måndag 4 juli 2011

En annan sorts längtan

Numer vaknar jag alltid ett par gånger varje natt. Vid 02, 04, 05 0ch 06. Slår upp ögonen om så bara för ett par sekunder, för att se vad som händer. Var jag är. Hur det känns i kroppen. Och däremellan drömmer jag. Hetsigt. Drömmar fyllda av Singerska symboler. Om längtan, rastlöshet och en oro över att alla beslut som jag hittills tagit, har varit fel. Ibland är nattens vakna ögonblick så korta och fragmentariska att de lika gärna kan ha varit de drömmar som jag just befunnit mig i. När jag vaknade och rummet var fullt av främmande människor, det var nog en dröm. Men när jag vaknade av att en kvinna drog i en av alla slangar, det var nog verkligt. På riktigt.

Under en av nätterna jagades jag av en tiger – styrkan, beslutsamheten, den potenta. Jag sprang, fulltständigt livrädd. Kämpade. Besegrades. En annan natt försökte jag hindra en krokodil från att ta sig in genom mitt fönster. Jag höll emot med alla mina krafter. Krampaktigt. Men den var för stark. Tog sig in. Sen vaknade jag. Och jag har drömt om hus som jag sett mig bo i, med den familj som jag någon gång kanske kommer få. Hur vi levt lyckliga. Innan vi förstörts. Hur någonting märkligt rört sig i mörkret utanför. Hur vi har förintats.

Inatt drömde jag att jag hade sex. Länge. Intensivt. Fantastiskt. Jag såg med vem det var, men det hör inte hit. Vi var berusade av varandra. Förenade i svett och värme. Det var länge sedan jag drömde något liknande. Och det var ännu längre sedan som jag hade sex på riktigt.

Idag var en sådan dag då jag såg min egen mage. Jag har inte gjort det särskilt många gånger. Jag har inte velat. Försöker försvara mig med att jag kommer hinna tröttna på den till slut i alla fall. Men jag vet att jag inte har vågat. Men jag böjde mitt huvud. Tittade ned när bandaget lades om. Jag såg ärret. Hur jag kommer att se ut. Från och med nu. Hur huden återhämtar sig. Hur den nästan verkar vara chockad. Hur ärret svänger runt naveln på vänstra sidan, från mina ögon sett. Jag som hela tiden trodde att det skulle ta den andra vägen, av någon obegriplig anledning. Jag ser ut som någon ur Saw. Och plöstligt började jag tänka på nattens dröm. Om sex. Om min kropp. Tillsammans med någon annan.

Och jag kunde inte låta bli att undra hur det kommer att utveckla sig. När jag kommer visa mig för någon igen. Om jag kommer visa mig för någon. Om. För jag är någon annan nu. Min kropp ser annorlunda ut. Jag kommer alltid att bära med mig detta. Kommer aldrig kunna gömma mitt ärr. Kommer alltid få lov att förklara mig. Alltid få lov att berätta. Och jag måste vänja mig med att alla kommer stirra fast de låtsas att de inte ser.

63 kommentarer:

 1. Min sambo har opererats för navelbråck en gång och en annan gång för tarmvred. Han har ett stort ärr på magen där naveln en gång satt. Ärret är format som ett kors. Han har aldrig gillat sina stora ärr och han tyckte det var jobbigt första gången jag skulle se honom utan tröja. För mig var han vacker med tröja, men ännu vackrare utan tröja. Han ska ha sitt kors på magen för det är han, mannen jag älskar. Din framtida partner kommer tycka samma sak och dina ärr kommer bara symbolisera din oerhörda styrka genom den väg du har färdats. Var rädd om dig!
  Kram L

  SvaraRadera
 2. Den som kommer in i ditt liv och som älskar dig, bryr sig inte om de synliga ärren... det vet jag av egen erfarenhet! De andra ärren i både själ och självkänsla bearbetar man tillsammans. jag är övertygad om att personen redan finns runt dig, det är bara inte dags..än... Lev väl !

