.

   Du får tid att rida på delfiners ryggar. Du får tid att känna värmen och rytmen från så många hästar du vill. Du behöver inte sakna det stora landet i väst. Det är bara att åka dit, om och om igen.

   Men bäst av allt. Alla du möter är dina vänner. Och alla som slitits ifrån dig i döden är tillbaka. Du behöver aldrig mer vara rädd. Aldrig mer räkna ner timmarna tills du får somna in igen. Nu behövs inga opiater längre. Nu är det tid för att HYLLA LIVET,och dess upphovsman.

   Så har Jag förstått det hela. Och det är ett hopp jag vill dela med mig av åt alla. Och specillet till såna jag lärt känna o tycker om. Det är så oerhört kort tid jag lärt känna dig. Men ditt sätt att dela dina tankar med oss har berört,och lärt oss alla så mycket. Jag är dig evigt tacksam för dom. Därför ville ja dela det vackraste Jag har med dig. Och jag hoppas att jag en dag får trycka din hand och tacka på riktigt.

   / Bengt

   Radera
  3. Underbart! Hoppas du har rätt Bengt. Tack!

   E

   Radera
 37. Du finns i mitt hjärta
  Kram//Isolde

  SvaraRadera
 38. Hej Kristian!
  Jag brukar inte skriva kommentarer på bloggar men din blogg är det starkaste jag läst! Du berör, gör avtryck, ironiskt nog gör din sjukdom att människor känner " livet i sig" . Du gör skillnad, hoppas du förstår hur modig, klok och sann du är. Gissar att många sv kommentarerna här blir en vana att läsa och att de kanske inte berör dig dom förr men känn dig älskad!
  Kramar
  Malin

  SvaraRadera
 39. Tack. Tack för du skriver. Hade jag vetat alla sena kvällar på Landet att det här var ditt öde, så
  Hade jag aldrig stängt. Aldrig.

  SvaraRadera
 40. Kristian! Jag läser din blogg och tar till mig alla dina ord. Du har ett sådant fantastiskt språk så att hela livet ryms där. Jag har drabbats av samma sjukdom som du och vet också att jag har en begränsad tid att leva. Kanske just därför jag uppskattar dina tankar ännu mer.

  Hälsa din far från hans gamla klasskamrat Inger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta hand om dig, Inger, och hoppas att du har gott stöd och mycket kärlek i ditt liv.

   Kram A

   Radera
 41. Vi är med dig Kristian. Hela vägen.

  SvaraRadera
 42. All kärlek till dig och de dina! Du har gjort stora avtryck i mitt liv! Love L

  SvaraRadera
 43. Kristian,
  Tack för dina ord. Ditt sätt att förmedla smärtan med humorn har gjort att jag bara vill leva ännu mer.
  Varje ögonblick. Uppleva, vara, finnas till.
  Tänk på all kärlek du fått uppleva och alla livets ögonblick. Pysens mjuka päls, en varm hästmule i sommaren.
  Tänker på dig.
  Kram,
  Frida H

  SvaraRadera
 44. Tack för dina ord Kristian, du har för evigt öppnat dörrar och fått många att verkligen våga leva..fullt ut. Varma tankar/Carola

  SvaraRadera
 45. Tack! Fint som vanligt.( Superlativen börjar ta slut så fint får duga.)

  /Cattis

  SvaraRadera
 46. KRAM. Du har bästa bloggen, du lär mig. Du är bäst!

  SvaraRadera
 47. Älskar dig...
  Kram//Roxanna

  SvaraRadera
 48. JAG HAR PRECIS KOKAT VINBÄRSGELE, PLOCKAT I MIN TRÄDGÅRD I DAG. JAG KOMMER ATT TÄNKA PÅ DIG, DU FINA MÄNNISKA VAR GÅNG JAG TAR AV DEN.
  VILL DU HA EN BURK KOMMER JAG GÄRNA TILL FALUN MED DEN PÅ DIREKTEN.
  KRAM SARA <3

  SvaraRadera
 49. Stackars dig, måste jag få säga. Hur mycket ska du behöva gå igenom? Men så fantastiskt ändå att du beskriver hur du har det, att du delar helvetet via text som går rakt in i hjärtat. Hoppas att de kan hjälpa dig med leverproblemet på sjukhuset. Att du får gå en runda i trädgården snart!
  Jag sa Hej då till dig för ett tag sen här, för jag ville ha sagt det om du inte skulle skriva mer. Nu vill jag säga att det är fint att du skrev igen. Kram/Nica

  SvaraRadera
 50. Håller tummarna för att nästa operation ska göra att det blir lite lättare för dig. Och jag blir glad när du skriver att du är i Big Sur i dina tankar.

  Tack för alla dina fina ord. Du själv är det finaste som finns.

