fredag 21 oktober 2011

Det finns något annat som jag måste berätta

Läkaren pratade snabbt. Kanske var han mer nervös än jag själv. Han pratade om värden. Levervärden, blodvärden, saltvärden. Alla värden man kan tänka sig. Om äggviteämnen och om kroppens nya rytm. Om förra veckans kameraundersökning. Sedan förde han fingrarna försiktigt och noggrant över min kropp. Över lymfkörtlar, för att se om där fanns någonting avvikande. Det var som om vi båda höll andan. I alla fall jag. För jag balanserade på vad som antingen var en mållinje eller en mina. Vad visste jag inte. Men alldeles snart skulle jag få ett besked.

Det är lustigt. När man har spelat upp ett scenario i huvudet en miljard gånger – hur man längtat och sett fram emot, hur man varit övertygad om hur något skulle bli – och så står man plötsligt där en dag, och reaktionen visar sig bli en helt annan. För jag har längtat. Och jag har varit övertygad om hur jag skulle reagera. Men jag har haft fel. För även om jag har tänkt på situationen, så kan jag inte låtsas. Det måste få sjunka in. Reaktionen måste få komma naturligt. Av sig själv. Men det var en vacker dag. Och det ska alla dagar som finns kvar komma att vara. Vackra. För det verkar som att jag vann.

Det finns inga garantier när det kommer till den här sjukdomen. Ingen som kan lova att mörkret inte kommer komma tillbaka, när jag minst anar det. För det kan det göra. Det förstår jag. Men med den rädslan kan jag inte leva. Det vägrar jag. Livet är här. Livet är tillbaka. Livet är det som händer just i detta ögonblick. Och det är ett vackert liv.

Jag ser en man i min spegelbild. Någon som tidigare var en främling. Någon som jag inte kände, men som nu vuxit till en tydlig del av mig. Någon som jag inte kommer leva utan. Som alltid kommer finnas nära. Som präglat mig som en annorlunda tatuering. Och jag ska bära dig med mig, tills ärret bleknar, tills jag bara minns dig som en mörk period av mitt liv. När jag bara minns dig som den storm jag en gång fastnade i. Ibland kommer jag att tänka på dig. Det vet jag redan nu.

Jag ska sitta i min trädgård med ett barn i mitt knä, mitt eget eller någon annans, och bland sommarskratten ska jag försvinna i ett ögonblick för att minnas hur du kom som en vildhäst och förstörde så mycket, för att sedan försvinna. Jag ska ge dig ett ögonblick. Inte mer. Du har redan fått för mycket.

Innan min första behandling bestämde jag mig för att du inte skulle bli min vän. Och lika lite tänker jag spara dig som en trofé på min vägg. Du har lärt mig ett och annat. Fått mig att inse. Det kan jag inte förneka. Men mest har du fått mig att bli äldre. Mannen i min spegelbild bar alldeles nyss ett pojkhjärta. Något sådant kommer aldrig tillbaka. Hur mycket jag än kan försöka. Anstränga mig.

Kristian, min finaste pojke, mitt sköraste barn, fortsätt. För det här är över. Nu kan livet fortsätta. Du klarade dig. Och du gjorde det bra. Rusa ut. Rusa fram. Rusa. Det är din tur nu. Din tur.

- - -


I och med detta lägger jag ned den här bloggen. Den har fyllt en funktion. Varit viktig för mig. Funnits nära som en vän, tagit hand om min ilska, min frustration och min glädje. Men nu är vår tid över. Och även om jag alltid kommer vara tacksam över de hittills 647 687 besöken, över alla kommentarer, mejl och reaktioner, så hoppas jag – från märgen av mitt väsen – att jag aldrig kommer behöva skriva en fortsättning på just den här berättelsen. Men till alla som har läst vill jag rikta en lika ärlig tanke: den om ett tack för att ni läst. För att ni visat kärlek och omtanke. För er värme. Det har varit ett märkligt år. Nu väntar något annat.

 
"I kroppen min" är död. Länge leve kroppen min.

252 kommentarer:

 1. Jag får rysningar över kroppen, vilket härligt inlägg. Lev livet nu! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. <3 Fina Krille. Länge leve dig.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du genom dina ord har delat den här tiden med oss. Önskar dig allt gott i livet. Mia

  SvaraRadera
 4. En som önskar dig gott21 oktober 2011 kl. 10:47

  Ett innerligt tack.

  SvaraRadera
 5. Underbart!!! Härligt!! Skickar dig en lycka till kram!!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Du har fått mer av det enda som egentligen betyder något:Tid. Ta hand om den och dig, kram T.

  SvaraRadera
 7. Tack för allt du har skrivit och delat med dig av. Det har varit en gåva att få ta del av. Jag ser fram emot att läsa mer av dig i helt andra sammanhang!

  SvaraRadera
 8. Hurra Kristian! Vilken jävla seger. Lev.....

  SvaraRadera
 9. Utbrister som Lotta, hurra hurra vilken lycka

  SvaraRadera
 10. Tack!!!! All lycka till dig! Kram

  SvaraRadera
 11. Underbara besked! Och tack för att vi fick läsa. Jag hoppas aldrig att du kommer tillbaka - eller, kom gärna tillbaka, men inte till det här :-)

  SvaraRadera
 12. Jag gråter. Har samma känsla i bröstet som jag får när jag ser scenen då Simba återvänder i Lejonkungen. Triumf, seger, och total lycka.

  Kära Kristian, livet börjar nu. Och jag önskar att våra vägar korsas inom en snar framtid.

  Tack, och lycka till!

  SvaraRadera
 13. Det här känns så passande, har precis tittat på den tredje Transformers filmer och i slutet segrar dem mot ondskan, så som det ska vara.
  Och så kommer jag in här, och läser det här inlägget, och det känns så rätt.
  Så otroligt skönt att få läsa de här orden! Det är verkligen som en seger vunnits och jag är så otroligt glad för din skull, det är verkligen dags för dig att få leva.