  SvaraRadera
 3. Min son har ett likandant ärr. Spikrakt med en liten krök runt naveln.För mig är det vackert.
  Jag minns när han vaknade upp ur narkosen och man kunde se på ansiktet att det allra sjukaste var borta.... Sen är livet inte problemfritt ändå men det var fantastiskt!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra kommentarer ni har lämnat här ovan. Det är ju så det är. Ärren är en del av oss, av våra liv, av vår kärlek. Livet är stort. Kram från Carina

  SvaraRadera
 5. Att älska en annan människa är det största, och när man älskar så älskar man HELA människan. Jag är övertygad om att du kommer att möta DEN människan för dig.
  Min man har också ett långt ärr över magen, och därtill påse på magen, båda som ett resultat av en sjukdom i tjocktarmen och därefter en borttagen tarm.
  Jag har den största respekt för att det var skitjobbigt för honom att berätta detta för mig, och att visa sig naken första gången, men mig har det aldrig stört. Jag vill dela mitt liv med honom och älskar honom, påse och allt eftersom det är en del av honom. När vi älskar har vi hittat egna lösningar på det praktiska med påsen.
  Vill skicka med dig denna erfarenhet, en varm, varm kram och en massa ljus och hopp inför din fortsatta vandring. //Marianne

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att ärr och andra "skavanker" som skiljer någons utseende från "så som alla andra ser ut" mycket väl kan vara det som gör denna någon extra intressant.

  SvaraRadera
 7. Ju äldre man blir, ju större chans att ha ett ärr. Synligt. Och det är bara en liten del av din utsida. Men jag förstår självklart att du alltid kommer att tänka på hur det var när du fick ditt ärr. Min lillebror opererades för en förträning nära hjärtat, han har ett stort ärr som går runt kroppen. Ett tag var han så trött på att förklara att han inte ville ta av t-shirten på stranden. Nu tänker han aldrig på det och ärret är blekt och silvrigt. Allt förändras över tid. Stor kram!

  SvaraRadera
 8. Du verkar vara en mycket älskvärd människa, för det du tänker, säger och är. Så oändligt mycket mer än din kropp. Men jag vet, det är lätt att säga. Lycka till med kärleken och sexet.
  L

  SvaraRadera
 9. Ärr gör oss unika. De visar att vi lever och har levt! Ärr gör oss ödmjuka inför livets olika turer men ärren definierar oss inte!

  SvaraRadera
 10. Jag tror dina drömmar är ett tecken på att du snart är redo för det riktiga livet igen, livet som Kristian bortanför sjukdom och smärta och därute i det riktiga livet finns det någon, känd eller okänd som väntar på dig och för vilken ett ärr inte gör någon som helst skillnad. Och det där huset finns kanske också redan någonstans. Det delar du med alla som inte heller ännu vet vem de kommer att dela livet med eller i vilket hus deras eventuella barn kommer att växa upp. Och många av dem har också ärr, synliga eller osynliga som de bävar för att behöva visa upp. Fortsätt drömma och göra dig redo för ett spännande liv Kristian. kramar

  SvaraRadera
 11. Du är snart klar till att gå ut i det härliga LIVET igen, Kristian!
  Skavanker har vi alla!
  Glad sommar!
  /eva

  SvaraRadera
 12. Jag har 3 stora ärr över hela ryggen och magen efter en stor operation. Jag trodde aldrig att jag skulle våga visa mig inför någon. Trodde aldrig att någon skulle kunna älska någon som såg ut som jag. Men faktum är att ärr bleknar, blir silvertrådar som ger karaktär, och till slut tänker du inte ens på att de finns där. Att ta av dig tröjan inför någon du tycker om blir inte en stor grej. Och det viktigaste av allt: den som älskar dig kommer aldrig att se på dina ärr som något annat än vackert. <3