  Susanne

  SvaraRadera
 51. Kylan är något du ska komma ifrån, värmen något du ska komma till. Jag hoppas andra operationen ska bli lyckad. Jag vet att du inte läser kommentarerna och det är förståeligt men kanske räcker det att du vet med hjärtat, att många tänker på dig, önskar liv. Jag önskar att du får flera varv runt livet, där du får rida i skogen, bara vara frisk och att det efter varje kväll väntar en morgon, att det efter varje tanke av oro, väntar ett liv. Med värme, Oskar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint skrivet Oskar. Kram

   Radera
  2. Även du Oskar skriver så det berör både kropp och själ. Love L

   Radera
  3. Fint Oskar
   Kram

   Radera
 52. Jag har kollat varje dag, säkert fyra-fem gånger, om du skrivit... Jag trodde hela tiden att nu... nu får jag snart läsa någonstans att du är död... och så nu- ett livstecken! Även om det är från en härjad och kliande kropp... så fick vi alla här ett livstecken... Du skulle bara veta vad det betyder. Alla här projicerar ju som satan.... går igång på gamla sorger och rädslor... Din blogg ger utlopp för mycket skräck, nyfikenhet och hopp... jag hoppas att vi alla kommer att förvalta, det du delar med dig av, väl. Att kommas ihåg är att leva... och du kommer att leva länge... i våra minnen och i våra kärleksfulla tankar om den där killen som vågade göra poesi, prosa och skönhet av det han såg på sin väg bprt från livet. Kvar lämnar han tankar om att flyga fram på en hästrygg... känna doften av jordens andedräkt... förstå kärleken till en hund...att förlora sig i någon annan... borta från allt som andas handel, konsumtion och utbytbarhet. Allt som du pekar på går inte att köpa... det är gratis och ändå dyrast av allt; livet, sinnena och minnena.
  Bästa du! Bästa, bästa du...
  Jag tänker, som sagt, på dig flera gånger per dag och undrar så hur du har det.
  Om du läser detta:
  Här kmmer en länk till Koppången av Orsa spelmän...
  Den matchar allt det du ser...

  Nina heter jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.youtube.com/watch?v=0EPyDKIfHUo
   Länken såklart!!!

   Radera
 53. Orolig har jag gått in här varje dag. Och ännu oroligare har jag konstaterat att du inget skrivit. I mitt tycke inte på länge...
  Men så i dag, ett nytt inlägg! Lättnad, eller vad det nu är jag känner... Jag förstår ju att du mår så oerhört dåligt nu. Att din ork tryter,att du har det så besvärligt på så
  många ofattbara sätt. Men du kämpar, kämpar som den kämpe du nu är.
  Jag ska inte missunna dig att gå den dagen du måste gå. Jag ska unna dig den stunden. Unna dig det ögonblicket du
  till sist väljer att släppa taget och bege dig dit där inga plågor finns.Där du blir levande igen,på ett eller annat sätt. Där ljuset och friden omfamnar dig, och du finner en lycka som aldrig kan finnas i jordisk bemärkelse.
  Jag kommer att gråta en stund, jag kommer att känna smärta. Jag kommer att sakna dina så fantastiska blogginlägg. Men jag har dig kvar i mitt hjärta, i mitt minne. Du kommer att leva kvar här på jorden i de människors hjärtan som älskar dig,och det är många. Du lever vidare i alla dina underbara ord.
  Ditt liv har verkligen haft stor betydelser för så många!
  Kända som okända.
  Ditt liv blir inte så långt som önskvärt vore, men vi är många som levt dubbelt så länge som du har gjort, utan att fatta varför! Nog är detta märkligt! Du har upplevt så mycket, hunnit med så mycket under de här få åren. Själv fyller jag snart 63 år,men har mest fått ta del av livets skuggsidor och problem. Men vad hjälper det;jag vet att du älskar livet, Kristian, och att du skulle vilja vara med länge än. Det är helt naturligt,att du
  önskar det.
  Varför måste det då bli så här....
  Ja,en dag kanske vi får alla svaren. Det hoppas jag,annars blir alltihopa väldigt,väldigt konstigt och snopet.
  Den varmaste kram till dig!
  Britt-Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Very beautifully said. This is summing up my thoughts. Sylvia

   Radera
 54. Dear Kristian. Thank you so much for bothering to keep us in the loop of what is happening with you. It pains me to read what you have to endure. Hopefully this second operation was a success and you’ll get all your strength and energy back soon to go back home to your loved ones and Pysen. May your summer go on for a long time and let you feel the heat and enjoy it’s beauty. A gentle, warm hug to you my dear and all my love always. Sylvia

  SvaraRadera
 55. Tack för Dina fina ord... Önskar så att Du ska få det lugnt omkring Dig.
  Värme, ljus & all kärlek till Dig & Dina nära & kära <3
  Varm kram A

  SvaraRadera
 56. Hej Kristian!

  En stor kram!!!!!!!

  Inga

  SvaraRadera
 57. Kristian! Du underbara människa. Jag kan inte hitta de rätta orden för att få fram det jag vill säga. Men jag önskar dig allt väl. Jag önskar att livet var mer rättvist.

  Jag säger det som jag säger till mig själv; Gud behöver ta hem några av hans egna. För att ta hjälp, för att hjälpa fler. Det finns en mening med allt. Och vart du än hamnar så kommer du komma hem. Du kommer ha en mening, vad som än händer.

  SvaraRadera
 58. Fina fina Kristian! Önskar så att ett mirakel ska ske och att du blir frisk. Jag håller tummarna att denna operationen har lyckats.
  Lyssnar om och om igen på ditt sommarprat och berörs lika mycket varje gång. Tack för att du valde att medverka där! Sträck läste din bok på en dag och berörs av dina fina ord. Nu står den med stolthet i min bokhylla, kommer säkerligen läsa den igen.
  Tack för att just du är du! Tack för dina fina ord!
  Som Queen säger: Only the good die young! När du är redo att gå är vi redo!