  Många kramar, Antonia.

  SvaraRadera
 14. Unnar dig allt gott och ett levande liv....vilket jag är säker på att du kommer att fixa...tack för att du delat med dig....

  Sköt om resten av ditt liv....//Nallan

  SvaraRadera
 15. Tack så innerligt mycket för att vi fått läsa dina tankar här. Ser så oerhört fram emot att läsa det du kommer att skriva i framtiden, någon annan stans.
  Lycka till i livet och njut av friheten.
  Hälsningar från Kvarnsveden.

  SvaraRadera
 16. Åh vad skönt. Aldrig har väl en bloggs nedläggning kommit som en sådan lättnad.

  SvaraRadera
 17. åh, fina du! är så glad för din skull. det är så fint att just du fått segra över detta hemska. och jag vill bara säga tack för alla fina reflektioner och tankar som du gett mig, som följt med mig och som jag inte kommer glömma. tack kristian och lev det bästa du kan nu, du förtjänar detta och jag hoppas att du slipper detta i hela livet nu. kram, jag hoppas jag får läsa dina ord i framtiden trots allt!

  SvaraRadera
 18. Åååh, jag blir alldeles tagen! Som jag blivit så många gånger tidigare när jag läst här. Jag känner dig inte personligen men har följt dig sen spelningen på Sveatorget i våras, och jag grät på P & L när Mando Diao spelade Sweet Jackie för dig.

  Kanske ses vi någon gång i något hästsammanhang.

  Må allt gå dig väl!

  SvaraRadera
 19. KLump i halsen av dina ord och en STOR glädje över att du får fortsätta leva det liv som DU vill. Önskar dig allt du vill ha - du har gjort ett avtryck i mitt liv och det är jag så tacksam över. Va rädd om dig! STOR kram från ett idag soligt Norrland/Ella

  SvaraRadera
 20. Vad härligt att läsa.... Gå och lev ditt liv som det var meningen att du skulle göra.

  SvaraRadera
 21. Vad härligt med ett sånt besked.
  NJUT OCH LEV
  Solen skiner och det är fredag.

  Du skriver så målande och så fantastiskt.
  Sköt nu om dig
  Kram Sissi

  SvaraRadera
 22. Jag är så glad för din skull! du är förgyllt mitt liv länge nu, och det är jag säker på att du kommer fortsätta göra, länge framöver... Jag visste att du skulle klara det!! allt gott i världen till dig!! <3

  SvaraRadera
 23. Så ärligt och rätt. Du är så skön. Lycka till i ditt friska liv! Kram

  SvaraRadera
 24. Tack, Kristian, för att du har delat med dig av tankar och ilska. Det har varit så skönt att slippa en sockersöt berättelse om "hur jag vann över sjukdomen". Din berättelse är/var mer verklig.
  Jag är så glad för din skull, att det ser bra ut just nu. Och för att du slutar denhär bloggen. Allting har sin tid.
  Gud med dig! =)
  sarai

  SvaraRadera
 25. Vad härligt att beskedet blev det du och alla vi andra har önskat. Och vilken härlig avslutning det blev på många sätt, den suveränt bra föreläsningen och nu detta!

  SvaraRadera
 26. Så glad för din skull, samtidigt lite ledsen att jag inte får läsa dina ord mer men det hoppas jag att jag får i andra sammanhang! You rock!

  SvaraRadera
 27. Tack för alla vackra och berörande ord som du delat med dig av under tiden med bloggen. All lycka i framtiden! Du är fantastisk! Elisabet

  SvaraRadera
 28. Tack för att du skrivit. Lycka till, sköt om dig och lev livet du fått!

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 29. Vilket fantastiskt besked! Tack för att du delat med dig. En stor varm kram och all lycka till dig, Kristian!

  SvaraRadera
 30. Från djupet av mitt hjärta önskar jag dig en underbart och friskt liv! Många kramar från Anette

  SvaraRadera
 31. Jag har läst din blogg sen start. Följt dig och försökt känna med, helt utan egen erfarenhet.
  Jag har aldrig kommenterat något av dina inlägg.

  Jag hoppas att resten av ditt liv blir ljust. Jag har aldrig berörts av någon blogg som jag berörts av din. Du förtjänar allt det fina där ute, och nu ska du ut och ta det! Jga hoppas jag ser dig susa genom söders gator någon gång, men inte på väg mot sjukhuset.

  SvaraRadera
 32. Härligt! Sitter vid en mycket suddig skärm och ett likaledes suddigt tangentbord och hjärtat jublar och slår volter av glädje. :) Leve livet och leve Kristian!
  Tack, tack, tack för allt du delat med dig av!
  En språkvirtuos och klokmänniska som du fortsätter väl att skriva ändå, nån annanstans, om annat?

  SvaraRadera
 33. Tack Kristian, för allt du har delat med oss. Allt du har gett oss. Allt vi har fått ge dig. Lev nu som bara faaaaan, det har du förtjänat!
  Stor kram Carina

  SvaraRadera
 34. PS. Jag ser fram emot Boken, som ju bara måste komma. Nån gång. Vi ses då.
  Carina (igen)

  SvaraRadera
 35. Rysningar. gå ut och lev nu. bara vara du, och jo, jag kommer att googla på dig och hoppas få läsa mer av dig, i andra sammanhang. Du är. Fantastisk.

  SvaraRadera
 36. Vilka glada nyheter! Tack för att du har delat med dig av din resa. All Lycka till dig på din vidare färd i livet!