  SvaraRadera
 13. En del har ärr på insidan andra av oss har dem på utsidan. Mitt går från bröstbenet till blygdbenet och gör ingen sväng om naveln för den togs bort (full av tumör från insidan). har även ett är under ena bröstet efter att ha tagit bort en lungmetastas. Jag verkar ha bra läkkött för mina är är tunna och ljusa och jag tänker knappt på dem längre (drygt 3 år har gått sen jag fick det första) snart ska det långa ärret öppnas igen, jag hoppas det läker lika fint när det är dax för op nr 5 (på 3år)

  SvaraRadera
 14. Din partner kommer säkert att få något som många saknar; en ödmjuk, stark, rolig, verbal, reflekterande, öppen partner. En person stark nog att dela med sig av inte bara glädje utan också smärta.

  Det överväger alla ärr i världen!

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 15. Stå på, fantastiskt med en så fin dröm!! Den visar att du är på väg tillbaka!

  Våra tankar och känslor är en avgörande faktor för att kroppen skal produsera goda hormoner som hjälper oss i läkningsprosessen. När vi som äldre eller sjuka längtar efter de livgivande hormonerna, behöver vi inte längre se avundsjukt på de som är unga och friska. Vi kan själv! Det är inte hormonerna som ger oss ungdommen, det är de unga tankarna som ger oss hormonerna. När dig själv med goda tankar!
  kram Erika

  SvaraRadera
 16. Ärr är ett bevis på styrka, kamp, överlevnad...En vacker tatuering som man ska vara stolt över, för den dag du visar upp dej utan tröja oavsett i vilken situation, så kommer mäniskor att tänka att wow, där går en man som vet hur skört livet är, men som tamejfan kämpat. Ett ärr berättar en historia :)

  Jag har haft tur att klara mej från sjukdomar, MEN jag har 2 kejsarsnitt bakom mej, där det första snittet skedde i panik pga att min fina Elin höll på att dö i min mage. Så jag lovar dej en sak, om folk frågar om mitt ärr, så berättar jag historien, sen avslutar jag berättelsen med att Marilyn Monroe hade sin skönhetsfläck på kinden, min sitter på magen och är det finaste på mej.

  Skickar massa kramar och styrka till dej nu..

  /maria

  SvaraRadera
 17. Ärr verkar ha en otrolig förmåga att blekna ganska snabbt. jag har en son som blev illa hundbiten i ansiktet när han var 10 år. idag är han 16 och det syns knappt. Och det som syns ger ansiktet karaktär. Trots att han gått igenom värsta tonårsåren vad gäller utseendefixering har ärren aldrig varit uppe på tapeten. Ärr är lite småsnyggt. Jag fattar att du inte vill ha jättelika ärr på magen men jag personligen skulle absolut inte bry mig om någon hade ärr eller inte.

  SvaraRadera
 18. Kristian, ärret är inte något du skall dölja eller skämmas för. Jag kan tycka det är snyggt, en livets tatuering, varför inte !! En sexdröm, bevis om något att du är på väg tillbaka...Den du älskar kommer inte att bry sig det minsta om ditt ärr, vad är väl det...Se bilder på Lotta Greys långa ärr i hennes blogg, faktiskt tycker jag det är snyggt, lär dig tycka om ditt ärr, det är ju en del av dig Hoppas dina framsteg går snabbt nu och var rädd om dig
  Stor Stor Kram
  Maggie

  SvaraRadera
 19. Fina människa !!!
  Du kommer att träffa en härlig tjej som ser dina fina sidor och kommer strunta i dina ärr. Ärr gör dig till en människa som har en historia, något att berätta. Jag vet av egen erfarenhet. Jag amputerades för några år sedan och trodde att livet var slut. Idag är jag tillsammans med världens finaste kille som tycker jag är den vackraste trots mina ärr på kroppen och ett halvt ben mindre. Förstår att det känns tungt nu men jag lovar att du kommer tillbaka, en vacker dag. Det tar lite tid bara. Kram till dig.