  Kärlek! <3
  /Caroline

  SvaraRadera
 59. Jag tänker på dig!

  SvaraRadera
 60. Kärlek!!! <3 / Susanne

  SvaraRadera
 61. Starkt av dig att orka skriva just nu i denna stund. All kärlek till dig och de som står dig nära! ❤

  SvaraRadera
 62. Kikar in här varje dag, hoppas att du orkar skriva ett inlägg...blir alltid rörd och berörd av det du skriver<3.

  Du finns i mina tankar, boken ligger här hemma och när mina fyra barn blir stora så vill jag att dom ska läsa den. Jag ska berätta för dom om dig och hur du berör mig, fast vi inte känner varandra.

  Skickar all styrka jag kan.
  Många kramar
  Åsa

  SvaraRadera
 63. I had a feeling you would write today.

  Since I know, clearly, since Friday, I was overwhelmed by all the love I all of a sudden felt for you. We've never been close, we hardly spoke, but I love you so much, more than I ever thought I was capable of loving anyone. More than a man loves a woman or a mother her child, it goes beyond that and I find it hard to cope with such strong feelings. It's mixed with tears and smiles at the same time, all the time.
  I would love to give you all you long for, to make it all easy, but all I can do is to love you.
  I will continue to and I am so glad that family and friends shower you with the love you deserve and need.

  Alltid.
  Lisa x

  SvaraRadera
 64. <3 från en okänd drake

  SvaraRadera
 65. Kraftöverföring från Ugglarps havsstrand till Dig som lär oss så ofantligt mycket. Du krigare som flödar över av kärlek till livet som låter den spilla över på alla som behöver. Kärlek till Dig.

  SvaraRadera
 66. Kommentarer överflödiga. Tack från en som oxå kämpar, har varit med om det mesta känns det som. Varje gång det blir svart intalar jag mig att nu blir det inte värre, men på nåt jäkla vis kommer bara fler utmaningar. Vissa har sydligare stigar att trampa i livet. Din styrka ger mig inspiration att fortsätta. Blev oerhört tagen av din väns fotoutställning tidigare i år. Själv har jag en allvarlig sjukdom som inte direkt förlänger livet, den har tagit hårt på mig såväl fysiskt som psykiskt. Min bror gick bort hastigt för 2 år sen å nu har mamma allvarlig cancer som kommer snart ta henne från mig. Tack för att du finns å orkar. KÄRLEK + VÄRME Kristian!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kärlek också till dig, Johanna.
   Kram A

   Radera
  2. All kärlek och styrka till dig på livets tuffa väg! Love L

   Radera
  3. Tack er som jag inte vet vilka ni är! <3

   Radera
 67. Tänker på dig varje dag.
  Kram från LillaJag

  SvaraRadera
 68. Är så innerligt glad och tacksam över att du finns kvar hos oss och att du orkar skriva. Har oroat mig så mycket de senaste dagarna, trots att vi aldrig har träffats. Ditt radioprogram och din blogg har förändrat min världsbild. Jag vill ta vara på varje dag!! Undrar om du inser storheten i det du gör. Du vägleder oss. Önskar så att jag kunde ge lika mycket tillbaka till dig. <3

  SvaraRadera
 69. You are loved just as you are
  You are loved just as you are
  Can you feel it in your precious heart
  You are loved just as you are
  You are safe
  You are home
  You are held
  You’re never alone
  The light you are could make angels sing
  So grateful for the joy and love you bring
  You are loved just as you are
  You are loved just as you are
  Can you feel it in your precious heart
  You are loved just as you are
  Just as you are
  (Bryant Oden)
  På kärlekens vingar skickar jag denna sång till DIG

  SvaraRadera
 70. Man kan inget annat än att älska dig Kristian!
  Kram/Lisa

  SvaraRadera
 71. Tack Kristian. Vackra, svåra och välkomna ord från dig.

  Vi är många som tänker på dig och som aldrig glömmer.

  Önskar dig värmande, lyckliga drömmar och en fin resa.

  Kärlek till din familj.

  E

  SvaraRadera
 72. Ännu en gång berörd.. alla tankar går till dig!
  ~ Mia ~

  SvaraRadera
 73. Kristian, jag älskar dig. Du har verkligen fått mig att öppna ögonen för livet. För det är jag evigt tacksam.

  Tack för att du fortsätter skriva.

  SvaraRadera
 74. Vi är många här ute som också håller din hand, om än på lite avstånd...

  SvaraRadera
 75. Känner verkligen med dig du fina människa. Går igenom slut fasen med min mamma som har samma diagnos. Livet är allt orättvist. Kämpa på, du är inte ensam. Kärlek

  SvaraRadera
 76. Kärlek ♡kram Karin

  SvaraRadera
 77. åkte förbi Falun, Borlänge och Kvarnsveden i dag. Jag gör och kommer att göra det ofta. Varje gång tänker jag på dig och blir påmind om att livet, hur långt eller kort det än blir ska levas. Och att man inte hinner vara en liten lort alltför mycket. Du har inspirerat mig och jag skicka dig en tacksam tanke då och då och ALLTID i dina trakter.
  Kram och frid!
  /Marit

  SvaraRadera
 78. ...så skönt att du har din familj och vänner hos dig...du berör mig som ingen annan gjort med dina ord, din styrka fast du mår så dåligt. Lyssnar på Sugarplum Fairy och tänker på dig <3
  // mosterNettan

  SvaraRadera
 79. Hoppas att den andra operationen gör att du mår bättre! Hoppas allt vänder.
  Hoppet är det sista som överger mig.
  Tack så ödmjukast för att det du skriver får mig att uppskatta varje frisk sekund av mitt liv. Man vet aldrig hur det ser ut imorgon. Kanske min tur.