  Erika

  SvaraRadera
 37. Så fantastiskt härligt att läsa, blir så glad för din skull. Lycka till i fortsatta livet, för nu börjar det på nytt !!
  Hoppas få läsa nått annat av dig nån annanstans för få människor kan med ordet fånga så som du gjort i den här bloggen. Tack för den resan du delat med dig av.

  Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 38. Vad kan man säga?! Alla ord känns liksom fjuttiga, men GRATTIS och ALL LYCKA till Dej!
  Tack för att du delat den här tiden med oss!

  SvaraRadera
 39. Så fantastiskt att du kan lägga ner den här bloggen för att i stället rusa ut i det vackra livet! Fast jag kommer sakna att läsa dina vackra och kärnfulla formuleringar och satsar på att det finns möjlighet til det i andra kanaler. Lev livet!

  SvaraRadera
 40. Lycka, lycka till Kristian!!!!!!!
  Kram, eva

  SvaraRadera
 41. Tack för att du delat med dej, kommer sakna dina vackra ord. LEV!!

  //Maria

  SvaraRadera
 42. Lycka till Kristian, tack för att vi har fått vara med *kram*

  SvaraRadera
 43. HURRAAAAAAAAAA!!!!

  SvaraRadera
 44. Underbart! Jag fäller en tår av lycka för din skull och för alla som fortfarande kämpar. Ha ett underbart liv och jag hoppas att alla dina önskningar slår in, det förjänar du!

  Kram Jennie

  SvaraRadera
 45. Tack för att vi fått ta del av ditt liv och följt dig på vägen mot denna underbara ljuvliga dag, Grattis fina Kristian, du vann mot cancerspöket! Lev livet!
  Kramar

  SvaraRadera
 46. Underbart, jag önskar dig all lycka och ett långt friskt och härligt liv framöver. Sluta bara inte att skriva, du är fantastiskt duktig. Kram Ann

  SvaraRadera
 47. Underbart!
  Tårar rinner av lättnad, för din lycka och andras kamp. Ha ett underbart liv! Är så tacksam att min kusins man Mattias(fotograf i Dalarna)tipsade mig om din fina blogg. Kommer att sakna dina ord...

  SvaraRadera
 48. All lycka!!! Ps, vill läsa mera av dej i andra sammanhang. Jennie i Småland.

  SvaraRadera
 49. Ja!! :D Så obeskrivligt glad jag blev nu! Min halvtråkiga fredag blev plötsligt den bästa dagen på länge.

  Jag kommer verkligen att sakna dina blogginlägg, men jag hoppas få läsa dina texter i andra sammanhang istället, och så hoppas jag få se er spela så småningom också.

  Ut och lev livet nu. Ingen förtjänar det så mycket som du gör :)

  Kram

  SvaraRadera
 50. ha det så jävla bra nu, hoppas jag får se dig bakom ett trumset igen någon dag! kram

  SvaraRadera
 51. Herreguuuuud vilken skön läsning!!

  Den skönaste på många år faktiskt

  GRATTIS gud så roligt för dig och de dina!!!

  Känner inte dig annat än via denna makalöst träffsäkra och känsloframkallarordfyllda blogg men åååh vilken känslokrock detta ditt sista inlägg skapade i mig

  Vill ju läsa mera av dina ord.. Kan du inte starta en ny blogg.. SNÄLLA!! Eller skriv en bok - VAD SOM HELST bara man kan få läsa mera

  Hatar allt vad separationer heter och att nu inte få läsa mera av det du smattrar ur dig känns ju helt supersorgligt alldeles..

  Förstår samtidigt att du har ett helt liv att leva som behöver din uppmärksamhet där i verkligheten bortanför här..

  Så lycka nu till med allt du tar dig för och Grattis till det underbara beskedet!!

  SvaraRadera
 52. Lev Livet Kristian.Har följt din blogg från
  början till dagens slut.
  Mvh:Mio

  SvaraRadera
 53. Härligt och underbart! :D Hoppas du fortsätter skriva i någon annan form än denna blogg. Du har ett fantastiskt språk.
  /Magdalena

  SvaraRadera
 54. There are tears in my eyes.

  Long live your body : )

  SvaraRadera
 55. Rusa ut Kristian! Vi vinkar hej då med ett leende. Tack!

  SvaraRadera
 56. Per la vita!!

  Kram! Birthe

  SvaraRadera
 57. Har älskat din blogg. Du är så otroligt begåvad, du berör verkligen. Av hela mitt hjärta, ett jättestort lycka till med resten av ditt liv!

  SvaraRadera
 58. Härligt!!!
  Anna
  <3

  SvaraRadera
 59. Tack för att jag fått följa din resa. Lev livet nu. Utan oro. Det önskar jag dig.

  SvaraRadera
 60. Underbart grabben o höra, lev livet nu o ta hand om dej!

  Det har varit underbart o fföljt dej på senna resa tack vare att du skriver så otroligt bra!

  Men jag önskar dej all lycka till nu o lev livet!!

  SvaraRadera
 61. Men det var väl ett lyckligt slut på en blogg!
  Önskar dig all lycka och välgång!

  KRAM!

  SvaraRadera
 62. S-E-G-E-R !!!!

  Livet är här! Livet är nu!

  GRATTIS!

  SvaraRadera
 63. Grattis Kristian!
  Tack för att du så levande delat med dig!
  Styrkekramar till dig!

  SvaraRadera
 64. Jag fick min diagnos (annan variant av c än din) ungefär samtidigt som du och insåg snabbt att det finns en djungel av bloggar om c. Av extremt skiftande kvalitet. Tack vare Lotta Grays blogg hamnade jag hos dig och har följt dina steg samtidigt som jag tampats med mina egna spöken. Det har varit smärtsam läsning men också hoppfull och jag tackar dig för ditt mod att dela med dig.
  Maria

  SvaraRadera
 65. Vackra människa!! Vad underbart att läsa din ord. Såg att någon skrivit att de gärna läser mer av dig. Det gör jag gärna med men i à mat sammanhang. All lycka till dig Kristian!! Kram från Anna

  SvaraRadera
 66. Det verkar som att du vann Kristian! Fan vad underbart! Din föreläsning i onsdags var underbar! Du är bäst! Länge leve kroppen din!
  All lycka och alla vackra dagar till dig!