  SvaraRadera
 20. Ärr är vackra.. de visar en del av ditt livs historia. De visar att en människa levt och klättrat över höga trösklar. Du är så vacker inuti att dina ärr bara kommer att noteras som något vackert även utanpå. Den kvinna som förtjänar din kärlek kommer att kyssa ditt ärr och omfamna dig med hela sig..
  Kram Annukka

  SvaraRadera
 21. Du fantastiska människa det är klart att du kommer att älska - det finns säkert någon som väntar på dig, så det är bara att våga ta steget!
  Själv är jag älskad trots ärr på både ut och insida. Vi två underbara flickor också.
  Den som överlevt en svår sjukdom eller varit med om personliga katastrofer och lyckats bemästra detta tillhör de människor som uppskattar livet mest av alla. Välkommen in i den klubben!

  SvaraRadera
 22. Kommer bli hur bra som helst.

  SvaraRadera
 23. Tänker på Shakiras "Underneth your clothes"

  Underneath your clothes
  There's an endless story
  There's the man I chose
  There's my territory

  L'amore è ciò che è invisibile agli occhi


  Kram Birthe

  SvaraRadera
 24. Kristian, du behöver inte oroa dig, jag har ett 30 cm långt ärr på bröst och mage, men min fru tycker det är sexigt och tycker det jag.du kommer också att träffa någon som älskar dig för den du är och hur du än ser ut.Du ska veta att ärren bleknar med tiden också, dom syns allra starkast i början.Krya på dig Kristian,glöm inte bort att insidan är viktigare än utsidan. Hälsningar Roger

  SvaraRadera
 25. Innerliga ord från Dig, Kristian! Du berör på ett absolut personligt men högst opåtvingat vis - dina ord gör mig stum och jag önskar att livet snart återvänder till det mer normala (vad nu normalt är?!), eller enklare livet kanske man kan säga. Ta hand om Dig, finns ingen annan som Kristian Gidlund - Kom ihåg det!
  /Många varma tankar från Frida

  SvaraRadera
 26. jag var på p&l i helgen, och när mando diao spelade sweet jackie för dig så rann tårarna ner för mångas kinder, även mina. Du klarar det här ärren kommer din framtida tjej inte bry sig om, hon kommer älska dig för den du är!
  Många lyckokramar från Linn Drake

  SvaraRadera
 27. Det där ärret är ju en del av dig nu, den nya Kristian. För du är ju en annan nu, efter det du går igenom. Du ska se att sen, när det är dags, kommer den människa du visar det för att vara totalt förblindad av Kristian och struntar i om det så skulle stå en elefant på huvudet ditt. Typ. :-)

  SvaraRadera
 28. Jag hittade hit till din blogg för typ 2 dagar sedan. Nu har jag läst hela alltihop - varenda ett inlägg, och kommar framöver inte att missa ett endaste ett.
  Tack för att du gett mig chansen att ta del av det du skriver. Dina ord och det du beskriver ger MIG en styrka på ett helt annat sätt än jag tidgare upplevt. Vad än det kan vara värt så ska du veta att du har ett fullt stöd hos mig, genom cybervärlden. Jag kommer att följa din match från början tills dess du bestämmer att jag inte längre får ta del av den.

  Och angående ärret så tror jag att det är så att de rätta ögonen inte kommer att se dina ärr, utan se den människa som ärren sitter på. Du är du och ingen annan - med ärr och allt annat.

  Kämpa på och ta hand om dig!!

  SvaraRadera
 29. Med tanke på din styrka genom hela denna kamp, kommer ärret vara en symbol för den styrkan.
  Ärr är inte ärr utan dina livslinjer.
  Ta väl hand om dig och ser fram emot nästa fantastiska uppdatering.