  SvaraRadera
 80. Käre Kristian, jag hoppas så att du återhämtar dig från de här operationerna och får uppleva sensommaren och hösten och många årstider till!

  Här sitter jag under äppelträdet med lilla valpen som sover och snusar mot mina fötter. Hon är så full av tillit. I drömmarna rör sig hennes ögon och hon springer. Kanske är hon med din Pysen och dig ute i skogen på en ridtur. Kanske är hon på jakt efter något. Det går inte att veta säkert vad hon upplever. Det går inte heller för mig att veta vad du upplever och går igenom nu. Inte från insidan. Det enda är kanske att hålla om och beskydda. Med mjuka händer, med ömhet och med kärlek. Jag hoppas och tror att du har allt det omkring dig nu, och att det kommer att värma din kropp igen.

  Allt gott till dig och de dina. Jag tänker på dig och känner stor tacksamhet för det du ger.

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 81. Fina Kristian!
  Som så många andra skriver, det är verkligen blandade känslor att läsa det du skriver. Man blir glad att se att du orkar skriva såna välformulerade och bra inlägg som alltid, men ledsen att du verkar ha det så tungt! Önskar jag kunde göra nåt...
  Jag tror att någon lagt ut den här texten som en kommentar i bloggen tidigare, men den känns värd att läsa igen om du eller någon annan missat den. Den känns som en tröst när man tänker på döden, iallafall för mig. Jag hoppas att du får komma hem och får må bra snart!


  I en gravid kvinnas mage låg två bebisar. Den ena frågade den andra:
  - Tror du på liv efter födseln?
  - Så klart. Något måste det finnas efter födseln. Vi kanske bara är här för att förbereda oss på vad som komma skall.
  - Dumheter! Det finns inget liv efter födseln. Hur skulle det livet vara?
  - Jag vet inte, men jag vet med säkerhet att det kommer att finnas mer ljus där. Kanske går vi med våra egna ben och tar in näring genom munnen.
  - Det där är absurt! Att gå är omöjligt. Och näring genom munnen? Det är ju löjligt! Vi får näring genom navelsträngen. Jag ska säga dig en sak: Liv efter födseln är uteslutet. Navelsträngen är alldeles för kort.
  - Jag tror att det måste finnas något. Och det kanske är annorlunda mot vad vi är vana vid.
  - Ingen har någonsin kommit tillbaka därifrån, från efter födseln. Födseln är slutet på livet. Och när det kommer till kritan så är inte livet mer än en osäker existens i mörker som inte leder någonstans.
  - Jag vet inte precis hur livet efter födseln kommer att vara, men jag är säker på att vi kommer att träffa mamma och att hon kommer att ta hand om oss.
  - Mamma? Tror du på mamma? Och var tror du att hon är nu?
  - Var? Överallt runt omkring oss. Det är i henne och av henne som vi lever. Utan henne skulle den här världen inte finnas.
  - Jag tror i alla fall inte på det! Jag har aldrig sett mamma, och därför är det logiskt att hon inte existerar.
  - Men ibland, när vi är riktigt tysta, så kan du höra henne sjunga eller känna hur hon påverkar vår värld. Eller hur? Jag tror att det finns ett riktigt liv som väntar på oss och att vi just nu bara förbereder oss för det ♥ ♥ ♥

  Stor kram från Elin

  SvaraRadera
 82. Kristian, Du käre! Tack för dagens ord, så efterlängtade, men svåra att läsa och förstå att Du har det så tungt! Tack för att Du hela tiden orkar påminna om hur dyrbart livet, nuet, stunden är. Tack för att Du gör mig som läsare "bättre". Alla goda önskningar och innerligt tack!

  SvaraRadera
 83. sitter i kvällssolen och skriver till dig för första och kanske sista gången. jag uttalar en bön om att låta dig bli frisk igen. för ingen kommer ta vara på livet som du då...

  sitter på min veranda, hör en röjsåg surra argsint i lite för trassligt gräs. solen hettar på huden och i motljuset ser jag småflugor och dagsländor fladdra. lite brännässlor och fel sorts gräs växer där borta vid grinden. något som förr stressade mig. något jag ogillade. ogräs. oreda. oröjt.
  jag blev frisk.

  nu älskar jag det oröjda. för jag är kvar här för att se det. alla knott som svider efter en varm regnig dag. grannens pladder och ungarnas tusen frågor när jag har bråttom. allt detta, allt småtjafs som vi öslar tid på blir litet och oviktigt. för man lever! är vid liv.
  samtidigt tillhör de störande momenten livet. liksom kärleken.

  jag tackar flera gånger om dagen för mitt liv och jag lever varje andetag nu. även om jag alltid tagit vara på livet, så är det större nu. viktigare. mer levande.
  mina stora innerliga önskan är att du fick känna denna tyngd. bli frisk och känna.