  Ha det underbart!
  Kramar Malin

  SvaraRadera
 67. Tack för att jag fått läsa om din resa! Nu önskar jag dig ett gott liv och det kommer det att bli!

  SvaraRadera
 68. Jag hoppas du fortsätter skriva någon annanstans för du skriver så vackert och jag vill läsa mer!

  SvaraRadera
 69. Du är bäst Kristian! Ha det bra nu!

  SvaraRadera
 70. Grattis, grattis och återigen grattis till att du får fortsätta din resa med en kropp utan Sjukdomen. Sjukdomen som tar så mycket,på så många plan....Tack för att jag har fått följa din resa. Har gjort en liknande själv och mycket du skrivit har jag själv känt men inte kunnat uttrycka som du har gjort! Lycka till med allt, livet, lyckan, framtiden, stillheten och lugnet...glädjen framför allt. Jag hoppas att du fortsätter dela med dig av dina fängslande ord, på något annat ställe..visst lovar du mig det?! Har blivit lätt beroende av ditt fantastiska sätta att uttrycka dig..så målande och så påträngande...

  Kram/ Jennie

  SvaraRadera
 71. Tack för att jag fått ta del av ditt liv. Och tack för att du lärt mig så mkt. Jag önskar dig all lycka i framtiden och hoppas få läsa mkt av dig. Fällde en tår till detta inlägg. Jag kommer sakna att läsa den enda blogg jag följer.

  SvaraRadera
 72. Underbart att det har gått bra. Tack för att vi har fått dela din resa, du skriver så fantastiskt bra. Lycka till, måtte du få ett långt och härligt liv, det är du värd!

  SvaraRadera
 73. Stor kram från en tant, jag önskar dig allt gott i livet och hoppas du fortsätter skriva, vill läsa mer av dig i framtiden.

  SvaraRadera
 74. You're about to make me cry. I'm so happy for you. So unbelievable happy.
  I wish you all the best for the future.
  I'm sure it will be a good one anyway.

  Hugs from far far away...
  Isabelle

  SvaraRadera
 75. tusen tack för att vi har fått följa dig på din resa....nu har du framtiden i vinden....ett nytt kapitel i boken om ditt liv börjar..lycka till :)

  SvaraRadera
 76. Varmaste, varmaste grattis. Vi ses!

  Hälsn, Karin

  SvaraRadera
 77. Lycka och glädje!!!

  SvaraRadera
 78. Underbart resultat, Kristian, megastort grattis!
  Tack för att vi har fått följa dig på denna mardrömsresa och att du satt så fantastiska ord på den.
  Hopppas stöta på dig någonannanstans i ett annat sammanhang i framtiden. En bok, förslagsvis?
  Varmt lycka till i ditt fortsatta liv!
  /Birgitta (som mailade dig för att vi skulle kunna få kommentera)

  SvaraRadera
 79. Underbart besked du fick idag...Lycka till iframtiden, visste väl att du skulle klara ut det, inte minst genom dina ord, fast jag kommer att sakna bloggen jättemycket, du har känts som en själsfrände, konstigt att man kan känna så genom en blogg, men så är det...
  Läser just nu en bok av Haruki Murakami (stor japansk författare)Du har samma skrivstil som honom. Beskrivningar som metaforer eller liknelser. "De pigga löparna sprang raskt på i motvinden som om de var förföljda av ett gäng rånare i natten"(låter det inte som du)Boken handlar om hans löpning, vad han tänker på, iakttar och filosoferar om under löpningen. Har bara kommit till sid 14 men känner redan att detta är en bok i min stil.
  Sååå...Vi är så många framöver som väntar på en bok med en underfundig titel av Kristian Gidlund...Många Kramar till dig..Önskar dig allt gott
  Maggie

  SvaraRadera
 80. Wonderful, Kristian! :D

  Wish you all the best :)
  Claudia.

  SvaraRadera
 81. Underbart slut på en av de bästa bloggarna jag nånsin läst, och tusen tack för att vi fått följa med dig på denna resan!
  Jag kan bara önska dig ett stort lycka till i livet, och jag hoppas att du en dag trots allt kommer iväg på din efterlängtade afrika-resa :)

  Många kramar Maria

  SvaraRadera
 82. Dum spiro , spero!

  Du är bara så himlars bra alltså!
  En bok från dig får mängder med läsare!!

  Sååå skööönt! Kram!

  SvaraRadera
 83. Kära Kristian,

  Tack för att vi har fått följa med på din resa. Varmt lycka till i framtiden med allt du tar dig för! Må du få ett långt, rikt och kärleksfyllt liv!

  Stor kram och GRATTIS! /C

  SvaraRadera
 84. Skriv nu en bok...om typ ....vattnets betydelse för sjöfarten.....:) Spelar ju ingen roll om vad du har gåvan att trollbinda.
  Grattis känns väldigt ynkligt i ditt fall, vet inte riktigt hur jag ska förmedla min glädje över ditt besked.
  Cyberkram till dig, din syster och familj

  SvaraRadera
 85. Finaste Kristian, vad jag unnar dig detta, vad jag unnar dig segern, vad jag unnar dig de sista månaderna av 2010 som frisk och glad. Hoppas det fortsätter vara en underbart vacker höst och att vintern blir sagolik och att våren och sommaren som kommer kommer att utplåna spåren av stormen som drabbade dig 2010. Jag har haft din blogg som följeslagare, mina barn, hela vår familj har följt dig i tanken och hjärtat alla dessa månader, vi är tillsammans tusentals som följt dig, när vi nu andas ut borde det kännas över hela landet. Lycka till med allt Kristian, med ditt skrivande, med bandet, med kärleken, med allt! kramar

  SvaraRadera
 86. Ååh, vad underbart!!
  Må så gott, och alla lycka till dig i livet!
  KRAM

  SvaraRadera
 87. Underbara gosse så glad jag blir...Livet segrade grattis och Lev och Njut av det.
  Du har fått en gåva att kunna skriva så det berör i själen...KRAM.