  SvaraRadera
 30. Min man har ett ärr som börjar ca 15 cm ovanför naveln och slutar 15 cm under. Det går också till vänster runt naveln :)precis som ditt
  Dessutom har han ett ärr på var sida, vid bäckenet, på ca 10 cm så där finns några stycken ärr. Dessutom saknar han näsbenet som flyttades upp i pannan så näsan är väl ganska lik en boxarnäsa.
  En alvarlig bilolycka när han var 20 ställde till det kan man säga.
  Men han är så fin ändå och du kommer träffa många fina människor som ser DIG och inte ditt ärr - Det vet jag även om du inte tror mig!!
  Verkligen glad att operationen gått bra och jag ser fram emot att höra om din resa, kollar flera gånger om dagen om du skrivit

  Styrka Värme Hopp & Mod
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 31. Har tänkt på en sak, det är ju pga din sjukdom du har skrivit denna blogg men för alla oss som läser den är det inte din sjukdom som kommer att vara det bestående minnet från den här bloggen utan det är din fantastiska personlighet och din exceptionella skrivbegåvning som kommer att stanna i vårt minne. När din sjukdomstid är historia och för länge sedan förbleknat kommer din personlighet att fortsätta lysa genom denna text.

  SvaraRadera
 32. Spännande drömmar... Det skulle vara roligt om du fortsätter att skriva... Tänk när man tittar in i din blogg längre fram och nattens dröm har gått i uppfyllelse... Du och din familj... :)

  Jag vill dela med mig en ärr-historia till dig. Min dotter (snart 6 år) har ett ärr rakt över magen, ovanför naveln (pga tarmvred, akutop). Det fick hon när hon endast var ½ år. Tidigare har hon inte reflekterat så mycket över sitt ärr, men nu är hon mycket mer medveten. Hon säger att hon inte vill se ut så där på magen och hon vill ta bort "strecket" över magen. Vi pratar ofta om ärret här hemma och jag svarar henne ofta att "tänk, det är bara du som ser ut så...". Jag uppmuntrar henne att vara stolt över sig själv över den hon är...

  /Maria

  SvaraRadera
 33. Precis som de andra kommenterarna, vågar jag nog också gissa att din ärr inte kommer att spela den minsta roll. Din härliga personlighet (ja, i det här fallet är det en positiv komplimang, för du ser ju bra ut. Också) kommer att vara det bestående intrycket. Självklart. För om hon inte ser DIG utan bara ärret är hon blind och ska bort bort bort.

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 34. Man blir ju kär i dig bara av att läsa dina texter, ett ärr på magen lär inte vara ett problem för dig i framtiden. Dröm sött.

  Kram

  SvaraRadera
 35. Du skriver så man vill ha sex med dig omedelbart! Dina ord tar tag i mig och träffar överallt.

  SvaraRadera
 36. Visst är det dret..Fick min på "rätt" sida,
  sen gjordes en ny operation och ett nytt ärr skapades av en konstnärs händer men på vänster sida...blev så snopen. Ärr runt min navel..ska jag göra en ny piercing?! De sa aldrig att de skulle förstöra den...

  Kvällens låt om du vaknar är grimasch om morgonen, Cornelis Vreeswijk, bra text i sommaren, du får låna den..

  SvaraRadera
 37. Ska strax sova. Hoppas på drömmar med dig. Om sex. Vilt, hett, intensivt.

  Nicole

  SvaraRadera
 38. Av vad man kan läsa här delar du att ha fått ett ärr efter en operation med ganska många. Och det verkar ju gå bra att leva med ett sådant, du får väl se det som ett litet minne som du bär med dig.

  Klockan är mycket så jag säger Godnatt och sov så gott,
  alice

  SvaraRadera
 39. Jag minns en arbetskamrat, en jobbarkompis (varför låter båda dessa ord så töntiga?) I alla fall en kille som jag arbetade på samma ställe som... ;) Han var tillsammans med en jättesnygg tjej, hon hade, ett väldigt stort ärr i ryggslutet, ja på bakdelen alltså, berättade han. Jag kommer inte ihåg om jag någonsin fick reda på om detta med ärrets orsak var riktigt sant eller inte... men hon sa i alla fall, till alla?! som fick syn på det, att det var ett minne efter en hajattack!