  ångesten efter friskförförklaringen höll på att knäcka mig och görsig tidvis påmind. men nu är det ändå värt det.

  du älskade människa, som är så sjuk. låt din själ vara stark och låt aldrig hoppet svika. jag ber för dig.

  SvaraRadera
 84. kärlek till dig och de dina <3

  SvaraRadera
 85. Jag har saknat dig! Tänker på dig i varje andetag jag tar... Kram My

  SvaraRadera
 86. Jag tittar också ganska ofta upp mot himlen, undrar vad som finns bakom, kanske en evighet. När oron och paniken närmar sig så är det skönt att lägga sig ner och titta upp mot...ja,jag vet inte vad jag ser men är himlen blå och solen skiner så får det mig att känna en viss sinnesfrid i en annars kaosartad värld. Världen är väldigt vacker, alla årstider har sin tjusning och jag hoppas verkligen att du Kristian får se när löven blir färgade av höstens alla färger och när marken blir vit av snö och när våren grönskar nästa år för att åter igen möta hettan av en ny sommar. Håll ut och jag vet att du kämpar så mycket du bra orkar. Vill ha dig kvar.

  SvaraRadera
 87. Åh vad jag tycker du är fantastisk som orkar skriva till oss , för dej och alla dina kära. . Varma kramar från Majwor

  SvaraRadera
 88. Underbart att höra från dig, Kristian! Sällar mig till alla andra som skickar styrka, kärlek och kramar! Lollo

  PS. Kan vi läsare inte enas att vi ska sluta bråka och hoppa på varandra här bland kommentarerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore den vackraste hedersbetygelsen vi kunde ge till Kristian.

   Radera
  2. Då är vi två iallafall :) En bra början!

   Radera
  3. Här är en till! Blir illa berörd av alla påhopp hela tiden.

   Radera
 89. Tänker på dig och din kamp flera gånger om dagen, så glad över ännu ett vackert inlägg. Så ledsen över vad du och din familj måste genomlida. Önskar dig det bästa! Du är en sann inspiratör och konstnär. Varma hälsningar L

  SvaraRadera
 90. Det skär i hjärtat att du ska behöva genomlida detta krig. De varmaste av kramar, Anna Stålbeg

  SvaraRadera
 91. Tack för att du skriver. Vill att din operation ska gå bra den här gången och att du ska få se och känna vinbärsbuskarna. / JJ

  SvaraRadera
 92. Kristian! Med dej sörjer jag det liv du så gärna vill leva. Du är dina föräldrars älskade barn. Ett älskat barn skall få leva det liv det är fött och ämnat till. Med värme och kärlek till dej!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 93. Åkte till Dala-Floda för nån vecka sedan och passerade då Borlänge och råkade se skylten till höger i sista rondellen "Kvarnsveden" ! Tänkte på dig lite extra då Kristian ! Hoppas operationen går bra så att du får må lite bättre <3

  SvaraRadera
 94. ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥

  SvaraRadera
 95. Åh, jag blir så glad att du orkat skriva. Vi är många som är med dig på avstånd. Tänker på dig och dina närmaste. Styrkekramar till er.
  /Lisa

  SvaraRadera
 96. Älskade Kristian! Jag tänker ofta på dig och undrar hur du har det, hela situationen känns så fruktansvärt orättvis. Häromdagen satt jag på "din" bänk i Mellsta och läste några kapitel ur din bok. Vid det tillfället kändes du så närvarande. Jag skickar tankeänglar med styrka till dig och hoppas att de ger dig lite ny energi. Du är en beundransvärt kämpe Kristian!
  Kram!

  SvaraRadera
 97. Tack för att du delar med dig av allt detta svåra. Det har verkligen gjort ett avtryck i mitt liv och många andras har jag förstått. Hoppas att andra operationen blev mer lyckosam och kommer att få dig att må bättre. Styrkekramar David

  SvaraRadera
 98. All kärlek till dig o din familj!
  Anna-K

  SvaraRadera
 99. Jag hade en liten förhoppning att du var på en liten sommarresa med din familj eller vem vet när det gäller Kristian Gidlund -en mindre valsafari. (Jag minns hur omöjligt vi tyckte att det verkade för dig att åka till USA och det gjorde du två gånger!)

  Nu när du gör en annan slags resa gläder det mig ändå mycket att du skriver. Att inspirationen finns -den så viktiga. Så är det ju en vacker bonus att vi får dela dina tankar, ingen självklarhet alls.

  Din närvaro lämnar aldrig mig.

  //Helena på Åsen

  SvaraRadera
 100. Tack för att du orkar skriva ibland, vi tänker på dig!

  SvaraRadera
 101. Har följt dig länge, Kristian. Har precis läst din bok. Tänker mycket på dig. Tänder ett ljus!

  SvaraRadera
 102. Du har även fått mig att tänka på Big Sur och drömmer om att åka dit. Jag vill uppleva det ni gjorde på er resa. Allt du har berättat har fått mig att drömma mig bort till Amerika till New York. Du har genom dina ord fått mig att känna hur det skulle kännas att vara där. En helt fantastisk resa. Jag kommer att göra den en dag! Tack Kristian för att du fått mig att tänka på livet och inte ta det förgivet. Önskar dig all styrka du kan få! / Pia

  SvaraRadera
 103. Varma kramar ♥
  /Irene

  SvaraRadera
 104. Tankar i den vackraste av sommarkvällar till dig och din familj<3

  SvaraRadera
 105. Din röst må vara svag nu, men den är samtidigt den starkaste jag någonsin hört.