  SvaraRadera
 88. Jag är så glad för din skull. Låt pojken finnas kvar inom dig om än ditt liv fyllts med andra erfarenheter. Kram Carita

  SvaraRadera
 89. Vilket härligt inlägg! Tack för att du delat med dig av din resa och att jag fått vara med. Jag önskar dig lycka till med allt av hela mitt hjärta!

  SvaraRadera
 90. Fortsätt på denna väg, med Styrka, Skönhet och Liv.

  Största och Varmaste gratulationen till dig idag!

  SvaraRadera
 91. Tack för att du delat med dig av ditt liv! Detta var det bästa avslut man kunde önska sig, ta nu och lev ditt liv och ha det bäst!! Tack och hej

  SvaraRadera
 92. TACK Kristian! Och LYCKA TILL! KRAMAR!

  SvaraRadera
 93. Tack för att du delat med dig, jag önskar dig allt gott!

  SvaraRadera
 94. Jag önskar dig allt gott i livet! Fantastiska nyheter!

  SvaraRadera
 95. Önskar Dig allt gott, lev väl och ta hand om dig.Kramar

  SvaraRadera
 96. Congratulations Kristian, that´s wonderful, you are wonderful and I wish you the best!!! I cannot express how happy I am, looking forward to see you on a concert!

  Katka // Czech Republic

  SvaraRadera
 97. Underbara Kristian, du klarade det!
  Har bara väntat på att få komma hem idag för att kunna läsa ditt inlägg och se hur det gick hos läkaren...
  nervöst, även för oss.
  Så jävla UNDERBART!
  Passa på nu och njut, vilket jag är helt övertygad om att du redan gör.
  Kommer sakna inläggen här på bloggen, MEN är självklart glad att du inte behöver den längre.
  All lyckatill!
  Kram T

  SvaraRadera
 98. Grattis Kristian, det var inte värden utan världen ...den du nu har framför dig!
  Tack för ditt bloggande.

  SvaraRadera
 99. Tack för att du delat med dig! Även jag har fällt en tår ikväll. Du har en fantastisk gåva att kunna beröra med dina ord. Jag önskar dig allt gott. Stor KRAM från Piteå

  SvaraRadera
 100. Du är en sann kämpe. önskar dig ett långt fint liv:)

  SvaraRadera
 101. Du är ordets mästare jag kommer att sakna dig, lev väl! Kram Lillan

  SvaraRadera
 102. Grattis! Så glad för din skull! Lycka till med hela livet!

  SvaraRadera
 103. Åh så glad jag är att få läsa detta.
  Kommer att sakna dina ord men är glad över anledningen till frånvaron av dom.

  Lev väl, tack för att jag fick vara med.

  SvaraRadera
 104. Underbart avslut på en fantastisk blogg.
  Tack för att vi fått följa dig och lycka till med resten av livet och världen!
  Kram

  SvaraRadera
 105. Älskade Kristian! Om du bara visste hur glad jag är att du nu får lägga ner denna blogg!!! Jag gråter! Missförstå mig rätt nu! Hi hi
  Jag ryser över hela kroppen över ditt senaste inlägg. Men jag vill tacka dig för den tiden du skrivit. Det har funnits många tänkvärda ord att fundera på.. Jag tar inget för givet!
  Du är en klok människa och sådana som du behövs i denna världen. Du har pennan som vapen och med den kommer Kristian att erövra världen och
  livet! Tankar även till de som fortfarande kämpar...Grattis Krille/Anna-Karin
  Bamsekram från Anna-Karin

  Jag är så glad för din skull ikväll att jag bara vill gråta... av lycka!
  Bamsekram till dig

  SvaraRadera
 106. Fy fan vad du är bra !!!! Kan bara säga tack för att jag har fått följa din resa då min bara har börjat.Jag kommer att läsa om din resa om och om igen. Jag hoppas att jag oxå hoppar av på samma station som du har gjort. Må väl Kristian njut av livet =)

  SvaraRadera
 107. Vad härligt att få stänga en dörr om hela mörkret. Om hela resan. Och med det öppna en ny dörr. En dörr till ljuset och lyckan och den nya Christian.
  Önskar dig allt gott och jag är glad att du får gå vidare i ljuset. I livet! Lev det gott! Stor kram från Susanne!

  SvaraRadera
 108. Tack för att jag har fått följa dig i din kamp. Det värmer mitt hjärta att du VANN. Ta för dig nu av LIVET. All lycka till dig!

  SvaraRadera
 109. Tack för alla dina ord och lycka till med livet. Är övertygad om att jag kommer få uppleva dina fantastiska sätt att hantera ord på även i fortsättninge.....även om det sker i ett annat forum.
  kram

  SvaraRadera
 110. Tårar rinner ner för mina kinder. Jag är så innerligt glad för din skull, trots att jag inte känner dig. Vill säga att du är så värd denna seger, men inser att ingen är värd den kampen du utkämpat...den du vann! Tack för att du valde att dela den, personligt, ärligt, naket.
  I mitt jobb möter jag tonåringar som utkämpar samma kamp. Du har fått mig att förstå dem bättre.

  Lycka till med allt som livet har i beredskap för dig. Du är värd Allt!