  Du kanske skulle anamma den metoden? Du som i vargtimman blir jagad både av tigrar och krokodiler?! :) Bara ett förslag, hon var som sagt väldigt snygg... och populär.(läs;eftertraktad)

  Hoppas att dina drömmar, de hud mot hud, blir till sanndrömmar, snabbare än du anar.
  :)
  /helena

  SvaraRadera
 40. Alla skriver så fina rörande texter och jag kan inte riktigt uttrycka mig hur jag skulle önska att jag kunde. Du skriver så bra, Kristian. Du skulle verkligen kunna göra en bok av det här, om livet med cancer, livet att bli av med det & lära sig att hantera det. Jag har läst din blogg sedan start och det är en sån hemsk grej du går igenom just nu. Du ska vara stolt att du är på rätt väg! Jag kan verkligen inte uttrycka mina 'känslor' & hur man känner sig när man läser dina inlägg. Man blir så ledsen.. Ibland klarar jag faktiskt inte ens av att läsa vad du skriver, det är så hemskt.

  Förresten, (detta har inget med texten att göra), men det är synd att du inte var med på Calles spelning i Lund, jag hade förhoppats på att du skulle vara där, det hade gjort hela spelningen 100 gånger bättre :)

  /Maggy

  SvaraRadera
 41. Var och en av oss har sin egen karta. Livet sätter sina spår. Ibland som ärr. Eller skrattrynkor. Vi kan inte välja bort dem. Vill inte ha haft det jag hade i min kropp. Ville få bort det jag inte ville ha. Det gav mig mina ärr. Först fick vi livet gratis men ärren är priset vi betalat för att leva. Det får vi leva med. Och det gör
  vi. Lever. Nu.

  SvaraRadera
 42. Det är insidan som räknas !

  SvaraRadera
 43. Jag brukar tänka "alla har något". Något de "skäms" för, något de inte vill att nån ska se, tom de allra snyggaste av snygga har det. Jag har det och alla andra har det också. Thats it, thats life. Styrka till dig!!! / Grodanboll

  SvaraRadera
 44. Du kommer att bli älskad som den du är med ärr på din vackra kropp! Jag har en mage med massor av minnen efter ett flertal tarmoperationer som inte blev helt lyckade o den är unik till sitt utseende. Jag är drabbad av ändtarmscancer o har fått en påse på magen dessutom. Visst blev livet annorlunda o knepigt på mer än ett sätt. Men min sambo har aldrig upplevt mej som annorlunda som person o aldrig upplevt det nya som något jobbigt bara att situationen är ny. Dom som inte kan stå ut med mej med påse på magen, måste jag tycka är deras eget problem att handskas med.Dom flesta av oss vill ju fortsätta att leva o då är man rätt anpassningsbar till en annorlunda livssituation.
  Du har livet framför dej!

  SvaraRadera
 45. Åh, älskade du! Jag kan inte tala för alla tjejer, men jag tror att dom flesta skiter i om killen dom älskar har ett stort ärr över magen! Jag hade gjort det.
  Många kramar till dig! Kämpa på!

  SvaraRadera
 46. Riktiga karlar ska vara lite ärriga, o tilltufsade har jag hört sägas;)
  kram

  SvaraRadera
 47. Hehe....Överlever du detta vilket jag tror att du gör...lär du inte ha några problem att träffa tjejer som gillar dej för den du är....annars kan du ringa mej;) kommer direkt! Du är sååå härlig! Kram ambulanssjuksköterskan

  SvaraRadera
 48. Maria Tomasdottir6 juli 2011 kl. 11:01

  En gång träffade jag en man och blev förälskad i honom. Hans ärr bar han osynligt på insidan. Det gjorde det i stort omöjligt för mig att älska honom på det sätt han behövde älskas. Jag kunde inte se ärren, kunde inte se behoven och kunde inte kommunicera min kärlek för att jag visste inte spelreglerna. Ett synligt ärr visar den rätta kvinnan vad du behöver och vad du har överlevt. Synliga ärr signalerar, en monolog utan ord. Ärren bleknar, javisst, men ditt är en livets tatuering. Ditt ärr påminner om ett vunnet slag och om livets gåva.