  SvaraRadera
 106. Hoppas du får sova gott i natt. Kramar ♥

  SvaraRadera
 107. Av hela mitt hjärta önskar jag dig det värdiga slut du hoppas på. Och sett till dagens fantastiska och inspirerande text kan du gå ur det här livet med både värdighet och stolthet! Varm kram!

  SvaraRadera
 108. Tänker på dig o hoppas du efter omständigheterna får ro och slipper smärta. Många styrkekramar från en medmänniska.

  SvaraRadera
 109. Tack för att du orkar skriva. Hoppas dom kan lindra dina plågor. Hoppas du får en så skön natt som bara det går..

  SvaraRadera
 110. Tack Kristian alla dina fina ord som du har skrivit till dina läsare.Sorg i mitt hjärta släpper jag dig till bättre värld..du har tjänat det.....fly......

  SvaraRadera
 111. Fantastiska finaste Kristian.
  Tack för allt du ger mig. Önskar jag kunde ge något endaste tillbaka...
  /Elisabeth

  SvaraRadera
 112. Kristian, tårarna rinner längs med kinden. Dina vackra ord, känslor och texter kommer alltid leva kvar. Du har en speciell plats i mitt hjärta. Glad att dom som verkligen betyder något finns med dig. <3

  SvaraRadera
 113. ❤❤❤

  // Fredrik

  SvaraRadera
 114. Den 9 september åker jag och min man till USA,och vi kommer att passera de flesta platserna du just varit på. Vi börjar i New York,fyger sedan till Nashville. Efter det väntar Vegas och Grand Canyon. Sedan kommer vi att sväva fram längs highway 1,förbi Big Sur,Carmel,Monterey. Jag vill att du ska veta att jag kommer att tänka på dig Kristian. Hela vägen kommer jag att tänka på dig. Och jag ska njuta för dig och jag kommer att andas för dig och när jag ser ut över Big Sur så kommer jag att känna dig i mitt bröst. Stor varm kram

  SvaraRadera
 115. Kristian du finns i mitt hjärta. Dina ord förändrar och påverkar! STOR STYRKEKRAM

  SvaraRadera
 116. Hej fina Kristian, tänker på dig nästan varje dag, du berör verkligen med dina ord, stor varm kram till dig.

  SvaraRadera
 117. "I dylika ögonblick är ensamheten ovärderlig. Vem skulle väl vilja tala eller se sig uppmärksammas av andra när man bakom sig vet att världen ligger ljuvt slumrande levande och framför sig har den tysta oändligheten, i vilken vår sol endast är en liten dörrlykta?"
  Carlyle (Sartor Resartus, 1833-34) citerat och omgjort, med kärlek från Pia

  SvaraRadera
 118. Det är så smärtsamt att läsa. Jag tänker på dig och dina nära varje dag. Styrkekramar. / Johanna

  SvaraRadera
 119. Tack för att du vill dela med dig av dina tankar och känslor. Det ger mig så mycket. /Charlotte

  SvaraRadera
 120. Åh Kristian... äntligen ett livstecken från dig... och det gör så ont att läsa

  Vi planerar att skaffa ett syskon till vår lilla tjej här hemma. Om det kommer ett syskon och det blir en kille ska han få heta Kristian. Efter dig. Så vi aldrig glömmer att uppskatta livet. Varje dag. Du är fin

  SvaraRadera
 121. Kristian: Vi vaggar Dej sakta sakta på sköna bomullsmoln.
  Kramar

  SvaraRadera
 122. Tänker på dig och dina nära, tänker på er varje dag... Cancer är en fruktansvärd ful sjukdom som man inte unnar någon... Jag kan inte föreställa mig ditt lidande...mer än att det måste göra så ont i både kropp och själ... Igen, jag tänker på dig dagligen... Varma, varma kramar!

  Sofie

  SvaraRadera
 123. Fina varma intelligenta och vackra Kristian...jag blir alldeles varm inombords när jag ser att du har skrivit igen...och all denna värme som du ger oss alla i ditt sätt att skriva...ger jag nu dig så att du slipper frysa...// Styrkekramar från Ingela

  SvaraRadera
 124. ������

  /MO

  SvaraRadera
 125. Massor av kärlek till dej , pysen alla nära och kära .
  Och du Kristian Tack så innerligt för allt du delat med dej av . Fantastiska resor , helt sagolika berättelser , hur du sätter ord på allt . Tack.......tänker på dej så ofta fast jag igentligen inte känner dej , men du berör och kommer alltid att göra. Hoppas du för komma hem till din trädgård och din Pysen snart. Och solens strålar får dej så där varm och dåsig igen, kanske du kan njuta av din hängmatta oxå . Kram <3

  SvaraRadera
 126. Äh. Det var hjärtan... Jag saknar ord och blir så ledsen för din skull.

  /MO

  SvaraRadera
 127. Styrka och kärlek till dig!