  Kram

  SvaraRadera
 111. Tack för att du delade med dig och för att du har fått mig att stanna upp och njuta av nuet! Lycka till!

  SvaraRadera
 112. Hej du. Din blogg har varit en del av mitt liv och jag kommer onekligen att sakna den. Jag har tänkt mycket på dig under den här tiden. Önskar dig allt gott nu. stor kram!!

  SvaraRadera
 113. En varm tår i ögat och ett stort leende på mina läppar. Tack för allt du har delat med dig av.

  Länge leve livet... och kroppen din...!

  /Maria

  SvaraRadera
 114. Jättestort Lycka till!! Har läst bloggen av och till...läsvärt..Ha det..kramar Birgitta

  SvaraRadera
 115. Stort GRATTIS till dig!!! Lycka till med allt... Lev väl, ta hand om din kropp och om din själ, då tar din kropp hand om dig. Rid vidare. Ut i LIVET.

  SvaraRadera
 116. jag gråter av glädje..tack själv, från en österbottning.

  SvaraRadera
 117. Tack!
  Lycka till med ditt nya liv.
  Du är fantastisk!
  Kram
  Caroline

  SvaraRadera
 118. Nu släpper vi iväg dig mot framtiden, laddad med kärlek och styrka! Tack för allt du delat med dig!
  Mia

  SvaraRadera
 119. Du är så fantastiskt BRA!! Vilken kämpe du är! Vad skönt det var att få läsa detta inlägg. Jag är så varm och glad för din skull. Lycka till i fortsättningen.

  Varma Kramar

  Julia

  SvaraRadera
 120. Länge leve livet, grattis till segern!
  Tack för att jag fått följa med och läsa om din viktiga resa, kommer sakna dina välskrivna ord i bloggvärlden.

  Styrekkramar och kärlek
  //Anna

  SvaraRadera
 121. grattis, fan att jag skulle vara så här lycklig när min favvo blogg lägger ner, lev livet, lycka till

  SvaraRadera
 122. Heja!
  Du är verkligen en ordkonstnär, lika imponerad av Dina inlägg varje gång. Skynda leva livet Du drömt om.

  SvaraRadera
 123. ser dig åter vandra
  dit jag själv vill gå
  vem ska jag nu be att stanna
  när du lämnar mig utan texter och ord

  SvaraRadera
 124. Jag är så glad för din skull att du kan lägga ned bloggen äntligen. Lycka till Kristian, lev livet. kramar, Lina

  SvaraRadera
 125. Ja, en sann ordkonstnär, det är vad du är. Lycka till och tack för alla fina inlägg som verkligen berört mig.
  /Birgitta

  SvaraRadera
 126. Åh, ja! (så glad för din skull)

  Åh, nej! (så tomt utan dina ord)

  Som sagt, det enda vi har är Nu,
  minnen av Då och hopp om Sedan...

  SvaraRadera
 127. Tack för att du orkat dela med dig! Det har fått mig att ta bättre vara på den tid som är nu!
  KRAM Cecilia

  SvaraRadera
 128. Tack för att du delat med dig av dina tankar och upplevelser till precis alla. Vem som helst har fått tillåtelse att känna med dig, genom dina enastående texter.

  Dags att famna livet. :-)) / JJ

  SvaraRadera
 129. Tack Christian för att vi fått följa dig. Lev ett underbart liv. Du är bäst.

  SvaraRadera
 130. Ååhh vad jag blir glad för att du vann. DU VANN. Wiiieee.. som ungarna skriver numera. Glädje. På riktigt. En vinst.. större än livet.

  Jag kommer att sakna dina välskrivna tankar. Mycket. Jag njuter av att läsa det du skriver.. så tänker du någonsin få till en bok eller två, så hoppas jag att jag snubblar över den någonstans, någon gång.

  Njut. Lev. Älska. Tack för att du låtit oss följa med på din tunga, svåra resa. Tack för att du delat med dig av dig själv.. i brutal och ärligt naken verklighet.

  Lev Kristian. Lev.

  Famnen full med kramar och kraft

  SvaraRadera
 131. Lev väl Kram Cajsa

  SvaraRadera
 132. Härligt underbart besked! Stort lycka till!
  Kram S

  SvaraRadera
 133. Var räddd om dig!

  SvaraRadera
 134. Vad härligt att läsa! Ha ett fantastiskt liv! Kram, Sess

  SvaraRadera
 135. TACK Kristian för att du har delat med dig av dina känslor under den här jobiga tiden. Just nu är min kropp fylld av massa känslor. Glädje över att du vann kampen. Sorg över att inte längre få läsa nya inlägg av dig. Förhoppning om att du snart är stark nog och kan göra allt du drömt om som t.ex. älska, resa, spela och leva ett "vanligt" liv. Måtte det dröja länge innan din brors son behöver läsa brevet i din kavajficka. Önskar dig all lycka på resten av din livsresa. Styrkekramar till dig!!!!!

  SvaraRadera
 136. Önskar dig allt gott i livet!
  Kram

  SvaraRadera
 137. Blir så glad över att få sakna dig här!
  Kram
  /Maria

  SvaraRadera
 138. Underbart Kristian. Jag önskar dig lycka till.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 139. Jag får tårar i ögonen av glädje...YOU WON!!!

  Vi är många som följt din blogg och det helvete du gått igenom och har man som jag sett någon nära förlora sin kamp, så har varje inlägg från dig tagit mig tillbaka till den kamp som hon förlorade, den smärta hon kände, men inte kunde förmedla till oss andra. Du har rört om i mig, berört mig på ett sätt som varit både smärtsamt ljuvligt och ljuvligt glädjande. Tack Kristian!

  Jag vill att du ger ut detta som en bok. Det finns så många fler som skulle behöva röras av din berättelse, få förståelse för det helvete som denna hemska "kräfta" orsakar. Samtidigt förstår jag dig om du vill stryka ett streck över denna hemskhet och bara blicka framåt. Möta allt det ljusa igen.