  SvaraRadera
 49. Ser nog allt att du bytt profilbild.... Hoppas att du har en bra dag idag, det är du värd!

  SvaraRadera
 50. Jag tror att det som verkligen kommer att betyda något finns på din insida, inte vad du varit med om utan vad du gör med det du varit med om. Jag har under det gångna året behandlats för bröstcancer med cellgift sedan kirurgi och därefter strålning.Efter operationen insåg jag att min identitet som kvinna inte sitter i mina bröst. Jag är fortfarande jag.Du är fortfarande du, men några erfarenheter rikare. Jag tror att utmaningen snarare är att mötas med någon som kan dela det som hänt dig själsligen. Att läsa din blogg gör mig säker på att du kommer att hitta någon som kan möta dig både fysiskt och psykiskt.Hang in there!//Jenny

  SvaraRadera
 51. Kristian!
  Vissa får ett antal ärr på kroppen, jag har ett antal både utanpå o inuti.
  Men vet du se bara till att, inte få ärr i själen!
  Dom läker inte:(
  Min teori är, att vi alla föds med ett antal år i bagaget!
  Oavsett vad som händer under resan, så lever vi tills åren är slut.
  Så oroa sig är helt onödigt.
  Du kanske har 102 år, så se framåt:)
  Kram

  SvaraRadera
 52. Ett gott tecken att drömmarna börjat "byta ämne"! Ärret ger förhoppningsvis hjältestatus och inget annat! / JJ

  SvaraRadera
 53. När du börjar blu fåfäng DÅ är du på G;)
  Bra tecken vettja!

  SvaraRadera
 54. Jag älskar min mans ärr. Den/de som du vill vara med kommer också att älska det.

  När min man låg på sjukhuset efter operationer, cytostatika och allt annat så bad jag honom att tänka på mig när han vaknade. Jag var också vaken. Kanske kan du göra detsamma? Här i södra Sverige finns det en människa som tänker på dig när du vaknar.

  SvaraRadera
 55. Saknar dina blogginlägg och hoppas att du mår så bra som det bara går under omständigheterna.
  Kram

  SvaraRadera
 56. Nu börjar vi trumma lite rastlöst med fingrarna mot bordet, Kristian...När o när kommer nästa inlägg, tro? Känn pressen...;)
  Hoppas allt är så väl det kan vara.
  Mvh Carina

  SvaraRadera
 57. Magnus Jäverling10 juli 2011 kl. 11:54

  jag har ett likadant. svänger också till vänster runt naveln. Och jag får ju ligga en hel del om man säger...

  SvaraRadera
 58. Vi är så många som har ärr.
  Fysiska och/eller psykiska.
  Alla verkar vi vara lika rädda för att visa dem för folk...

  SvaraRadera
 59. Kristian - man älskar en annans människas insida, inte utsida. Det gör i alla fall jag.

  Anna

  SvaraRadera
 60. Jag har två raka ärr längst min ryggrad i ryggslutet från två operationer och jag ger helt fan i dem idag. Bryr mig inte om folk tittar på dem, för de gör de. De får glo och tänka vad de vill. Min kille tänker knappt på dem heller, han tycker jag är fin ändå.. De har föresten bleknat en hel del, tog ca två år..

  SvaraRadera
 61. nice post dear blogger

  SvaraRadera
 62. jag blir helt kär i dej av att läsa dina texter. får inte nog. du är så klok och fin och bra!

  /caroline

  SvaraRadera
 63. Jag förstår på sätt och vis hur du känner.
  Är också en annan människa. Har "bara" ett 20 cm långt ärr som går till höger om naveln. Min cancer tros vara botad, men än vet jag inte om jag kommer får cellgifter eller inte. En läkare säger si och en annan läkare säger så. Det är lite jobbigt att inte få klara besked. Man lever lite i limbo just nu.
  Ett nytt kapitel i mitt liv har börjat. Vet dock inte än hur länge det kapitlet kommer att vara...

  SvaraRadera