  SvaraRadera
 128. Stor varm styrkekram till dig fina Kristian!❤❤❤
  /Maria H

  SvaraRadera
 129. Kära Kristian,
  Du är alltid närvarande hos mig och min familj.
  Vi tänker på dig och de dina.
  Många värmande kramar, hoppas du får sova gott i natt.
  <3 Karin

  SvaraRadera
 130. Tack för att du orkar skriva ut i cyberrymden. Vi älskar dig och dina finaste ord. D ger kraft och jag sänder tillbaka till dig från mitt hjärta en stor värmande kram

  SvaraRadera
 131. Vi är många som är med dig, vi håller din hand hela vägen. Vägen dit där du får rida med pysen vid din sida och när du med friska lätta ben hoppar av hästen. Då går du det där varvet och känner. Känner allt du drömmer om och genom solens strålar får du värme av oss alla...

  Jag glömmer dig aldrig.
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 132. Massor kärlek till dig.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 133. ❤ Kristian fina du, härliga underbara du, one of a kind

  Läser dina rader med stor respekt, de alltid så starka.

  Lukterna, smakerna, upplevelserna finns i ditt sinne, närhelst du vill så plocka fram dem, slut ögonen, låt dem ta dig tillbaka till platserna du besökt, möten som du gjort, hästarna, skogen, vännerna, kärleken, pysen, trädgården med de mogna vinbären, de underbara dofterna.

  I de vakande händernas vila kan du känna tryggheten, värmen, kärleken som finns så starkt omkring dig i sängen på den åttonde våningen, där molnens olikheter visar sig i ditt fönster.

  Läste artikeln i Vice o den lämnade efter sig en eftertänksamhet.

  Skickar genom cyberspace all omtänksamhet, styrka, kraft, värme.

  All kärlek, respekt till dig, Kristian, ”dina hjärtas slag”

  Kram fina du ❤ med din fina familj, dina underbara vänner
  Maggie (Örebro)

  SvaraRadera
 134. Kristian min hjälte,

  STOR kram till dig och jag hoppas innerligt att nästa operation blir lyckad och att du snart mår lite bättre och får komma hem och ha bra dagar. Tänker så på dig.
  /Maria Wise

  SvaraRadera
 135. Åh,Kristian jag vill ge dig Mera LIV om jag bara kunde!!! Kommer aldrig att Glömma Dig!!!!! Pussar o Kramar från en KvarnsvedsTant

  SvaraRadera
 136. Blunda kära vän, det är okej. Du får vila nu. Lugnt och tryggt.

  SvaraRadera
 137. Önskar jag kunde ge dig några år av mitt liv.
  Vackra, fantastiska, magiska människa.
  Tänker på dig och önskar jag kunde ta din smärta.

  SvaraRadera
 138. Jag gjorde en resa nyligen i USA på västkusten. Det gick inte en dag utan att jag tänkte på dig. Jag var i Las Vegas,Death Valley,San Fransisco, Los Angels.

  Kram

  SvaraRadera
 139. Kärlek till dej Kristian ❤!
  Varit inne flera gånger varje dag & saknat dina inlägg, undrat hur du mår...
  Tänker dagligen på dej ❤

  SvaraRadera
 140. Tusen kramar till dig!
  / katarina

  SvaraRadera
 141. Jag drar efter andan. Ytterligare ett inlägg. Du lever. ❤ Jag böjer mitt huvud av respekt och ödmjukhet över att du orkar, och över det du står inför. Du är modig. Du är vacker. Tack. /Karin

  SvaraRadera
 142. Tack för att vi får ta del av dina tankar.
  De ger mig något att tänka på i det vardagliga livet som man så lätt tar för givet. Längtar hela tiden framåt utan att ta vara på stunden. Du skriver på ett både vackert och inspirerande sätt.
  Hälsningar
  Linda

  SvaraRadera
 143. Massor av kramar till dig och din familj! Carin

  SvaraRadera
 144. Jag tänker på dig flera gånger varje dag. Varmaste tankar till dig och dina nära. Tack för att du gjort mig till en mer närvarande mamma och förhoppningsvis lite bättre människa.

  SvaraRadera
 145. Många varma tankar till dig.
  Aina

  SvaraRadera
 146. Tycker det är för jäkligt att du behöver gå igenom detta nu.
  Du sörjer ditt barn som du inte fick träffa. Men samtidigt så vibrerar världen efter att du funnits. Många barn har blivit födda bara för att du gått på jorden och påverkat den med din existens.
  Min pappa dog i februari i år. Två veckor efteråt, precis när jag stod i hans kök och längtade efter honom så ringde min iPhone med en melodi som jag aldrig hört. Den lös upp samtidigt, som i ett fyrverkeri och lamporna blinkade. Inga appar installerade som kunde orsakat något sånt, inget telefonnummer som ringt i samtalslistan efteråt. Önsketänkande säger vissa, säkert. Men det är precis en sån grej som pappa hade gjort.
  När jag var 16 och gick genom skogen en dag så såg jag, i några sekunder bara, hur det gick som vibrerande trådar av energi från allt, varenda träd och jag och fågeln ovanför var sammanbundna. Och nej, det var ingen hallucination och jag har aldrig tagit några droger.
  Antingen tar allt slut när man dör och då är döden som en djup sömn. Ingenting kan skada en längre. Eller så tar det inte slut. Jag skulle aldrig bli religiös själv. Men jag är inte heller så övertygad om min hjärnas förmåga att uppfatta universum, så jag tror att allt jag förnimmer är allt som finns.
  Du har det hemskt svårt nu men du finns, du lever och du är älskad av vänner och familj. All värme till dig.