  Vad du än gör hädanefter så önskar jag dig så mycket glädje och lycka med allt.
  En stor KRAM och ett stort tack för denna blogg!
  Carina (f.d. "Kapplamamma" från granngatan i Kvarnsveden)

  SvaraRadera
 140. Att läsa ditt sista inlägg i den här bloggen fick mig att gråta. Jag är så glad för din skull och jag önskar dig all lycka på din fortsatta väg i livet...

  SvaraRadera
 141. Kristian! Tack för att jag fått vara med.Nu börjar ett annat liv.
  Någon mening har det varit trots allt för Dig.

  Carpe diem Kram Margit

  SvaraRadera
 142. Tack för att vi fått följa med dig Kristian. Du skriver som ingen annan. Lycka till med allt du tar dig för.
  Vi ses på Peace & Love nästa år!
  Massvis med kärlek från Johanna

  SvaraRadera
 143. kristian, i wish you all the best. go out and live your life to the fullest!

  SvaraRadera
 144. Sitter med fingrarna på tangentbordet och vet liksom inte hur jag ska börja det här inlägget...en varm lyckligt känsla, som om man lever lite lite i ditt liv, lånar lite av dina känslor nu när du fått detta bästaste besked man kan få. Det har varit en ära att få dela den här resan med dig, läsa dina vackra och smärtsamma ord som nu på sista tiden har andats lycka och förhoppningar. Tack för det Kristian, tack för att du fått mig att reflektera lite mer över det liv man ibland tar för givet, tack för att du tänker leva vidare! Du gör den här världen lite vackrare! / Nadja

  SvaraRadera
 145. Lycka till fina Kristian.
  Du blir säker 90 år!
  <3

  SvaraRadera
 146. Vilket fantastiskt besked och vilket avsked. I intervjuen sa du att du inte ville förknippas "som han kille med cancer". Jag tror att jag pratar för flera när jag säger att det kommer du inte att göra. Döremot så kunde du förmedla ord. Berörs med ord. Skriva så att huden knottrade sig, tårar svämmade över och tankar som tänkte ett varv till för att du skrev så tänkvärt.
  Ut och njut av livet nu för fasiken :)
  Stor kram och tack- ett innerligt tack för att jag fått insikter som jag aldrig hade fått annars.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 147. Stort lycka till fina Kristian
  varmaste kramar Jenny

  SvaraRadera
 148. Har läst från början. Tack Kristian.
  Lycka till. Livet är ditt att ta tillbaka.

  /Helene.

  SvaraRadera
 149. Tack för att du delat, tack för alla orden som kommit ur dej, tack för allt du lärt mig!
  /Anki

  SvaraRadera
 150. Så underbart!!! Stort LYCKA TILL på din fortsatta resa!!!

  SvaraRadera
 151. Underbart Kristian !! Med värmande hjärta önskar jag Lycka till på din resa genom Livet och Tackar för alla dina tankar du delat med dig. Du har verkligen berört med din resa genom din blogg. Du gör nu det bästa av att "lägga ner" sidan, vända blad och gå vidare Tack än en gång !

  SvaraRadera
 152. Helt underbart Kristian! Du har fått mig att tro på hopp om livet. Lev ditt liv nu och förverkliga dina drömmar!

  SvaraRadera
 153. Stort lycka till i framtiden. Är verkligen lycklig för din skull!

  SvaraRadera
 154. All kärlek till dig Kristian, kommer aldrig att glömma dig. Lycka till med ditt framtida liv. Kramar från Anita.

  SvaraRadera
 155. Lycka till med ditt nya liv! Kram Sippan

  SvaraRadera
 156. UNDERBART! ta hand om dig

  SvaraRadera
 157. Grattis & Lycka till!!

  SvaraRadera
 158. Har följt din blogg varje, varit orolig när du inte skrivit ngt på flera dagar och är så glad att du vunnit! Önskar dig lycka till med livet och hoppas att du fortsätter att skriva för det gör du så bra!

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 159. Har följt din blogg,hållt andan ibland när det har dröjt med blogginläggen.Blir upplyft av din styrka och ditt sätt att skriva.
  Maria

  SvaraRadera
 160. Hej! Hoppas som många andra som kommenterat, att få läsa dina ord och texter igen. Du är otroligt duktig på att formulera det svåra. Ser fram emot en bok, eller en annan blogg. Varmt lycka till i ditt fortsatta liv.

  Hälsningar från en annan Lena

  SvaraRadera
 161. Tack, Kristian, för allt det hemska, sorgsna, men ändå hoppfulla, du har delat med dig av här. Jag har följt den här bloggen sen start, och även fast jag kommer sakna dina texter så värmer det mitt hjärta att se dig gå ur den här upplevelsen som en starkare människa. Jag önskar dig ett långt, friskt, kärleksfullt liv och att du får uppleva allt det där du drömt om.

  SvaraRadera
 162. Tack för att du delat med dig och tack för alla dina ord.
  Jättelyckatill med vad du än gör. Stor kram.

  SvaraRadera
 163. Jag har läst din blogg ibland och som så många andra blivit berörd av dina vackra ord och formuleringar. Tack för att du delat med dig av dina tankar och stort lycka till i framtiden! Kram Alexandra

  SvaraRadera
 164. kram och tack för allt!

  SvaraRadera
 165. Fy fan så jäkla gött! Så jävla jävla gött Kristian. Tänk att du fångade livet igen. Förstår du hur du berör? Mina ögon tåras av både glädje och sorg här nu. Tusen tack för allt du delat med dig. Tack. Och må du få leva lyckligt nu.

  (men om det blir svårt att leva med förlusten av ditt lilla jag, kika in på www.sorg.se, de hjälper)

  Kram.