  SvaraRadera
 147. Tack för allt Kristian. Styrka till dig!

  SvaraRadera
 148. Hoppas du får somna in i en vacker dröm och äntligen få vila ut. Lycka till på din framtida resa in i ljuset och värmen. Tack för dina vackra texter och det arv som du lämnar kvar.

  Kram och kärlek från Iza

  SvaraRadera
 149. Frid, värme, kärlek, lugn önskar jag dig Kristian <3

  Du gör skillnad.

  /Hanna

  SvaraRadera
 150. Tack för allt du delar med dig av. Du finns ofta i mina tankar och finns i mitt hjärta nu och för alltid. /Anna-Karin

  SvaraRadera
 151. Åh. Tiden stannar. Där är du ju.

  Tack för att du skriver, jag hoppas att du skriver för din skull, inte för vår. Att orden präntas för att viljan finns.

  Så mycket jag vill skriva, men känslorna finner inte orden. De svämmar över och vill säga så mycket. För mycket för ord att bära med.

  En dag i taget. Varje av dessa dagar är dina. Varje timme av dessa dagar är dina. Varje sekund av dessa timmar. Varje ögonblick av dessa sekunder. Är dina. Det blir många ögonblick. De flesta förhoppningsvis mer bra än dåliga.

  Jag hoppas du får komma hem snart och ströva genom din trädgård. Smaka på vinbären. Tillsammans med Pysen som ser dig som sin allra bästa vän. Jag hoppas och önskar dig allt gott!

  Kärlek!

  //Viktoria

  SvaraRadera
 152. Allt, allt, allt gott till dig/Maria.

  SvaraRadera
 153. Tänker på alla som inte förstår värdet av livet när jag läser din blogg..., finns inga ord som tröstar... Men du ger oss läsare,dina nära och kära otroligt mycket genom ditt skrivande! <3

  SvaraRadera
 154. Att bara vara i nuet....all kärlek till Dig <3<3<3

  SvaraRadera
 155. Varmaste tankar till dig KrIstian, din familj och vänner Kram Mia

  SvaraRadera
 156. Du vet väl om att du är värdefull ?! Kram M

  SvaraRadera
 157. All kärlek och styrka till dig Kristian ♥ //Lottis

  SvaraRadera
 158. Du skriver att du inte orkar prata och att din röst är svag, ljus och vek, men dina skrivna ord i din text ovan är lika starka och tydliga som någonsin förr.
  Tack för att du orkar skriva.
  Du är fantastisk som vanligt.

  Önskar dig lindring i den smärta du genomgår.
  Kärlek till dig.
  Nina

  SvaraRadera
 159. *kramar om* och önskar att vi andra skulle kunna bära din smärta och trötthet en liten stund, så att du kan få umgås och njuta av livet och av den vackra sommartiden...

  SvaraRadera
 160. "Vid vakande händers vila"
  Du förmår inte bara skriva en rad utan också skapa poesi i denna sena timma.
  Tack för alla gripande texter.
  Håller också din hand på avstånd, och önskar dig frid och kärlek från alla håll.

  SvaraRadera
 161. Ålskade Kristian! Har saknat dig! Håller dig i din hand .......

  SvaraRadera
 162. Å gud vad jag är glad för varje livstecken från dig, underbara Kristian!
  Om vi aldrig träffas i detta liv så håller jag tummarna att vi gör det i nästa...

  Stora varma kramar/ Cecilia

  SvaraRadera
 163. Har precis läst din bok och du anar inte vad den betytt för någon som inte själv bearbetat sin cancer tillräckligt. Man blir helt vansinnig över att unga fina människor som du drabbas av detta, det är så...FEL. Man får lust att säga till någon däruppe att göra om och göra rätt. Ditt författarskap är fantastiskt, skulle så gärna vilja läsa mer av dig. Har aldrig blivit så känslomässigt påverkad av något jag läst tidigare och ditt språk är så vackert. Du gör avtryck i människors hjärtan som alltid kommer att finnas kvar. Du gör så att man ser världen i ett vackrare ljus och i vackrare färger. Förstår inte hur det går till men just det gör du. Önskar så man kunde ge något tillbaka till dig i din svåra situation. Är i alla fall glad att du uppenbart har en underbar familj och lika underbara vänner.
  Många kramar från en som var mycket hos kusinerna i Kvarnsveden som barn på 70-talet.

  SvaraRadera
 164. Kristian, jag önskar dig och dina nära kärlek och styrka. Tack för allt du ger mig genom dina texter. Varma kramar från Caroline

  SvaraRadera
 165. Sänder all kärlek till dig och dina nära och kära <3 Du har funnits i mina tankar varje dag, speciellt sedan det senaste inlägget. Har funderat på vad som hänt. Så ledsen för allt som händer dig. Du är underbar! Hoppas du vet och förstår det!

  SvaraRadera
 166. Det är så sorgligt och orättvist. Och ändå händer det överallt i världen, varje dag, hela tiden. Så sorgligt att någon enda människa ska få vara med om det som du är. Du ger oss som inte vet hur det känns en liten inblick i det fruktansvärda! Kärlek till dig!

  SvaraRadera
 167. Kärlek / Kristina

  SvaraRadera
 168. All kärlek och styrka till dig underbara människa!!!! Jag kramar dig i mina tankar.

  SvaraRadera