  SvaraRadera
 166. Jag kommer att sakna din blogg mycket men skälet till att du lägger ned den är desto underbarare.
  Jag önskar dig lycka till med livet!
  Kram, alice

  SvaraRadera
 167. Länge Leve Kroppen din.
  Tack.
  För en berättelse du inte ville skriva men som har gett så jävla mycket.
  Skål - för livet

  SvaraRadera
 168. Ett stort tack för allt du delat med dig av. Du har fått mig att både skratta och gråta och framför allt att ta vara på den gåva som livet är med alla sina mot- och medgångar. Lycka till i livet! Kram

  SvaraRadera
 169. Stort tack för din berättelse, den stärker många! Nu hoppas jag få se dig spela här i stan. Lycka till!

  Kram,
  Sara

  SvaraRadera
 170. Vill bara önska dej all lycka och välgång i resten av ditt långa liv. Har varit en ynnest att få följa dej en svår period i ditt liv.
  Många lyckönskningskramar

  SvaraRadera
 171. Jag önskar dig all lycka med livet! Kram Anne.

  SvaraRadera
 172. Sällan har en blogg berört mig så mycket. Tack för att vi fått följa dig en bit längs vägen.

  Enjoy!

  SvaraRadera
 173. Fantastiskt att läsa! Önskar dig allt gott i fortsättningen. Många, många kramar till dig.

  SvaraRadera
 174. "Bryt upp, bryt upp den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr". Det tänkte jag när jag läste ditt inlägg. Nu börjar nästa kapitel i ditt liv. Önskar dig allt gott och tackar för att du har delat med dig. Kommer att hålla utkik efter det som du kommer att skriva i framtiden. //Jenny

  SvaraRadera
 175. Lycka till i livet,njut,lev,älska.
  Tack för dina tankar och ord.

  SvaraRadera
 176. Du berör verkligen. All lycka och välgång till dig i framtiden!

  SvaraRadera
 177. Hej!
  Tack för att du har delat med dig av din resa. Tack för de underbara orden.
  Tack för den lärdom du har delat med oss.
  Stort lycka till med LIVET.
  Kram.....

  SvaraRadera
 178. Ahhhh GRATTIS! Detta gjorde verkligen min dag! Kristian jag är verkligen så glad för din skull! Har grubblat, fnulat och tänkt på dig då och då och det känns bara så underbart att livet är äntligen ditt igen! Så RUSA mycket, långt, länge, med glädje, med kärlek och med HELA kroppen! När jag ser dig komma springande förbi ska jag ropa hej, hoppas jag får det! Önskar dig massa välsignelse, kärlek och ett stort lycka till med livet! Tack för att jag har fått ta del av din resa och din blogg// Helena

  SvaraRadera
 179. Är så himla glad för din skull! Visste att du skulle klara det! Ta nu med dig killarna och kom och spela i Göteborg snart. Glöm bara inte att vila upp dig ordentligt innan! Puss & kram på dig! <3

  SvaraRadera
 180. FUCK CANCER!!!


  Länge leve vi!!!

  SvaraRadera
 181. Tack för alla ord som berört så oerhört. Ta för dej av livet och ha det UNDERBART! Varm kram

  SvaraRadera
 182. Åhhhh vilket underbart ögonblick! Blir så innerligt glad att höra... Rusa nu. Rusa Kristian. Det här blir så bra!

  Tack för att vi fått åka med på din pakethållare under den här resan. Tack för så mycket tänkvärt

  Tjohooooo!

  SvaraRadera
 183. Du är verkligen en inspiration till livet Kristian! Jag har läst denna blogg säkert 3 gånger rakt igenom och jag har fått en helt annan syn på livet.
  Du skriver på ett sätt som verkligen binder läsaren, något som jag inte upplevt förut. Nu när jag läste ditt sista inlägg kände jag verkligen lycka att du äntligen blivit frisk!

  Lycka till med allt i livet! Du har otroligt mycket kvar!
  /Fred

  SvaraRadera
 184. Tack för att du har delat med dig av din resa! Jag kommer att fortsätta läsa dina ord i andra sammanhang.

  SvaraRadera
 185. Jag bugar inför dig.
  Tack för att vi fick följa dig.

  Önskar dig allt gott - mycket, mycket länge.

  / Mum

  SvaraRadera
 186. Underbart att höra ett bra besked! Fantastiskt hur du hanterat detta. Inspirerande. Tack för att du delat med dig av dina upplevelser. /Lisa

  SvaraRadera
 187. Tack Kristian för din blogg...o det är nu vi skall jubla över ditt positiva besked. Jag förstår att du gör ett avstamp och lämnar oss här på bloggen.....lev livet...älska livet...o var lycklig...finn åter din vardag och upplev allt med nya ögon...Stort lycka till kram Ingela..en för dig okänd läsare av din blogg...

  SvaraRadera
 188. Bästa Kristian, välkommen till den skara människor som vunnit kampen mot det stora svarta eländet!
  Tack för dina ord som på ett välskrivet och "skitigt" sätt så väl beskriver hur det är för så många människor.
  Jag är övertygad om att din kraft, ditt mod och din strid hjälpt dig att besegra cancern - precis som jag gjorde.
  Lev livet, njut och ta vara på dina nya sekunder!

  Kram från Catrin

  SvaraRadera
 189. Tack för alla ord!
  Jag hoppas liksom du att denna berättelse inte har en fortsättning.

  SvaraRadera
 190. Lycka till Christian och det är så skönt att du kan sluta blogga om det här!

  SvaraRadera
 191. Idag är en dag med glädjetårar, en lyckans dag...Det har varit en märklig resa att följa din blogg. Nu önskar jag dig all lycka till på färden genom livet...Kramar

  SvaraRadera